Host
Host
|
Zdravím kolegové pěstitelé,
jak už jsem zmínil je tu poslední část mého velesnažení.
SMOKEREPORT - z osobních důvodů jsem kontaktoval a poprosil pár lidí, zda-li by mi nepostkyly protislužbu. Výsledkem je onen velice objektivní report.
člen Locus
Northern Lights
Od tohoto modelu jsem mel velka ocekavani a da se rict, ze se naplnily.
Palicka ktera se mi dostala do rukou byla prijemne husta, byla bohate pokryta pryskyrici, Na prvni pohled by clovek rekl, ze tam neni moc kvetu, ale vice listu. Jenze ony ty kvety jsou pekne schovany pod nadherne ojinenymi listecky a jsou jeste vice obaleny pryskyrici nez zbytek palicky. Celkova tvrdost je lehce nad prumerem, coz vynahrazuje objem palic, ktery je rozhodne solidni. Palicka byla i pekne ususena presne tak jak by mela byt. Nedrobi se na prach, ale bez problemu hori. Vune je docela slaba, nevyrazna, vyhodna pro ty, kdo neradi smrdi po konopi. Ovsem jak se pozdeji ukazalo tvari se sice andelsky, ale je to peknej dabel. Chut koure bych vyzvedl, protoze je opravdu velmi prijemna, zvlast pokud clovek muze srovnavat s necim neflushovanym. Lehce pali jen po vetsich mnozstvich a hned u prvniho potahu se rozvine pryskyricna chut na patre, coz vas rozhodne utvrdi, ze tahle odruda neni zadny tintitko a slibuje velmi prijemne zazitky. Efekt je tedy jak jsem uz v prubehu nastinil velmi prijemny a nikoho nenecha na pochybach, ze to co kouri jsou opravdu Severni Svetla. Charakterem mi prijde spis lehce high s pomalu nastupujicim, ale vyraznejsim stoned. Snad jen by mohl byt efekt celkove delsi a konec je malicko ospalej, coz jsou jen kosmeticke vady. Celkove hodnoceni vyjadrene body je 8/10
Aurora Indica
O te se zminim pouze kratce, protoze vzhled je velmi podobny az temer identicky s NL. Je malinko mekkci nez NL, ovsem lisi se jen kosmeticky, vune je stejne intenzivni jen jeji zabarveni je sladsi. Chut je opet podobna, jen s rozdilem ze se nerozvine tolik jako u NL. Efekt je ovsem srovnatelny, pricemz je vice tripovyty a stoned. V kombinaci pul na pul s NL se osvedcila nejlepe. Bodove tedy 7/10
Celkove muzu rict, ze sklizet tyto rostliny muselo byt radosti a ze blahopreji k velmi povedene sklizni.
NORTHERN LIGHTS
vzhled: na první pohled krásná palice. Vzhled až indorózní. Avšak podle tyčinek mi připadá, že by to ještě týden dva sneslo. Listnatost malá.
konzistence: poměrně dost pevná, konzistentní. Tvrdost nadprůměr. Potřebuje víc proschnout - drolivost ještě žmolkovatá, nutné nůžky.
vůně: ostře slaďoučká vůně s citrusovým nádechem. Klasika polárkovskej smrádek.
chuť: hutnější kouř lahodné naskunkovatělé chuti. Relativně ještě dost vlhké. Po dosušení myslím teprv ukáže co v ní je.
účinek: silný nástup s každym prdem - prostě nářezovka, ale velmi příjemná a jemňoučká. Prostorový, přemýšlivý a hodně energický stav.
AURORA INDICA
vzhled: palička obalená spoustou ocukrovaných lístků, jak již u indik bývá. Oproti nl stihla víc dozrát.
konzistence: o něco málo řidší než nl, ale stále hodně vydatná. Potřebuje víc proschnout - drolivost ještě žmolkovatá, nutné nůžky.
vůně: těžce identifikovatelná, možná trochu karamel. sladší než nl
chuť: velmi jemný a příjemný kouř - milé překvapení. čekal sem spíš nějakej indikovej nášupák. Po prosušení zřejmě ukáže další taje.
účinek: Velmi příjemný uvolněný, překvapivě společenský stav. Zároveň sem si připadal slušně zkouřenej i funkční! Chutnala!
2. fáze smokereportu bude do týdne. Prozkouším prosušenější, ve větším množství, jiném prostředí atd.
S tímhle modelem jsem se setkal poprvé při mé návštěvě Holandska. Zkušenost jsem s ním měl spíš negativní, moc mně ten stav nevyhovoval. K testování tvýho Northern lights jsem však přistupoval nezatížen touhle ani jinou zkušeností, protože jsem si celou dobu myslel, že kouřím Holands Hope a nečetl jsem smokereporty, který se objevily v tvým threadu
K věci.
