Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No to je od Tornada docela konkretni prehledna a vecna tabulka hodnot EC pro klony.
Ale jak je to s kyti ze semen? Stejne jako u klonu nebo jine ?
OK,vyzkousim proliti kvetinace az do uplneho vytoku :-D a necham proschnout 2-3 dny.
Mohu hnojit kazdou zalivku ? Treba 2x po sobe plagronem coco,paj 1x enymy a stale dokola? Nebo jen jednou tydne jak radi FAQ?
Naposledy upravil Madical-Strains 25-05-2012 v 23:52 PM
Původní příspěvek od V.Butch No to je od Tornada docela konkretni prehledna a vecna tabulka hodnot EC na klony.
Ale jak je to s kyti ze semen? Stejne jako u klonu nebo jine ?
OK,vyzkousim proliti kvetinace az do uplneho vytoku :-D
Děkuju.
U semen je to samé akorát ti nerostou týdny ale třeba 4 a více týdnů.
EC se postupně zvyšuje. Druhý TÝDEN KVĚTU je EC největší a potom se dále zmenšuje až na cca EC 1. Posledný cca dva týdny květu před kosou už jenom čistá voda. Jak sem psal
!!!Méně znamená více!!!! Hnoj jednou týdně.
Zalej a ČEKEJ až bude kokos SUCHY!!!
TIP:
Já zaljvám cca 0,5L vody a poté čekám na další zalítí dokud neni substrát suchy. Poté zaleju znovu.
Někdy zalívám každy 2-3 den a jindy 1x za týden pořád stejnou dávkou 0,5L. Prostě jak to vypijou tak jim dám. Né dřív.
A nebo udějej špilkou 5-10cm dirku do substrátu.
Vem toaleták ( neparfemovaný) nebo papír a srulujj ho do tičinky. Vlož ho do dírky na 1-5 minut.
Když ho vytáhneš a je uplně mokrý nebo hodně vlhký tak NENÍ třeba zalívat.
Chce to cvik.
Pořídil sis řidičák ale zkušenosti získáš najetýma kilometrama.
( grow box ) ( pěstovat a pěstovat )
Zaměř se na Vitalitu květinek ---> kvalita.
Nauč se poznávat co kdy potřebuje.
Ošahej si různé způsoby pěstování a postupně se zvýší výnosnost.
SOG, SROG, Bush style, crooping, atd.
Studuj:
grower.cz ---> FAQ
greenhome.cz ---> články
konoptikum.cz ---> Growing
magazin.legalizace.cz ---> Growing http://www.pestovanikonopi.mzf.cz
Hm to EC zni zajimave, ta tabulka EC hodnot v urcitem stadiu je tva zkusenost nebo je to nekde dany?
Ja mam cca 8-9 L kvetinace a jak jsem jiz psal kdyz tam naleju cca 0,75 l vody tak se nedostane do misky ani kapka vody,tak tam dam tolik kolik je potreba k proteceni. Treba 1L nebo i vic a tim to teda nepreleju jak pise EDA protoze pockam nez to alespon trochu vyschne.
Tohle jsem treba nevedel ,myslel jsem si ze preliti znamena hodne vody najednou a ne caste nebo brzke zalevani. Coz je docela dulezita vec. Mozna ze prave mimo jine taky v tom je ten problem s listy.
Tak jeste jednou diky vsem.
!!!Méně znamená více!!!! Hnoj jednou týdně.
Zalej a ČEKEJ až bude kokos SUCHY!!!
V kokosu určitě častěji,než jednou týdně,to už ma Butch odzkoušeno,byly hladové..samozřejmě záleží na koncentraci hnojiv v zálivce..řídil bych se EC..
A nechat kokos úplně vysychat se mi neosvědčilo,ale to bude 10 lidí a deset názorů.. Není nad vlastní zkušenost,hodně štěstí,Eda
to V.Butch :
Psal jsem před pár dny,moc vody...+ rosení,ohledně těch listů,ale já to myslel přesně jak píšeš,ne moc vody najednou,ale moc často voda...
Jak jsem predevcirem vse poohybal (pulmesici) cca 20-30- vetvi,tak uz se vrcholky zase pomalu obraceji ke slunci.
