Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Yuri420 prosím Groweři poraďte co mám udělat aby ji bylo lépe.. :'(
Hoy, vidím jen přelitou kytku , které můžou začít tak akorát uhnívat kořínky.
Osobně bych to zkusil lehce vytáhnout, opatrně vyklopit ať ju nezlomíš , ponořit kořeny do kýblu s odstátou vodou a opáchnout je. Podívat se jestli jsou ještě ok (ještě by měly) , a dát do suchýho substrátu do zatím malýho květináčku nejlépe za okno kde bude světlo než se vzpamatuje. Hlavně ten substrát (suchý) promíchej trochu s tím přelitým (hrst).A spíš to hned nezalívej, jen ros listy Ať se spraví. Peace
Velmi rád bych se zeptal zkušenějších na problém, na který jsem narazil.
Zasadil jsem 8 rostlinek z akce "Semínka pro seniory" (nejdříve naklíčení na papíru, pak do jiffu a vzrostlejší prcky do rašelinových květináčů). Hlína do těch květináčů - 10 l substrát Agro pro pokojové rostliny (tj. předhnojený). Od naklíčení 3 týdny krásně rostly (více-méně stejně, kromě 2 ks s mohutnějším růstem).
Po 3 týdnu jsem se rozhodl jim přihnojit. 6 kytek OK, jedna trochu chytnutá a jedna kytka totálně spálená (ty dvě mohutné přežily OK). Tak jsem jí hodil pod stůl do kýble, ale dnes mi to nedalo a vytáhl jsem kytku z toho rašelinového květníku a rozdrobil hlínu. Ukázalo se že rostlina měla kořeny jen v jiffy tabletě a vůbec neprorostly ven! Což odhaduji že je důvod spálení, protože ostatní osazenstvo dostalo stejnou dávku hnojiva. U zbylých kytek je vidět jak přes rašelinový květník vykukují drobné konce kořenů.
A teď můj uctivý dotaz: co může způsobit to, že kytka má extrémně nevyvinuté kořeny? Jinak vzrůstem byla podobná ostatní menším rostlinám, nebyla typ "zakrnělý mrzák". Předem díky za názory!
Původní příspěvek od sanyy Prosím pomoc mám 7 kytek pouze tahle jedna jde do kopru os spoda jeden list za druhým odchází zalevam odstatou vodou ph neměřeno nemám čím
Abych to upresnil od seminka sem svitil CFL zarovkou. Po 3 tydnech jsem poridil 400w vybojku s kombinovanym spektrem.rozhodne mi zvlhcovac prochcal kvetniky. Rekl bych ze sem zahnojil spis min jak vic. Takze momentalne sem nechal vyschnout kvetniky a nevim co dal ?
Ahoj,má někdo tip co mohlo takhle zkazit kytky?Jedu cca 25. den růst pod 200w CFL,no včera jsem přehodil světlo na HPS protože se mi zdálo že nerostou dost rychle a taky jsem je zalil asi po 3 dnech jako vždycky 2L vodou s doporučenou dávkou hnojiva na růst pro 5x 7l květníky,od te doby začali jakoby vadnout,vypadá to jako přelitý ale z 0,4L na květník?Nějak se mi to nezdá tak se chci poradit,díky za rady.Jinak PH zálivky 6,5.
Me treba takhle vadly powerplanti nevim proc ale vzdycky kdyz jsem vypnul slunce povadli ale nijak jim to neuskodilo uz jsou pod kudlou. Jinak bych se mozna zamyslel nad chybějícím dusíkem možnáá...
Čaute, mám takový menší problémek, hehe, jak jinak, 2 vzorky, super skunk a WW...Super skunk úplně v pohodě, ale white widow mě už celkem štve před víc jak týdnem jsem si na listech všiml divných mrtvých skvrn a žloutnutí lisů, někdy i kroucení, tak jsem se s někým radil (messenger) a nějak jsme došli k závěru, že jim bude chybět fosfor a draslík. Koupil jsem. Minulý týden v pátek večer jsem to zalil první várkou všechny 4 kytky které určitě na obrázku poznáte. Potom ještě v pondělí ráno a trochu předevčírem večer. 5 litrovkou za ten týden, což si myslím že by mělo stačit. Kytky vypadaly najednou líp, listy zazelenali (samozřejmě né úplně všechny asi to chvíli trvá než se to do toho absorbuje ) takže některé kytky ještě vypadaly celkem pofiderně, ale už prostě líp. Každopádně jak jsem to zalíval tím fosforem a draslíkem předevčírem, tak jsem k tomu ještě přilil trochu hnojiva pro ty dobré kytky ( bloom, grow, micro ) no a dneska ráno se dívám a kurnik, jestli jsem to nepohnojil tím hnojivem. Najednou se začly trošku kroutit listy a na kraji lístků hnědé skvrnky. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli se vůbec může ten fosfor a draslík míchat ještě navíc s tím hnojivem ? A nebo co si myslíte že to může být ? Mám to teď tak nechat a třeba za 2 dny přidávat jenom ten draslík a fosfor, nebo to nechat úplně vysušit do víkendu a potom zalívat normálně vodou ? nevím kolik toho fosforu a dralíku chtějí, jestli vůbec ještě něco, nebo už stačí. pH metr bohužel nemám, mám takový obyčejný a to si měří jak chce, no hrůza budu muset na příště pořídit, myslel jsem si, že to vychytám, ale nějak se mi ty vdovky nedaří..Děkuji za každou pozitivní odpověď
Nevím, někdy mi tu jdou přidávat fotky, někdy né, tahle stránka je opravdu s přidáváním fotek vy*e*aná, omlouvám se. pokud by to někoho zajímalo tady klasicky odkaz na uloz.to díky moc...moje nervy...