Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to zahradník: zabývám se tímto delší dobu, zatím jsem k hlubšímu poznání nedošel, ale setkal jsem se s informací, že pokud člověk "procitne" má si dát velký pozor na okolí a dělat, že se nic nestalo, neb prý půlka osádky psych. léčeben tvoří tito procitlí jedinci...ta věta zněla nějak ve smyslu: "Nehrajte si poté na mesiáši, nikdo vám neuvěří."
Já věřím tomu, že celej tenhle život, to zdání vlastní individuality a vyjímečnosti je jen iluzí, kterou zprostředkovává mozek. Ve skutečnosti existuje jen čistá forma vědomí a my jsme jen formou jejího projevu v daném stupni reality. Nic ve skutečnosti nekončí a smrt neexistuje, protože život je jen iluze...
Pflusik to hezky řekl/napsal A teď k osvícení. Víme tedy, že život je iluze a osvícení je prokouknutí té iluze. Bohužel prokouknutí zřejmě ve smyslu bytí mimo iluzi, nejen její tušení/přemýšlení o ní (kdyby stačilo tušení/přemýšlení jsme my tady již osvíceni, což se v mém případě zatím nekoná)
Tedy kudy si myslíte, že vede cesta k osvícení - odpovědi na téma tohoto threadu - odpovědí na otázku smyslu lidské existence? Myslíte, že je v dnešní urychleném světě dostupné?
To Horrigen: já si myslím, že vlastně všechna náboženství pojednávají o tom stejném, jen jinými slovy. Když řeknu slovo bůh můžu ho klidně
uz nad tim moc nepremyslim ,ale nejblize mi jsou noeticke vety,ktere asi dokazi shrnout vse....i kdyz dojit k temto kratkym zaverum stoji hooodne konstruktivni prace
1/Nic není
2/I kdyby něco bylo, nelze to poznat
3/I kdyby to šlo poznat, pak toto poznání nelze sdělit
otazka zivota uz me netrapi, casem sem se smiril se skutecnosti, ze jsme jen hromada masa a tekutin co si uvedomuje samu sebe. Ze nejsme nic vic nez dilo nahody, proto beru zivot jako supr zastavku mezi nicim (narozenim) a nicim (po smrti), takze sem rad za tu chvilku co mi je dobre s brcem v ruce, pac nic lepsiho me uz neceka. Spis me neda spat samotnej vznik vesmiru, byl velky tresk jen silnejsi atomovka predesle civilizace?, proc byl velkej tresk? co bylo predtim? co je za hranici vesmiru kam dohlednem? prazdno? a odkud se bere? nebo celej vesmir je jen soucasti vetsiho celku? kdyz obevily bakterie na komete, jsou i jine civilizace? doziju se jejich kontaktu s nima? budou pratelske? nebo nas vyuzijou jako my pouzivame zvirata ... do zoo, na mliko, kuzi, maso, jako mazlicky, do cirkusu, na pokusy? Jen skoda ze na tohle mi nikdo za myho zivota asi neodpovi. Kezbychom uz byly nesmrtelni, snad pujde pokrok do predu a jeste stihnem byt nesmrtelnymy, pac je jeste tolik otazek.... a tak malo casu
ganja je lék a ne ,že ne
Naposledy upravil lucasmizera 03-06-2010 v 01:03 AM
Původní příspěvek od loeX
To Horrigen: já si myslím, že vlastně všechna náboženství pojednávají o tom stejném, jen jinými slovy. Když řeknu slovo bůh můžu ho klidně [/B]
souhlasím ale právě Taoismus a Osho kladou důraz na setrvávání v přítomnosti. z většiny předních světových náboženství se staly kulty plné dogmat a mrtvých rituálů.
tao = příroda = bůh
myslím, že smysl života je najít sama sebe, oprostit se od společnosti, ega a žít spokojený v přitomném okamžiku. být sám sebou a nechat se unášet životem. najít vnitřní hloubku čistotu prázdnotu a radooost
Původní příspěvek od lucasmizera otazka zivota uz me netrapi, casem sem se smiril se skutecnosti, ze jsme jen hromada masa a tekutin co si uvedomuje samu sebe. Ze nejsme nic vic nez dilo nahody, proto beru zivot jako supr zastavku mezi nicim (narozenim) a nicim (po smrti), takze sem rad za tu chvilku co mi je dobre s brcem v ruce, pac nic lepsiho me uz neceka. Spis me neda spat samotnej vznik vesmiru, byl velky tresk jen silnejsi atomovka predesle civilizace?, proc byl velkej tresk? co bylo predtim? co je za hranici vesmiru kam dohlednem? prazdno? a odkud se bere? nebo celej vesmir je jen soucasti vetsiho celku? kdyz obevily bakterie na komete, jsou i jine civilizace? doziju se jejich kontaktu s nima? budou pratelske? nebo nas vyuzijou jako my pouzivame zvirata ... do zoo, na mliko, kuzi, maso, jako mazlicky, do cirkusu, na pokusy? Jen skoda ze na tohle mi nikdo za myho zivota asi neodpovi. Kezbychom uz byly nesmrtelni, snad pujde pokrok do predu a jeste stihnem byt nesmrtelnymy, pac je jeste tolik otazek.... a tak malo casu
Trochu tě něchápu.