Pocitam ze dnes vecer az jim zacne rano uz budou zase vzprimene,
doufejme.
Naposledy upravil Madical-Strains 26-05-2012 v 21:45 PM
Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po zalivce 1l a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha. To jsem to tedy spalil?
To jsem je asi 100% odrovnal......???? Co kdyz se to zkrouti ja se zminoval Grunger a ted se bude smat jak psal na 8.strance.
Ja to fakt nechapu ,co jsem zas udelal spatne?
Radili jste pridat hnojivo lehce prolit az do misky aby trosicku vyteklo.... to se mi ale nepovedlo protoze me dosla odstata voda,takze jsem zalil 1L na 1 kvetinac .
Poradte proosim co s tim. Nebo je to jen prelite a bude to zas OK?
:-(
Naposledy upravil Madical-Strains 27-05-2012 v 00:34 AM
Původní příspěvek od V.Butch No bylo mi sdeleno ze kdyz mam v 50 kg kokosu 20 kg vurm-humusu tak na to uz nemuzu pohlizet jako na kokos a jeho vlastnosti.
...
A co se tyce toho hnojeni tak udajne v Kalifornii jsou ty nejvetsi borci na pestovani alespon se to vsude o nich pise. A oni prave doporucuji kolem 16 dne uz lehce prihnojovat .(takze se da rict ze jsem se ridil radou zkuzenych)
...
citace:
Původní příspěvek od V.Butch
Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po proliti az do misky a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha.
...
Je klidně možný, že v Kalifornii pěstuje každej sedlák, protože je to tam legální.. Tim je nechci schazovat..
Nejlepší je buď hydro, takže v tvym případě čistej kokos, a hnojit podle tabulky 4ml/l. http://growstar.cz/?p=41/plagron
No a nebo hlínu, wurmhumus, perlit a do toho bio hnojiva. Zvlášť jako začátečník by ses měl zdržet podobnejch experimentů..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Přelitý, asi i přehnojený (20 kilo wurmhumusu wtf??)... Nic si v tom případě před tím nepřeléval a ani výrazně nepodhnojoval, já to věděl!!!! ty listy byly pěkně zelený a zdravý, pár špatných, dělal jsi to správně, pozvolna jsi zvedal... já nevím kde pořád berou, že to je hladový a světlý, ale hádat už se nebudu, už mi to stačilo málem jsem začal věřit, že jsem barvoslepý, ale nakonec dobrý naštěstí, nepotvrdilo se to...
Psal jsem Ti, že se klidně ozvi přes PM, veřejně to akorát schytám za to, že jsem opatrný v soudech a používám slova jako nevím a jestli...
Že bych měl pravdu celou dobu.. Musím se pousmát, to je jasný!!!
edit: škoda, že jsi se nedržel dál těch rad od borců z Kalifornie, docela to dává smysl, na rozdíl od rad místních borců, ale nebudu rozjíždět flame, ukvapit se je normální a stává se to...
A neni mozny proste ze Tangerine Dream nema rada vyssi zalivky? Myslim tim ze se lehko prelije? Treba je ze suchych plani. Zadna prirucka jak se o ni starat a zalevat u toho nebyla a ani na netu jsem nic nenasel. To by mely k semenum psat !
Protoze ja to zalil az kdyz to bylo opravdu suche,jeste jsem to testoval dle rady s tim dulkem a toaletakem.
No uvidim rano.....drzte palce.
Naposledy upravil Madical-Strains 26-05-2012 v 23:30 PM
Jestli je to přehnojený poznáš na konečcích listů, v tom případě budou spálený přelití ani nedostatek dusíku se neprojevuje od konečků listů, ale celkově...
a tady něco speciálně pro EDU (neboj, nebudu Tě v tom koupat, jako ty mě ), cituji sám sebe:
"V květu Ti nedoporučuji nic rosit, to není potřeba, leda by jsi zachraňoval plíseň nebo škůdce... Jinak záleží co myslíš, něco se musí dávat na noc (Bud rot stop třeba) něco nemusí, to záleží na přípravku...
Na složité otázky chceš jednoduché odpovědi, tak to ale bohužel není..
