Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim groweři tak jsem dnes opět měnil vodu v bubbleru a příjemě mě potěšily kořeny co z bonsaiie vylezly, už to začíná vypadat nadějně, po zastřihnutí jí vylezlo hned několik dalších větviček a celá hodně mohutní.
do bubláku (1,5l oběm květináče) jsem jí niní přidal 7 kapek peroxidu vodíku, kořenový stimulátor, opět bonsai elixír.
už ale musim koupit ty hnojky na bonsaie ať to frčí
tady je růžička co jsem dostal na jedné akci, snad mi zakoření
dal jsem jí do vody s kořenovím stimulátorem a trošku peroxidu ja si na něm moc ujíždím
vedle toho jak jsou to rockwolový kostičky, tak v nich je chili ale ještě nevylezlo
uz ti vyklicilo chilli? ak ne, daj si parnik nad radiator, ale nie priamo nan.. vnutri musi byt 26-32 °C, inak budes cakat aj 3 tyzdne, namiesto 3 dni..
Zdravim, tak po dlouhé době opět přináším nějaké informace, co se děje v mojí zahrádce
Je začátek nové sezóny a tak jsem neváhal a zašal vysazovat do rockwollu semínka kaktusů, už mi jich 6 vyklíčilo a začínají růst, zbytek je na cestě
byl jsem td nejakou dobu na chatě ale naštěstí kitičky to přežily a jsou vpořádku.
Bonsai v bubbleru roste jako z vody větvě jsou už tak dlouhé a mají mnohem větší listy než na zečátku, budu muset opět zastřihovat. bohužel jsem zase odhalil záškodníka na listech, tak jsem je hned drtil.
palmičky co jsou v levém sekturu mají teď dobré období, po zálivce s hnojivamy tak 6-7 palem vystřelilo hned další list, (normální je stonek a 6-8 listů) niní mají vyšší stonky a na nich 12-15 listů, jsou silnější a i lépe vypadají.
Bohužel mě trápí aspoaragus, ta hlína ve které je mu nějak nevyhovuje, rychle vysichá a to asparagus nemá rád, tak přišel o pár větví. narostli mu nové 4 ale ty my už zase lezou ven stropem
masožravka se vzpamatovala a už má nové listy které se už otvírají, do týdne bude schopná opět pohlcovat mušky.
nějak jsem zanevřel na rozmarín tak mi lehce zeschl :P couž
Chilli které jsem dostal od Dolorosa mi už vyklíčilo a má cca 4-5 cm. výborně
od kamaráda jsem dostal novou sodíkovou výbojku son-t takže už žádnou kupovat nemusím výborně
Vánoční hvězda mi začala kvést, nechápu jak je to možné perioda je 16/8, ale nijak mi to nevadí
vytvořila strašně moc novích listů a 5 menších květů, jsou zvláštní, a každý z nich se na boku roztrhl a vytíká z nich vodička, jedovatá vodička
jsou celkem pěkný
ty si ale pěstitel nečetl sice sem celej thread ale líbí se mi jak experimentuješ jen bych se chtěl zeptat ohledně bazalky to máš normálně semena z obchodu? a to Aloe kde si vzal to je ze semen (cibulky) nebo už koupená kytka ???? diky a K+
to Stunt: diky no snažím se
bazalku i většinu ostatních bilinek mám ze semínka, v opchodě není problém sehnat do 20 kč jak klasickou bazalku, tak i mix kde je asi 4-5 druhů bazalky. semínka jdou rychle, jen to pak udržet je těžší :P toto je už moje třetí bazalka, ale tentokrát snad už poroste tak jak má
předešlé to nezvládly kvůli malím zkušenostem
to aloe jsem koupil na aukru za 25 kč příjde mi strašně směšné jak vidím v hornbachu a takových obchodech že prodávají jednu sazeničku za 120kč nikdy bych to nekoupil
za těch 25 to byla jen jedna sazenice a na boku měla jednu malou odnož a niní už jichh je asi 6-7
to Tibeth: jj taky mě to napadlo, a vůbec bych se nedivil, taky je možný že z tech šoků sama začala kvíst, je to kytka z jedné akce kdy se tyto vánoční hvězdy prodávají a to pěstování je dost nic moc, vemou žízek dají ho do jiffiho a pak to dají pod nějakou megalampu, tam to po měsíci seberou a hurá prodávat bodejď by pak kytky nebyly poblblé když se jim změní 3x-4x po sobě perioda a typ světla
Orchidea, zatím se má fajn, má opět nové vzdušné kořínky, už tak přes 8, ale jsou tmavší a tvrdší, navíc jsou takové dvoubarevné, zítra přidám foto to bude lepší ale nestežuje si zatím
páni ten květ je opravdu nádherný tak čistý, úplná pastva pro oči
A ještě přidávám foto bonsaie, daří se jí fajn, ty dvě co jsou v hlíně jsou od koupi stále stejné :P nemají snad ani jeden noví lístek i když je hnojím, nežloutnou ale ani nerostou, prostě vyčkávají, zatímco bonsai v bubláku, tajede jako z vody
to doloroso: taky jsem zvědaví jak to vyjde jedno stále klíčí
asi dám nahodit další semena at to je jistější a nezaostává za ostatními. už jsem to dal do květináčů a dal jim první zálivku s hnojkama
dostal jsem od kamaráda vzduchovadlo, elite 800 tak uvažuju o dalším bubbleru jen pro chili, že bych to dal ven až příjde sezóna a zkusil jaký efekt bude mít bublák s kytkama pod sluncem
Od každého druhu mám dva květináče, když už to dělám tak udělám takoví pokus, at vidím výsledky které jsou oběktivní, kytky budou mít stejné podmínky stejné hnojky a stejné květináče, ale v jednom je jedna rosltina a ve druhém jsou dvě rostliny. myslím že se bude víc dařit samostatným rosltinkám, ale nechám se překvapit
zdravim groweři
tak po nějaké době zase přináším čerstvé informace
Koupil jsem si hnojiva od plagronu Coco A+B
tak už hnojím vše co pěstuju v kokosu
mynulý týden jsem hnojil kristalonem a jelikož je trošku silnější jedna dekorativní rostlina to nerozchodila a na přehnojení zařvala. bohužel
Musím říct že stále mě trápí škůdci, nic tu sice nedělají ale svou přítomností mě více než iritují. jsou to takové malé mrdky, jsou od zelené až po zeleno žlutou barvu. malinkatí tak 1-2 mm. vypadají tělem jako klíště mají mini nožičky a pořád mi obtěžují rostliny
teď si hlavně oblíbili čili a fenykl, mrdky jedny
zatím ničím ručně ale zřejmě použiju opět olejíček na odstranění těchto potvůrek