Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cus,ten infrazaric urcite nedavej nekam do rohu na zem...poves ho tak jak byval v tech koupelnach...to zapinani na snurku nechas porad zaply,to je obyc vypinac ovladanej snurkou,no a kabel privodni zapojis na ten termostat,pokud sezenes s cidlem na kabliku muzes si ho dat kam chces...
Jasne jasne to jsem psal jen o tom cidle aby nebylo nekde na zemi ale mihl jsem ho nechat mezi vrcholkama Takze tos me potesil jedna vec by byla ted musim jeste promyslet ty dalsi
Ahoj, pro mem je tohle téma teď celkem aktuální.
Máte někdo nějaké zkušenosti s infra zářiči? Nikde tu o tom není moc rozepsáno.
Mám box 120x120x120, který zatím vytápím horkovzdušným ventilátorem 1kw a hledám alternativu. Box je v nevytápěné místnosti. Izolovaný polystyrénem a přívod jenz vytápěné místnosti. Když je venku -5, v místnosti s boxem je cca 0 a v boxu kolem 10 stupnu.
Hodne se tu zmiňuje topný kabel? Je opravdu funkční? Vytopím to s ním?
Případně se tady zmiňuje topná keramická žárovka. Říkal jsem si, že bych tam dal 2x200w nebo 2x150w topnou žárovku a případně bych kolem květníků natáh cca 80w topný kabel. Nemáte někdo podobné řešení? Bude to fungovat? I kdyby byly vážně mrazy? Bojím se, že to nebude dokonalé řešení. Protože teď s horkovzdušným ventilátorem a pokojovým termostatem mám celek idálni podmínky, ale ten příkon je docela velkej no, snížit jej by určitě nebylo na škodu.
Tak to vypadá, že ta žárovka funguje dobře. Líp, než jsem čekal. Dal jsem tam jednu 250w na termostat a drží ideální teploty.
Chtěl jsem editnout původní příspěvek ale nejde to.
Myslim, ze by to nefungovalo, kdybych mel treba 250w a 600w a chtel bych to vytapet na stridacku... uz takhle taham vzduch z vytapeny mistnosti. Problem je imho, že i když je to skříň zateplená, tak stejně odtah všechni teplo vytáhne a v noci jsou tam bez topení teploty nízko, 14-16 cca. Možná by něco přidal aktivní přítah, myslím že je nedosttečnej. Mam to teď pasivně, dvěma metrovejma aluflexama 160 přes zeď do vytopený místnosti. Odtah je 200 primaklimam, asi 900m3, regulovanej na nejmíň co to jde.
no klidne by to mohlo bejt 600 a 600... kdyz ti nebylo lito poustet kw jen na ohrati vzduchu tak proc ne, vychytat by to urcite slo. sklidis 2x tolik v podstate zadarmo, protoze vytopit to nejak stejne budes muset.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Teplovzdušný ventilátor rovus.
350 watt, časovač s termostatem a v klidu mi to vytopi místnost 4x4 na 18-19 stupňů a mám pusteny odtah 280 m3.
Je pravda že sosam vzduch s vedlejší místnosti kde je 9 stupňů jak jsou venku mrazy.
Jináč v neděli má být v noci až - 16. Pro ty kdo svítí přes den.
No jsem zvedavy, ted budu zacinat ve sklepe kde je da se rict stabilni teplota okolo.12-15 stupnu. Tak budu muset na noc asi taky pritapet. Budu rad za kazdou zkusenost ze sklepa.