Šiška, kterous mně poslal vypadá opravdu pěkně. Tvrdá, kompaktní palice, za kterou se člověk nemusí stydět, ba naopak, může na ní být hrdý. Pokud ji srovnám s podobou mých palic, tvá jasně vyhrává.
Vůně netypická, sladká, nevýrazná. Nevýraznou vůní rozumím takovou vůni, která mně nenavoní vnitřek batohu apod. Někdy jsem měl chuť tu palicu ukousnout - voní opravdu sladce (snad to není moje haluz).
Chuť kouře velmi nadprůměrná, ba výborná. Bez škrábání hladce klouže do plic, nevyvolává kašlaní.
Účinky jsou znamenité. Sklouznu-li k huličské terminologii, označil bych to následovně. Vyvážené high, kde je příjemně zkombinovaný stoned a high efekt. Po kouření tohoto modelu jsem neztratil tak drasticky schopnost systematicky uvažovat, bavil jsem se, cítil jsem se uvolněný. Žádná paranoia, či podobný věci.
Shrnuto a podtrženo: Tebou vypěstovaný a usušený Northern Lights je radost kouřit. Mám se toho ještě docela dost učit Gratuluju
Aurora Indica
Neubráním se tomu, abych občas srovnával s NL.
Palice je na první pohled méně soudržná, méně tvrdá.
Vůně je poměrně příjemná, podobně lehce nasládlá jako vůně NL, ne však stejná.
Chuť kouře mě překvapila svou lehkou škrábavostí, celkově bych ji hodnotil průměrně.
Účinky: Tohle je asi nejzásadnější bod, který může všechny zápory lehce převážit. Nicméně musím říct, že celkový dojem z tohoto vzorku účinky táhnou ještě více dolů. Kouřil jsem z fajfky (NL z jointa). Po prvním prdu jsem cítil, že to asi nebude typ hulení který vyhledávám (stejně jako moje Passion1). Po pár dašlích prdech jsem se ztrácel spíše v sobě a nebyl jsem schopný normálně komunikovat, jakoby se mi nedostávalo slov. Toto hulení bych tedy označil spíše jako relaxační, možná lehce meditační.
Tenhle model jsem nehulil prvně, ovšem prvně z venku a stejně tak jako ten z indooru nezklamal. Už na první pohled je vidět, že se palice je opravdu velmi prorostlá a to tak, že zmáčknout jde jen minimálně. Šišky tohoto strainu bych zařadil mezi ty, které jsou listnatější, což jim ale vůbec neubírá na kráse, neboť listy jsou hustě pokryty bílou pryskyřicí. Vůně je zprvu lehce násládlá, ne příliš silná, ba spíše jemná, ale po promnutí a pomačkání mezi prsty se rozline výrazný sladko-kořeněný odér. Po odpálení a násátí je ihned poznat, že se nejedná o žádnou slabotinu-kouř je těžší, nasládlý se skunkovým ocasem a jeho velkou výhodou je, že nekope! Stav přichází rychle a nekompromisně. Zpočátku dosti energický a rychle ubíhající, což se ale časem mění a člověk je pak lehce vláčný, ale určitě se nejdená o žádný vykydávák. Celkově vlemi povedené stavíky-v klidu lze zakouřit i ve větší společnosti bez následného komunikačního kolapsu... Bodově bych to viděl stejně jako Locus na 8 z 10-ti.
AI
Tady se stejně jako moji kolegové ani já neubráním srovnáním s NL. A vlastně proč taky ne, když je "polární záře" jedním z jejích rodičů(druhým je afghan). Vezmu to trochu stručněji. Jedná se o vzhledově velmi podobné odrůdy, jen s tím rozdílem, že aurora je tak trochu jako méně povedené z dvojčat-více listů, méně osypaná a nakonec i prorostlejší je o dost míň. Voní mi mírně po citrusech, s velmi lehkým nádechem koření. Chuť je ostřejší než u NL a taky mě trochu nakopávala. No a stavově je podle mnou nastavených parametrů úplně jinde a to níž-stoned stavy výrazně převyšují nad high, velmi zamyšelné. Ovšem to jí určitě neubírá na síle, která je s polárkou určitě srovnatelná, jen trochu jinak orientovaná. Nechci tenhle model jakkoli schazovat-samozřejmě se jedná o kvalitní odrůdu, ale na NL prostě nemá. Dal bych 6 bodů z 10-ti...
Naposledy upravil 15-11-2006 v 15:32 PM
|