Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...Kdysi jsem ochutnal trávu, která byla ponechána zasazená v květináči přes celou zimu pod přístřeškem. Přírodně uschla a byla taková hnědá. Jako po fermentaci. Úplně bez chlorofilu. Pamatuji si, že kupodivu krásně voněla i chutnala. Tak jsem loni nechal nějaké spodky rostlin pověšné přez zimu ve skleníku. Byl celou dobu zapadaný sněhem. A bylo trochu přivřené okýnko. Až před dvěma dny jsem se tam konečně dostal a viděl příjemné překvapení. Viz fotografie. Žádná plíseň, krásná vůně i chuť. Je to nejlépe usušená tráva, co letos mám. Zbytek jsem sušil v tmavé zděné místnosti s nízkou teplotou po dobu 2 měsíců. A pak šup do sklenic. Také super, ale ten skleník je lepší. Nejspíš to bude tím poruděním ledového vzduchu. Vysušené mrazem. Takže jsem si utrhl na další košt a zbytek tam ještě chvíli počká. Až půjdu připravovat skleník na jaro. Bude to takovej pozdní zběr...
Smějte se fajn..
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Nazdar chcem sa spítať ci to mozem susit niekde v lese v ten den ked to vyberem zo zeme odseknem korene a povesim to dole hlavou na 1den a potom prídem z nejakými nádobami na zaváranie .. na viečko urobit diery na vzduch a nechat to v krabici v lese + nejakú plachtu na to koli dazdu.. chcem sa spitat ci to je mozne ci to bude dobre takto susit alebo nejaky sposob ako vysusit a aby sa nestracalo thc a aby bola aj chut dobra dakujem
Petr: Podle mě to je celkem risk, na podzim je dost vlhko, ještě k tomu mokrá tráva v zavařovačkách pod plachtou... ať se ti to nezapaří a nezhnije... spíš bych nechal kytku před sklizní trošku vysušit (nezalívat a doufat, že nebude pršet). A následně paličky naskládat do větší papírové krabice s papírovýma ubrouskama, aby se tam nedržela moc vhlkost a někam schovat.. třeba pod tu plachtu.. Ale nejlepší řešení je sušit doma a nebo se domluvit s nějakým kamarádem a za nějaký menší "podíl" to sušit u něho.
Asi takhle, jakýkoliv jiný způsob sušení než je popsán ve faq, považuju z hlediska plísně za rizikový (viz sušení na podzim na stromě, venku v pytlech.. ). Lidi, půl roku se o ty kytky chcete starat a pak si je necháte zplesnivět?
Experimentovat třeba jinde.
Pojďte si zahrát karetní hru BANG ! online.
Z obalu filmu Evil Bong2 : "In 3-D If Your're Stoned !"
Tok mých myšlenek je rychlejší, než proud mých slov.
Včera, jsem začal připravovat skleník na jaro a dokončil jsem POZDNÍ SBĚR viz. příspěvek výše. Jak to vypadalo můžete vidět na obrázku. Byl to jen pokus, ale velice příjemně mě překvapil. Zjistil jsem, že mohu udržet dobré klima ve skleníku i přes takovou tuhou zimu, jako byla letos. A na sušených rostlinách není ani náznak plísně. Navíc, i když možná pro někoho z Vás paličky nevypadají vábně, protože jsou hnědé, my jsme je už v knajpě otestovali a byla to příjemné překvapení. Opravdu dobrá chuť i vůně a navzdory dlouhému zrání až přezrání, kdy by měli být účinky spíše sedativní, nás to docela dobře nakoplo. Příští rok tam zkusím nechat nějaké lepší pálky a uvidíme..
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Zdravím Pánové
je suším 7-10dní na pudě naprostá klasika hore kořenem. Nic extra. Pak to přenáším do prostorů které jsou, více teplé a méně vlhké zde jsou tak týden (-,+) tak otrhám to co má smysl použít a uložím do krabice. No tu krabici jsem pruboval loni. Letos bych chtěl zkusit potah na polštář. Je to prodyšnější a taky se tam nedostane prach. No světlo to tlumí hře (dají se dát 2 ty potahy). Tak bych to nechal min 15 dní. A dle stavu do 4 litraku