Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
citam a pozeram moznosti nahrady za 600w hps do 120x120 pripadna moznost pre 150x150
na ledideal su sety cca od 18-22k co je celkom palka
u alucraft som na 570w cca 15k a 760w 19k
niekto tu pisal ze sa rozne komponenty moc z roznych shopov neoplati objednavat - usetri sa par stoviek, tak to chapem...
este nejake ine moznosti?
dik
imo se třeba dá ušetřit na chlazení - apline 64plus na jeden vero chip když ho mám na 1050mA - cca 70w, chlazení za třistovky (ani ne) - záruka 6let myslím a v létě taky uchladí (pokud je vzduchotechnika jinak ok\). pokud nevadí větráčky samozřejmě. pasivní nvm ale určitě po půlhodině googlování apod seženeš nějakej kus hliníku ,-)
pastu taky z kompjůtr nepodojíš shopu - mx4 např.
spis alucraft imo
jasne dik za tipy, jedna sa mi o to ze ak investujem 15-20k vs lumatek predradniky co uz mam + asi 5 lamp v zasobe (som dostal pri kupe setu a vystaci to asi na dalsie 3r) tak sa mi do toho asi moc neoplati ist kedze spotreba je +- rovnaka.
Teploty su v ramci limitov aj teraz, takze myslim ze to ma este cas. Jedinu vyhodu vidim len v tom ze svetlo ide z viacerych bodov, takze rastliny dostanu rovnomernejsiu davku ci je v strede alebo v rohu.
A nebo pokud by nekdo chtel,psal jsem vcera jednomu z reselleru v Evrope,ktery sidli v UK (druhej ve Spanelsku),ale jeste nemaji web stranky..Tohle mi postal do mailu : https://drive.google.com/file/d/1ss...0YYEatUFuF/view
Ajtaktak, špatně položena otázka. Každý bude prosazovat, že to jeho led světlo které má doma je nejlepší.
Nezapomeň, že světlo je jen asi 30% dobrého úspěchu.
Odzkoušel jsem dost led světel (viz galerie) a zatím tyto led světla vedou. Jsou tady " experti" co neukazali nic a mají plnou hubu keců teoretických vlastnosti o světlech, které někde viděli na netu.
Nejlepší ráda je vyzkoušet. Pokud nejsi mongol, tak si myslím, že nebudeš zklamaný.
Ajtaktak :
Tiež nič nepublikujem, ale v podstate súhlasím s Fikusom.
Sledoval som Tvoj 1. pest a myslím, že si si viedol celkom bravurne. Do LED môžeš samozrejme ísť, ale musíš si sám položiť otázku, že čo vlastne od toho očakávaš. Je to značná investícia a sám v tom musíš mať jasno.
Ocakaval by som hlavne teploty ktore v lete nebudu problem, nizsiu spotrebu a rovnaku efektivitu ako 600 w hps
Ak mi za tu cenu to spider vero da tak to urcite pojdem do toho.
ahoj ajtaktak, taky jsem sel do led kvuli teploty a jsem maximalne spokojen mel jsem
600watt hps a pak jsem se nechal napalit a koupil mars hydro. vyhodil jsem 20 tisíc s okna. ted jsem si nechal postavit 650 watt svetlo spider a je to rozdil jako krava. mam prostor 100x200.
Ono ja rozmyslam aj nad tou spotrebou. Mam stare hlinikove rozvody elektricke. Keby dam led panely tak napr ani nemusim mat 4ri velke ofuky kvoli chladeniu ale stacili by 2 a sluzili by iba na cirkulaciu vzduchu. Cize neusetrim len na samotnom svetle ale aj na pridavnej elektronike
Tie led vero maju normalka vyvedeny kabel a iba pichnem do zasuvky ?
Ahoj, měl bych pár otázek četl jsem si tady dost příspevku , vlastně o ledkách hps atak a nakonec jsem usoudil že bych si koupil todle
http://ledideal.cz/www/grow-systemy-namiru/ten první za 19 tisic hlavně kvůli tomu led Spider Vero 29 300Watt hodně lidi tu psalo že to je kvalitní , ale chci se zeptat pro jistotu ješte jednou vyplatí se mi to ? nebo doporučil by mi někdo něco jiného ? (nebo jen koupit ledku a zbytek koupit v growshopech ?
Na prostor 60x60 bych sel do zakladniho (190W) DIY setu od alucraft.cz.
Nebo neco od Ledideal, pokud se ti nechce nic stavet. Ale to je potom o dost drazsi.
Rákosníček01: CO máš na mysli? moc nízkou, nebo moc vysokou? Ani jeden problém neřeším. Box 60x60 - 300W Vero 29 a teplota uplně ideální. Mám ho venku a svítím na noc. Takže teploty naprosto bez problému
Původní příspěvek od Doktor87 Rákosníček01: CO máš na mysli? moc nízkou, nebo moc vysokou? Ani jeden problém neřeším. Box 60x60 - 300W Vero 29 a teplota uplně ideální. Mám ho venku a svítím na noc. Takže teploty naprosto bez problému