Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nechci strašit ale vypadá to jako počínající nedostatek jednoho z těchto tří prvků :
Hořčík, Draslík nebo Zinek. Bohužel nejsem schopnej ti to určit přesněji =(
Skus víc zahnojit tim BioVega má vcelku vysokej podíl draslíku tak pokud se ti to zlepší
máš jasno, pokud ne zůží se ti alespoň výběr. Toť můj názor.
Ať se daří.
Některé drogy nejsou zakázané proto, že by byly nebezpečné. Jsou nebezpečné, proto ,že jsou zakázané. (dr. J. Marks)
Ahoj, chtěl bych se vás zeptat jestli nevíte náhodou co s tímhle. Nemám ponětí jak dlouho už to na těch listech může být ale začínaj se mi furt dokola dělat takové hnědé tečky na listech u řízků. Mám to u 3 AK řízků mám ještě jeden řízek Ice ale na něm to není. Může mi někdo pomoct? Hnojím Bio grow. Substrát tam mám nějaký zahradnický.
Původní příspěvek od Craft Nechci strašit ale vypadá to jako počínající nedostatek jednoho z těchto tří prvků :
Hořčík, Draslík nebo Zinek. Bohužel nejsem schopnej ti to určit přesněji =(
Skus víc zahnojit tim BioVega má vcelku vysokej podíl draslíku tak pokud se ti to zlepší
máš jasno, pokud ne zůží se ti alespoň výběr. Toť můj názor.
Ať se daří.
Ok. Takže na přehnojení na list to netipuješ? sem tam mi někdy něco zežloutlo, ale ne v takové míře (leda když sem omylem pošplíchal kytky z rozprašovače kde byl bofix a pořádně ho nevypláchl). Nedostatek čehokoliv mě ani nenapadl, jelikož tam je zakopáno cca 50L na kytku zahradního substrátu s mykorhizou, který si je dle parametrů hodně podobný např. s lightmixem. Objevilo se to právě po tom prvním zahnojení. Ostatní kytky jsou v obdobné půdě a nic takového nemají. Ale je fakt, že zrovna FD se za posledních 5dní dost vytáhl oproti ostatním.
Zdravím, tak už vím kde je problém. Měl jsem možnost změřit Ph vody, kterou koťátka zalévám a zjistil jsem, že mám Ph vody 8+-, takže docela mazec. Doufám že to vyřeším
Mám problém s listy, je to Frisian Dew v 11l substrát GrowMix, hnojeno Terra Grow a Phyt-Amin. Ostatní kytky tenhle problém nemaji ( i další Frisian, i když jiný pheno ). Jedná se o listy v spodní třetině kytky, jen pár, není to po celý kytce.
Původní příspěvek od retrobo Zdravím,
po týdnu se mi udělaly žlutý fleky na Frisianovi. Cca před 5ti dny jsem hnojil BioVega 4ml/L a nechtěně přelil přes listy za slunka. Může to být tím, bo hledat jinou příčinu?
Vidím popálený lístky od hnojiva co tam ulpělo...neřešit, nevypadá že by ji to mělo zabít.
Dávat si pozor, je ještě mladá,ale ustojí to.
At se daří:-)
Původní příspěvek od MickyRocks Mám problém s listy, je to Frisian Dew v 11l substrát GrowMix, hnojeno Terra Grow a Phyt-Amin. Ostatní kytky tenhle problém nemaji ( i další Frisian, i když jiný pheno ). Jedná se o listy v spodní třetině kytky, jen pár, není to po celý kytce.
niečo mi žerie listy ale nie som si istý, čo to presne je.
Mám podozrenie na svilušky, alebo třásnenky.
Na poslednej foto je vidieť malú akoby mušku, aj keď sa na liste vôbec nepohybuje a je jediná, ktorú som našiel. Nič viac na listoch ani zvrchu ani zospodu nie je... Akurát na niektorých sú len malé bodky a niektoré majú vyžraté kusy (druhá foto - môžu to byť mravce?).
Táto "vec" sa objavila na troch z 5 rastlín. Pestované sú vonku na záhrade v črepníkoch v hline.
Vopred vďaka za názory a identifikáciu problému ;-)
Začínaji se mi vyskytovat nějaký anomálie nevíš co by to mohlo být ? je na růstu 14 tej den; ph 5,8 - 5,9; EC do 1,5 - 1,6; kytky sou prokořeněný v 11l květnících; systém drip v kokosu... na listech se oběvují černé fleky...
problém: nekrotické skvrny na listech a schnutí špiček listů uprostřed pěstební plochy
řešení: převážně popálení od lampy, zvýšil jsem je, protože po třech dnech se ukázalo že problém s listy je pouze uprostřed plochy a lampy byly několik dnů proklatě blízko
Bylo mi doporučeno pořídit si Phyt-amin. V prodejně neměli k dispozici, jenže prodejce mi naíbdl Canna Flush 2ml/1l.
Skoušel jsem na ty potvory snad vše od bio, babské rady, jedna paní povídala atd...
Asi nejlepší obrana proti parasitům je postřik Rock Effect kde Účinnou látkou je pongamový olej. Přípravek se používá ke zvýšení obranyschopnosti rostlin. Účinkuje na mšice, svilučky, třásněnky a červce (puklice). Má protipožerový efekt. Dokonce mám pocit, že to vymyslel a patentoval jeden český myslitel, resp. mičurin
Původní příspěvek od Martin666 Skoušel jsem na ty potvory snad vše od bio, babské rady, jedna paní povídala atd...
Asi nejlepší obrana proti parasitům je postřik Rock Effect kde Účinnou látkou je pongamový olej. Přípravek se používá ke zvýšení obranyschopnosti rostlin. Účinkuje na mšice, svilučky, třásněnky a červce (puklice). Má protipožerový efekt. Dokonce mám pocit, že to vymyslel a patentoval jeden český myslitel, resp. mičurin
Možná ano, u té tvé to vypadá, že ti to žere nějaké potvora, takové díry jak z brokovnice, ale hlavně to prohlédni zvěčovadlem, ať nelezneš příčinu problému