Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Joohny_Loo5er Zdarec,hledám to všude možně a názory se liší,tak to zkusim tady, je to aspon k tématu....
Je smyslu plné tímto SUPER-LUMENS ELECTRONIC BLAST 600W který má polohy přepnutí (smaozdřejmě se 600w výbojkou) 300w-450w-600w a 660w svítit postupně ? rozuměj 300w v růstu třeba i MH,potom na květ třeba 3.týdny 450´w a pak posledníměsíc nasolit 600-660w? v podstatě mi de o usporu energie,ale néza cenu výnosu ,tak jestli někdo má zkušenost... Jinak si můžu zrovna pořídit komlet 600w a neníco řešit.
Po přepnutí na květ, musíš dát plný výkon, jinak klesá výnos, ověřeno. Šetřit mužeš na rustu a nebo na závěr, před a na proplachu.
Ahoj jsem cerstvim majitelem predradniku http://novygrowshop.cz/content/nts-...gulaci-300-660w a chtel jsem se zeptat jake snim mate zkusenosti a co muzu ocekavat ? Zatim jsem ho pustil jen na zkousku (bohuzel nemam merak proudu).. nejvice by me zajimala otazka kdyz zreguluju 600w na 400w bude to mit stejny nebo lepsi svetelny tok (lm) nez cela sada ? (myslim 400w predradnik a 400w vybojka). diky za kazdou informaci...
Co si dokazu udelat nekupuju !
Co si neudelam tomu neverim
Čest.. mam lumatek a po roce(o5)se mi stalo ze se svetlo nechce zapnout ..nebo se zapne pak vypne po urcite dobe zase sepne..Nevi nekdo v cem muze byt problem? Vbojka?
Původní příspěvek od mysak Čest.. mam lumatek a po roce(o5)se mi stalo ze se svetlo nechce zapnout ..nebo se zapne pak vypne po urcite dobe zase sepne..Nevi nekdo v cem muze byt problem? Vbojka?
to muze byt , tohle "blikání" je příznak vysvícené výbojky
Ahojte je lepšie zvoliť elektronický predradník ako elekromagnetický ? Nejedná sa o vysokú watáž iba o 150w.
Dočítal som sa že je kvalitnejší a nevydáva také teplo. Myslíte že aj šetrí spotrebu elektriny ?
Napríklad Elektronický předřadník 150W Kanlux GANA 150 ma vínde lacnejšie než elektromagnetický pro-V-T z growshopu. Ide mi hlavne o spotrebu, kvalitu a aj trocha teplotu.
Původní příspěvek od Jurgiano Ahojte je lepšie zvoliť elektronický predradník ako elekromagnetický ? Nejedná sa o vysokú watáž iba o 150w.
Dočítal som sa že je kvalitnejší a nevydáva také teplo. Myslíte že aj šetrí spotrebu elektriny ?
Napríklad Elektronický předřadník 150W Kanlux GANA 150 ma vínde lacnejšie než elektromagnetický pro-V-T z growshopu. Ide mi hlavne o spotrebu, kvalitu a aj trocha teplotu.
Poradte prosím Zdar
Jasně, elekronický má menší ztráty, ale i ty elektronické se liší, vysokofrekvenční jsou lepší, než nízkofrekvenční, ale elektromagnetické bych už vůbec nedoporučoval, cenový rozdíl už není tak velký.
Nts je podle me nizko frekvencni predradnik pracuje na 50-60hz lumatek tak neco kolem 120hz,dim-bal taky uvadi 50-60hz a pisou tam ze je vysoko frekfencni
Nicmene nevim co je hranice nizko a vysoko frekfencniho predradniku.jen jsem koukl na stranky vyrobce.
Ahoj ve spolek,
zvažuji koupi nového elektronického předřadníku a to NTS..
Tady na G se píše, že i na regulovatelný předřadník potřebuju
stejnou výbojku jako je předřadník (400/400W,600/600W) a že
nemůžu na 6ti kilo předřadník dát 4kilo výbojku ani když ho zreguluju..
Na stránkách G shopu Zelený samet(http://growshop-zelenysamet.blogspot.cz/)
se o předřadníku NTS 600W mimo jiné píše:
V praxi to znamená, že s tímto předřadníkem můžeme použít MH i HPS
výbojky o výkonu 250, 400 a 600 W.
250W výbojky můžeme používat na stupeň "250W", u 400 W výbojek
můžeme nastavit "250W" i "400W" a výbojky 600 W na všechny 4 stupně,
tj. včetně "660W"
Jsem, co se týká elektřiny, fakt tele, a v hledání informací na tom
asi nebudo o mnoho lépe, je-li tu odpověď na mou otázku už napsaná,
ale může mně tu někdo s jistotou říct jak to tedy je? Lze u regulovatelného
předřadníku NTS 600W použít 400W výbojku???
Díky za odpověd a hezký večer
Č.
Původní příspěvek od teatree Ahoj ve spolek,
zvažuji koupi nového elektronického předřadníku a to NTS..
Tady na G se píše, že i na regulovatelný předřadník potřebuju
stejnou výbojku jako je předřadník (400/400W,600/600W) a že
nemůžu na 6ti kilo předřadník dát 4kilo výbojku ani když ho zreguluju..
Na stránkách G shopu Zelený samet(http://growshop-zelenysamet.blogspot.cz/)
se o předřadníku NTS 600W mimo jiné píše:
V praxi to znamená, že s tímto předřadníkem můžeme použít MH i HPS
výbojky o výkonu 250, 400 a 600 W.
250W výbojky můžeme používat na stupeň "250W", u 400 W výbojek
můžeme nastavit "250W" i "400W" a výbojky 600 W na všechny 4 stupně,
tj. včetně "660W"
Jsem, co se týká elektřiny, fakt tele, a v hledání informací na tom
asi nebudo o mnoho lépe, je-li tu odpověď na mou otázku už napsaná,
ale může mně tu někdo s jistotou říct jak to tedy je? Lze u regulovatelného
předřadníku NTS 600W použít 400W výbojku???
Díky za odpověd a hezký večer
Č.
Tak si zkusím odpovědět sám, protože jsem nakonec pořídil NTS 400W a ačkoli
je na krabici napsáno, že je pro 250W i 400W výbojky, na samotném
předřadníku je napsaná pouze lampa 400W..takže asi tak
hele možná budu jak uplnej vocas, ale radši se ještě zeptám Skládám svůj prví box, a chtěl bych pořídit ten předřadník NTS 400W regulovatelnej . Ale pro začátek jsem měl v plánu začít jet jenom 250w, abych nabral zkušenosti atd.
Chápu to teda dobře? Mám předřadník 400w, regulovatelnej na 250w, dám tam 400w sodík , zreguluju na 250 a pojede normálně jako 250w sodík? Jde mě i o teplotu atd., pač to 400w prej už slušně topí, a na to první kolo budu mít standartní odtah, žádnej hurikán .)