Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravicko, nikde na g.cz jsem nemohl najit (skoro) nic o GAVITA Digistar at uz 400w, 600w nebo 1000w kdezto o Lumatecich je tohotu habadej. Po precteni nekolika zahranicnich diskuznich for a par emailech s vyrobcem jsem se rozhodl Gavitu 600w koupit. A je to spica.
Zapojeno behem 5minut (odsroubovani a nasrobouvani objimky do wingu) bez sebemensiho problemu. Snad jen ze v navodu by pro nas elektrotechnicke antitalenty mohlo byt napsano: Kabel č.1 na zobaček, kabel č.2 na objimku. Hned jsem si i zmeril spotrebu (s mojim starym elektromagnetoshitem byla spotreba 685w ) nyni s prepinacem na 600w spotreba 617w (300w->311,400w->423w , 660w->682w) vysledek je aritmeticky prumer trech mereni a to 20min,40min a hodinu po startu. Predradnik se za celou dobu nezahral na vic nez 41° (4 vykony k mereni tj. 4 hodiny). Vyrobce uvadi, ze lze pouzivat i 400w hps/mh lampy tak jsem si rekl ze odzkousim starou 400w mh a opravdu to funguje. Jen u 400w vybojek se nesmi nikdy dostat prepinac do poloh 600w a 660w jinak hrozi poskozeni. U MH vybojek se pak musi zachovat presne 400w (u 400w hps jde prepnout i na 300w).
Lehka sumarizace:
1. klidne spim protoze jsem to nezapojoval ja (krom 3 kablu na objimku) a predradnik nebzuci a neni zhavy jak certovo lejno
2. mensi spotreba energie (10% je 10% a to nemluvim o moznosti usetrit pri rustu kde bohate staci 300 nebo 400w)
3. vyrobce deklaruje vetsi mnozstvi lumenu (nemam moznost luxmetru) a zviseni trvanlivosti lampy
4. byl o litr levnejsi nez konkurent z Lumatechu.
Tak snad jsem nekomu kdo o tento predradnik ma zajem trochu pomohl. Kdyby kdokoliv cokoliv tak se klidne ptejte
FREE PARTY, FREE PEOPLE, FREE FUTURE SpiralTribe 23 You might stop the party, but you can't stop the future.
Free, prosťe free, moe voe nebo co vlastně jsi zač.
Volný jako pele ptáka, který letí vzduchem.
Původní příspěvek od Zefram Cochrane Koukám, že k tomu elektronickému předřadníku KANLUX GANA 150W (případně 70W) asi nikdo nemá zkušenosti, ta cena je opravdu velmi rozumná a pro mikrogrow by byl možná ideální - tichý, nízké odpadní teplo, vyšší účinnost.
Pokud jste si ho někdo pořídil, dejte prosím vědět.
EDIT: a safra, po větším pátrání jsem zjistil, že toto zařízení používá vendiz a vypadá to, že si ve svém pěstu na něj nestěžuje. Vida dobrá zpráva (a nekup to za ty peníze).
čau, už jsem o něm mluvil i jinde, ale pochválím ho i tady (Kanlux Gana 150W)
dojíždím pod ním sice teprve první kolo, ale kamarád ho koupil taky a je to v pohodě. Skoro netopí, spotřeba sice až podezřeje nízká
(maximum 160W a většinu času ukazuje dokonce pod 150W, což je samozřejmě trochu divný - měřeno dvouma měřákama)
až čas ukáže, co to bude dělat s lampou, nejspíš do ní jde míň, než by mělo, jestli jí to může škodit, to nevím
EDIT: teď jsem ho měřil znova a pohybude se to kolem 153W
Chci se zeptat jestli je normalni ze se vybojky krouti na elektronickem predradniku (lumatek) .. mam namysli ty dratky a horak (sem ted na to koukal a je to cele poohybane)
zdravím všechny na groweru chtěl bych se optat zda-li nemá někdo zkusenost s tímto předřadníkem http://www.bestgrow.cz/www-bestgrow...0W-prepinatelny . Uvažuji o jeho koupi ale nechci kupovat zajíce v pytli zda-li mi rozumíte proto se vás na to ptám. kdyby měl někdo nějaké recenze rád si je poslechnu díky za odpovědi
čau zmijáku,
jestli ti jde o předřadník do 4 tis., tak se mrkni sem. http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2 Userman se mnou moc nesouhlasil a já jeho námitky samozřejmě do jisté míry přijímám.
nebudu tě odrazovat od toho Nanoluxu, ani ti nutit Lumatek, ani nic jiného, jen se vyjádřím jako elektrotechnik. Na štítku tebou vybraného přeřadníku se uvádí:
blikání led:
0,5s --- porucha nebo ucpaný větrák ---- na co to má větrák, lepší je pasivní chlazení, protože to se neposere
1s --- pod nebo přepětí --- proč to jako signalizuje nechápu, stejně s tím nic neuděláš a pochybuju, že budeš zapínat lampu jen když bude ideální napětí. (nebavím se teď o ochraně proti přepětí, ta může být naopak přínosem. Bavím se o signalizaci)
2s --- ochrana proti zkratu nebo rozpojení okruhu --- tady podobně jako u přepětí
3s --- přehřátí předřadníku --- na co kontrolka -- jestliže je předřadník správně používán, tím myslím dodržování rozumné teploty okolí(nikam nezavírat.) Pakliže se i tak přehřívá je prostě v hajzlu, takže bych řekl, že páni inženýři zapoměli na kontrolku ,, Předřadník odešel do věčných lovišť''
Zdravím všechny, zajímá mne jedna věc. A to jaký předřadník vybrat?
Lumatek:
Tady jsem narazil na nejlevnější předřadník od Lumateku, který jsem na netu našel.
Prosím o vaše názory, ze stránek není totiž patrno co předřadník vůbec umí (podvod/super shop)-v obchodě se k výraznější komunikaci moc nemají . http://growhouse.cz/elektronicky-pr...alni-predradnik
Adjusta:
Tady mám zhruba stejnou kategorii méně známého předřadníku Adjusta, o kterém si myslím že je osvěčenější než Lumateky, a výrobce také udává více informací o tomto výrobku. http://growshop-ostrava.cz/Eshop_Pr...ctCategoryId=54
Tak prosím o vaše názory, vím že je na trhu více značek předřadníků, klidně doplnte.
Ať to bobtná.
Zdar
Myslím že ten cenový rozdíl mluví za vše...tady jde už jen o marketing.
Každá značka má své ,,super lumens" a podobně, v podstatě se jedná napříč všemi značkami technologicky o to samé.
Záruka je v obou případech dvouletá....
Já sám mám Lumatek a jsem spokojený. Ostatně co jiného, netopí (nebo jen málo), spolehlivý provoz, rozjede výbojku bezpečně i po krátkém výpadku (tzn. nechá vychladnout hořák ve výbojce) a mám ho už více jak tři roky.
Zdar
ať to roste...
,,Občas mám chuť se na všechno vysrat....ale pak si vzpomenu že na všechno seru"
zajímavý na Growhouse už sem taky parkrát narazil ceny tam mají fakd příjemný ale tohle se mi nezdá že by origo lumatek prodávaly za 2500 trocha padlý na hlavu no ať poradí ti co ho mají doma