Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
prosím o radu kdo má vlastní zkušenosti se světlem UV-A
Je mi jasné že kytka se brání tvorbou plyskyřice proti UV záření.
Našel jsem sice jen 9W ale je to UV-A
Je to na kontrolu bankovek, s hodně tmavým sklem jako ochrana.
Se sklem je to jako v 80' na díze kdy svítí jen bílé a fosforové věci ale bez skla to svítí i jako světlo.
Myslím si že tím (výkon 9w) nic nepo*eru.
Zkrátím o 5 min svícení 600w a dám na 5-10 min UV-A
Jak to vidíte??? Není to ko*otina ??
edit:
Stačí číst co je tučně...
FAQ
Pro fázi kvetení nakonec zvolíme světlo intenzivně červené, které podpoří rozvoj palic. Rovněž se v této fázi vyplatí poskytnout i trochu ultrafialového záření UV-A a UV-B (290-400mn), které jako stresující faktor způsobuje zvýšenou produkci pryskyřic a THC (proto se obvykle setkáváme s tím, že venkovní verze té samé genetiky mají větší potenci - slunce narozdíl od konvenčních výbojek dodává toto záření v dostatečném množství).
V této fázi můžeme též experimentovat s UV-A či UV-B zářivkami či výbojkami (speciální typy pro horská slunce), optimum je prý 20-30 minut denně opalování .
toto jsem "vygůglil"
Typy UV záření: UVA- Jedná se o záření které se považuje za neškodné, samozřejmě ne v neomezené míře. Člověk je tomuto záření vystaven prakticky trvale. Ve vyšším množství má za příčinu stárnutí kůže. Co se týče rostlin, nemá na ně žádný vliv, jelikož rostlina UVA vnímá jako modré světlo a nikterak neovlivňuje tvorbu THC a pryskyřice. Vlnové délky se pohybují v rozmezí mezi 315-400nm. Někdy je též nazýváno jako tzv. "černé světlo".
UVB- Toto záření je z většiny pohlceno přímo v ozonové vrstvě. Pro organismus je nebezpečnější, protože energie UVB rozkládá bílkoviny, při zasažení DNA dochází k onemocnění rakovinou. Negativně se podílí i na zraku. Dokáže poničit tyčinky, čípky, gangliové buňky a nervová zakončení v rohovce. Neovlivňuje pouze člověka ale i rostliny. Negativně se podílí například na fotosyntéze. To jsme si řekli negativní vlivy. Z pozitivního hlediska působením UVB na kůži se podílí na vzniku vitamínu D3, který zajišťuje správnou funkci imunitního systému. Jeho dlouhodobějším nedostatkem je tělo náchylnější k akutním respiračním infekcím a chřipce. Zajímavostí je, že dokáže proniknout i několik metrů vodou. Oblečení, sklo, mraky nebo jiné věci jej dokáží zachytit. Rozpětí vlnových délek se pohybuje mezi 280- 315nm.
UVC- Záření tohoto typu je velmi karcinogenní pro organismy. Rozdíl mezi UVB a UVC je takový, že UVB pronikne jen skrz několik vrstev buněk, kdežto UVC má daleko větší podíl průniku. Je využíváno k dezinfekci vody nebo k ničení bakterií v nemocnicích a potravinářském průmyslu. Proto se také často označuje jako tzv. "dezinfekční záření". Vlnové délky jsou menší než 280nm.
Účinky na rostliny: Pro pěstování konopí indoor se využívá UVB záření. Nejdostupnější jsou trubice do solárek. Platí zde určitá pravidla.
nesmí se svítit moc dlouho, jelikož UV se aktivně podílí na rozkladu THC na CBN
nesmí se svítit příliš silně, jinak dojde ke spálení rostlin
svítit UV světlem je třeba až na konci květu
UVB působí jako stresující faktor, který vyvolá zvýšenou produkci THC a pryskyřice, což je hlavním cílem. Rostlina se tak snaží chránit před negativními vlivy.
odpovím si sám....
Je to ko*otina ;-)
Mám tohle dle dat na netu:
Philips PL-S 9W|10|2P 350-400nm
A tomuhle vůbec nerozumím ;-(
Light Technical Characteristics
Color Code
210 [leadfree 360 glass]
Color Designation (text)
Ultra Violet A
Chromaticity Coordinate X
227 -
Chromaticity Coordinate Y
212 -
Depreciation 5000 hours
45 %
Depreciation 2000 hours
20 %
Dnes poslední zálivka s hnojky.. od 50 dne bude flushing s Final solution od AH
pH 6,2
EC 1,1 ( 100% všeho)
t = 22°C
Dnes mi pH nechtělo klesat a po 45 kapkách ukazoval pH metr 6,5 tak jsem pro jistotu použil staré osvědčené kapky a bylo to červené jak rajče. Alespoň jsem použil zaprášený pH+
Kalibroval jsem pH metr a rozdíl 0,8 !!!
A to ho mám 14 dní...
Milwaukee pH 600
Naštěstí že většinou jsem dával max 28 kapek tak mě to trklo...
Koupil jsem dětský mikroskop za 300,- s 100x až 300x zvětšením tak jsem zvědav.... Fotky holek a makra až večer bo teď holky budit nebudu.
Jelikož nejhezčí holky co se týče barvy i velikostí palic jsou v rohu tak bych "typnul" že s tím světlem jsem to přehnal.
Někdy méně je více v mém případě
"výš je víc"
Je to jenom teorie ale logická.
Zítra začíná flushing s Final solution.
Trochu mě mrzí že teď když už jsou v poho a papají tak jim nemůžu uvařit pořádnou večeři...
Sem to psal s tema merakama )) ale jinak paráda!!! moc se mi libi jakej maj sestrih i barva. ty krasne zeleny kyti maji byt v rustu a ne koncem kvetu. krasna prace
chtěl bych opravdu poděkovat všem pozorovatelům za 10000 návštěv.
Pokud se mi ozve ten desetitisícátý a bude moct to prokázat dostane ode mne novou Škodu Octavia.
;-)
Jelikož na foto trichomy je třeba dostat kytku na mikroskop byl jsem nucen situací něco sejmout...
Volba vyšla na výškově střední variantu.( Ne top ne dno) Netopnedno je dost zábavné ;-)
Je to móóóoc dobrý.,
úsměv od ucha k uchu a chuť si stejně nepamatuji, ale byla napůl vlhká takže chuť až u druhého skla cca zítra ( jde na větrák holčička..)
Jako jo... Veselý budu asi dlouho... ;-)))
Edit
Už vím co dostane vítěz typovacky .. teda pokud neodmítne ;-))