Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
taktiež som vlani hnojil slepačincami rozmočenými vo vode, mal som vedľa seba dve malé políčka, jedno hnojené druhé nie, no na jeseň to bol obrovský rozdiel, obidve polia boli tesne vedľa seba, takže mali rovnaké podmienky (okrem hnojiva) a tie hnojené boli chuťovo aj "Hukotom" oveľa silnejšie. :-) , rastliny boli asi o pol metra vyssie, ako tie nehnojené, takisto vrchné "plody" boli asi o 13 centimetrof vacsie, takže priatelia "groweri" neostáva mi nič iné len Vám poradiť slepačince a slepačince, fakt vyrovná sa to konskému hnojivu :-))
Pár dotazů ohledně slepičáků...můžu jích mít tenhle rok kolik chci...
1. Kolik hoven na kolik litrů....2dc hoven na 2Lvody?14dní odstát?
2.Kolik zalít?jen tak lehce,nebo zalít kytku ůplně jen s tímto lákem?
3.Jak často zalívat tímto lákem?
pzn. Kytky kolem půl metru....
předem děkuji za odpověď
měj te se hezky
Cau lidicky mel sem tu moznost a ze stary zvonice unas na vesnici sem si nabral par kilo netopejrich sracek pac sem slysel ze sou dobry. Zajimalo by me jestli je mam taky nakladat do vody jako slepicince nebo jestli se tim hnoji nejak jinak. Moh by me nekdo poradit pls? DIK moc
Zajimalo by me, kdo vypustil reci, ze guano je hnojivo z netopejrich sracek ? Ja, co jsem zatim videl na oblaech, tak je vsude napsano, ze jsou to ptaci sracky ?!??
"V čerstvém guánu je obsaženo 27 % dusíku, 2 % potaše a 10-13 % fosforu. Přestože se obsah těchto cenných živin během sběru a transportu snižuje, stále je guáno, jak dokázaly vědecké rozbory, až třiatřicetkrát účinnější než obyčejná chlévská mrva. "
taq si myslim ze slepici hovna sou uplne nejbrutalnejsi hnojivo....pestuju ve skleniku zacal sem hnojit dys kyti meli asi 20-25cm redil sem to 1:20 potom 1:10 a tedka mi kytky leti jaxwine mam je mesic maj 65cm a rostou 5cm/den stonek maj silnej jaxvine snad budou mit jaxepatri i palicky
Jen tak dale s holubincem, ale jak si jeste pamatuju z prvaku, tak lepsi je fuckt konska kobliha v kombinaci se zeminou, holubincem uz jenom potom opatrne zalejvat, pac bys to moh spalit na skvarek
Jako podle mě je na kytky každá sračka dobrá ) Ale já bych to tímhle hnojil akorát do konce června. Používám totiž "Krystalon" a na kytkách vůbec nešetřím. Rvu jim čtyř až osminásobný dávky 2x tejdně, když je jedu zalejvat a zatím mi pokaždé vyrostly parádní vzory.
Mam jednoduchy navod na hnojenie so zalievkov (velmi ucinne)
Do nadoby sa nalozi priblizne do 1/3 odpad(vytrus) po sliepkach. Toto cele sa zaleje az po vrch vodou a na koniec sa do tejto zmesi prida kvapalne dusikove hnojivo(napr> DAM odporucam) podla letaka. Toto hnojivo zabezpeci rozklad slepacincou behom max.1 tyzdna.
Cele dobre premiesat, a nechat odstat az kym sa v nadobe neobjavi pena na vrchu.To trva cca 1tyz.
Po tejto dobe je hnojivo pouzitelne ale POZOR!!!!
Je prilis silne(mohlo by spalit rastlinku), preto ho treba riedit pri hnojeni s vodou>
1diel hnojiva:10diel vody.
Takto pripravenym hnojivom zalievame rastlinu najprv 1krat za 2tyzdne a po asi mesiaci opatrne zdvihneme davku na 1x za tyzden.
To ci sme to prehnali zistime vtedy ak zozlknu listy alebo rastlina jednoduco zvedne. V tomto pripade rastlinu zalejeme cistou vodou a obmedzime davky hnojiva.
*********P E A C E**********
Ja pouzivan na outdoor rostlinky hlinu , ktera je 1 a 2 roky prehnilej konskej hnojik. To by ste neverili, jak si krasne prdej do hliny a rostou jako z vody.
Jasně koňský koblihy jsou dost good, ale musíte dát bacha, aby byli alespoń rok uzrátý. Jinak se vám s velkou pravděpodobností stane, že ty kytí spálíte a bude po srandě. Jinak to platí i pro slepičince čerstvý jsou dost agresiv. Nejlepší je místečko, kde třebas vloni či předloni měli slépky. Tam se nachází ten pravej poklad. Jinak až bude víc času, zpracuju hnojení bio (a to pro indoor) včetně přibližnejch hodnot NPK (kostní moučka apod.)
Jestli to tu někde je a já si toho nevšiml, tak mi to někdo sendněte, ať se s tim zbytečně nepatlám.
všetci píšete o zalievkách, podľa mňa je lepšie rozložiť hnoj tesne okolo rastlín a dášť a polievanie spravia svoje. Nikdy tak nič nespálite, pravda ak tam nenasypete toho tonu
Ja používam:
-o- slepačie, berem od známych. (raz prídem za kámošom, ktorý mi ten slepák slúbil, a hovorí: "Ja nemám, sused má, ideme zobrať!". ???, Ideme tam, berieme a príde sused@#$%, Sused v pohode: "Na čo potrebujete hnoj?", kamoš: "Na kaktusy!", končím, neviem kam sa mám otočiť, smejem sa totiž viac ako keď som vypukaný#$%^ )
-o- konské, to mám po ceste...
-o- kravské, berem z družstevného hnojiska, myslím že ale nie je naj, lebo obsahuje dosť močovky.... čo vy na to?
-o- akékoľvek iné, po ceste nájdené....
-o- vlastné, normálne sa vy... a rozložím to okolo rastlín, takto to u nás robia všetci outdooristi a čo vy?
Ešte jedna rada: Ak chceš zobrať nejaký hnoj na dlhšiu cestu a nevieš ako, aby si sa od toho nezašpinil, nezadusil a nenapáchol, ja zvyknem použit 2l umelú flašu, odrežem vrch, nasúkam tam hnoj, zakryjem zhora sáčkom (príp. taškou) a zalepím lepiacou páskou....
Nikdy ale nenechám odpad niekde v prírode, berem k rieke, vypláchnem a použijem znova.... smrť tým, čo ničia prírodu!!!!!
caf lidicky! tak sem ty hovna nalozil do dvoulitrovek a nechal 14 dni vykvasit. Tedka sem tim kentusem zalil kiti a doufam ze povyrostou. Celkem !hodne! to smrdi ale cim vic to smrdi tim vic to hnoji ne ???? Jo jinak diky vsem kdo ste mi vodpovedeli.