Na jednu stranu tolik otázek o kosmu. Citím fascinaci.
Na druhou stranu tvoje já. Jediná dobrá chvilka - chvilka s brkem? Dobrá chvilka má být celý den/život.
A proč tě nechápu? Zabýval si se někdy jak složitě funguje lidské tělo, jak je možné, že po těle vede něco jako akupunkturní dráha, vedoucí "určitou energii Qi" a něco takovéhodle vede/upravuje energii - prostě funguje?
Nebylo by dobré zamýšlet se nad makro úrovní(vesmírem) stejně fantaskně jako nad mikro úrovní(svým já).
Z tohoto hlediska a i ze spousty dalších mě tvoje tvzení ve smyslu hromada masa a tekutin připadá dost zjednodušené. Minimálně kosti mi tu chybí (to neber vážně)
Věřím, že odpovědi ohledně vesmíru nalezneme jedině v nás.
souhlasím ale právě Taoismus a Osho kladou důraz na setrvávání v přítomnosti. z většiny předních světových náboženství se staly kulty plné dogmat a mrtvých rituálů.
tao = příroda = bůh
myslím, že smysl života je najít sama sebe, oprostit se od společnosti, ega a žít spokojený v přitomném okamžiku. být sám sebou a nechat se unášet životem. najít vnitřní hloubku čistotu prázdnotu a radooost
Náboženství zvlčela a požrala beránky, to je bez pochyb. Já mluvím o původních myšlenkách (teď můžeme diskutovat o tom, zda-li se dá vůbec dohledat). Myslím, že prapůvod je opravdu setrvání v přitomnu.
Co myslíš? Vystihuje tvůj poslední odstavec pojem "osvícení"?
loeX jo jasne, ze sem na tim premyslel spoustu casu ohledne tech apukunturnich bodu, tak sou to jen uzliny nervu (dratek v dvd playeru), i kdyz jako celek je lidske telo uzasny system z jednoho pohledu a nejlepsi varianta ktera byla schopna prezit evoluci z druhyho.... jen sem chtel rict, ze na nejaky vyssi zamer naseho zivota neverim, pac by nam ho urcite nekde napsali a nenechali nas celej zivot tapat jakej asi bude... jo jinak nerikej ze ses celej den radosti bez sebe
Náboženství zvlčela a požrala beránky, to je bez pochyb. Já mluvím o původních myšlenkách (teď můžeme diskutovat o tom, zda-li se dá vůbec dohledat). Myslím, že prapůvod je opravdu setrvání v přitomnu.
souhlasím
citace:
Co myslíš? Vystihuje tvůj poslední odstavec pojem "osvícení"?
jasně! co jiného by měl být smysl života než dosáhnout osvícení - čili nemít žádný smysl života
smysl života je klišé
nikdo se neptá jestli má láska smysl, její smysl je v ní samotné
jo kdysi jsem se zamyslel ale dneska se mi po par zkusenostech a studiech filosofie zda ze metafyzicno je naprd a akorat nas dostava pryc od reality a trava k tomu hodne pomaha a musime preci zit s ostatnimi lidmi na planete jsme tu jen pro ne smysl mozna je ale nikdy na neho neprijdeme jen se muzeme uchlacholit ze jsme ho nasli a nedelat nic nebo tak neco.. kdysi jsem byl hodne na meditace ale jak rikam ted se navracim tak rikajic do reality i kdyz tezko rict estli to je nebo neni ta skutecna realita n to si myslim nikdy neprijdeme.. mozna po smrti nebo tak, ale ne v tomto zivote. samozrejme sem zazil par osviceni pri lsd a podobne ale z pohledu nynejsiho tomu neprikladam moc velkou vahu..
cinim tak abych nebyl proti ostatnim snazim se pomahat , dodrzovat zasady moralky krestanske na ktere sem byl odchovan ale k vyssim sferam nezhlizim uz tak moc .. kdyz treba pozorouji me kamarady kteri se chcou zmastit a pak rikaj jak sou povzneseni a tak dale ale pritom jsou jenom zhuleni a lini delat cokoliv jojo taky to byl a mozna i je muj pripad ale bojuji s tim