Nevím jestli jsi to spálil phytaminem, ale jestli to spálená je, tak spíš celkově hnojivy... zkus ubrat, nebo dát 2 proplachy za sebou nevím, konečky listů jsou indikátor zdraví, když už..."
Ale to se zase opakuji.. Je možný, že TD je specifický na určité věci jako množství zálivky, hnojiv, atd, každý model je jiný, to už tady taky padlo...
Microft- Jak to poznam ted na koneccich kdyz uz jsou preci suche?
Domnivam se ze stav kytek se ukaze az tak za 3 dny po zalivce,vzdy to tak doposud bylo ,kdyz jsem neco udelal tak za 3 dny byla videt teprve reakce. Uvidime taky zitra rano pred zhasnutim,zatim bych radeji nedelal predcasne zavery ,zatim jsou jen poklesle listy,treba je to opravdu jen to preliti (modlim se za to :-) )
Ale mam li byt uprimny tak ted trnu strachy.
A pokud to bude to preliti tak jak je to mozne kdyz substrat byl opravdu suchej ? A to jsem ani neprolil zkrz protoze mi dosla voda.(1l na 1 kyti.)
Fakt smekam pred kazdym uspesnym indooristou,nikdy bych nerekl ze to bude tak obtizne a doprovazeno takovymi problemy.
I kdyz zaroven musim o sobe priznat ze jsem mozna az presprilis starostlivej a moc sleduju co se s holkama deje a hned jsem z kazdeho problemu vystresovanej.
Naposledy upravil Madical-Strains 27-05-2012 v 00:19 AM
to Microft-Ne nastesti nejsou ,tipuju 40-45% zatim beze zmeny.
Aha myslel si tim ze to poznam na tech zbylych zdravych,uz chapu.
Ne neni to videt hned,fakt ne,brzo je videt jen sveseni lisu ale treba ty spicky nebo suche kraje az za 3 dny.
Hlavne mi drzte prosim palce at se mi to podari seknout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já vyměknul hned jak na mě naskočil eda, přece jenom řešil jsem s tímhle koníčkem fakt hrůzy a trochu mě to poznamenalo.
A je fakt, že osobně jsem řešil prolejváním, právě nedohnojení, takže se fakt trefil do černýho.
Pořád jsi nejsem jistý kde je pravda... Z fotek osobně vidim jenom, že jsou nevitální možná přelitý, barvu nevidim.
( Je tak těžký vytáhnout kytku pod denní světlo a vyfotit ji z půl metru s bleskem? )
Původní příspěvek od V.Butch to Microft-Ne nastesti nejsou ,tipuju 40-45% zatim beze zmeny.
Aha myslel si tim ze to poznam na tech zbylych zdravych,uz chapu.
Ne neni to videt hned,fakt ne,brzo je videt jen sveseni lisu ale treba ty spicky nebo suche kraje az za 3 dny.
Hlavne mi drzte prosim palce at se mi to podari seknout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj,
dle mojeho nazoru to má nadbytek vody.
Můžeš prosím uvést poslední 3-4 zalivky?
Datum a množství + hnojiva přidané do vody.
Naposledny si zalil cca 1l vody s coco 1ml A a 1ml B
Jak a na kolik upravuješ PH.
Dopadne to dobře a nakonec budeš mět dobré paličky.
Naláduj to tu fotkama celku a pár jednotlivců.
Vypni lampu, nasviť to žarovkou a blejskni to.
Svěšení listů je vidět brzy? To přelejváš tedy strašně!! No pěkně Ti tady chlapci poradili, jak si zkurvit pěst a ty je posloucháš úplně slepě!!
Nemysleli ti pěstitelé z Kalifornie začít přihnojovat až 16. den květu? Jako takový substrát je fakt oříšek, to bude našlapaný živinami, to je něco kolem 2 kilo humusu na květináč,to mi přijde až dost..
indoor v cali je většinou o dripu nebo tak něco a minimální vegetaci, 16 dní na růstu je divný číslo, proč 16??....)
Jestli to je něco jako all mix, tak věz, že já jsem tohle kolo za 51 dní života kytek, přihnojoval zkušebně jednou (kolem 20. dne květu) a bylo to brzy!!! Kultura hnoje tomu říkám tady na G, EC 1,5 je bráno jako urážka