Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od hary jo vyndáš kytku a kořeny ponoříš tak na 5min do horké vody ale poádně horké
myslim ze je lepsi kdyz prolejes rovnou celej kvetinac,tim aspon sparis vsechny koreny a ne jen tech par zlamanejch co pak vytahnes z hliny,tim padem mi melo jit do kytky vic zivin,nemyslis?
Peace and grow more weed!
Původní příspěvek od oton já myslim, že je to teda pěkná pičovina, něco jako že se kytky po sklizni maj věšet i s kořenama palicema dolů, to už mám naštěstí dávno přežitý
zkoušel jsem kolikrát jak věšet celou kytku, tak hned po utrhnutí ji rozstřihat pěkně na paličky, veškerý neolepený listy okamžitě pryč, a vždy stejnej výsledek, proto dnes už jenom - hned ustřihat paličky a sušit!
ja mam zase zkusenost s tim ze kdyz to povesim i s korenama a necham to tak uschnout tak mi palice zachovaj stejnou velikost jaky byli jeste neususeny a vzdy ty co jsem rovnou nastrihal jen na palicky a nechal susit tak ztratili objem a to silenym zpusobem(hlavne slo o uplne identickej model z rizku).tim ze nechas schnout celou kytku tak ji tim das akorat sanci aby vytahla ty zbytky energie ze stonku.
ja mam zase zkusenost s tim ze kdyz to povesim i s korenama a necham to tak uschnout tak mi palice zachovaj stejnou velikost jaky byli jeste neususeny a vzdy ty co jsem rovnou nastrihal jen na palicky a nechal susit tak ztratili objem a to silenym zpusobem(hlavne slo o uplne identickej model z rizku).tim ze nechas schnout celou kytku tak ji tim das akorat sanci aby vytahla ty zbytky energie ze stonku.
Nechci rýpat, ale pokud se ti kytka vysuší a ztratí vlhkost v sobě kterou ztratit musí, tak v G to bude vždy stejný výsledek.. To, že neztratí na velikosti palic bych přisuzovla pomalejšímu vysoušení způsobené těmi kořeny. Pomalého sušení lze ovšem dosáhnout i jinak než sušením s kořeny. Jako například nižší teplotou atd. Alespoň tohle je můj názor
ad sklizeň za slunka - prostě přes noc ta kytka zpracovává to co načerpala přes den takže je vhodnější zrána kdy je to i nejefektivnější. sklizen za dne je horší já to nedělám ta pryskyřice je fakticky víc rozteklá a tim pádem se líp utře do všeho možnýho když je teplo
ps to neni jen můj teoretickej výmysl ,) http://grower.cz/forum/showthread.p...5182#post125182
ad sklizen s kořenama - ta kytka si z kořenů čerpá cukry i po sklizni když jí je necháte. nebude to brutálně lepší ale počítá se to taky
Ahoj, zajímalo by mě, jestli někdo zhasínáte před sklizní? Já to naposledy zkusil a opravdu mi připadalo že se víc osipaly pryskyřicí. Máte s tím někdo nějakou větší zkušenost? Hledal jsem hodinu v příspěvkách, ale je to jako v kupce sena. Díky
Ja taky nesvítím ty dva - tři dny potom vytahnu aji s kořenama, ty umyju v horké vodě, zabalim do tašky a pověsím na pár dní do boxu... a potom to jde do vakuukrabičky))
Abych řekl pravdu tak nevím =) strašně mockrát (kdysi!) jsem to tu četl že se mají spařit kořeny (to nedělám ale jen je umyvam v horké vode) takže jsem to tak zkloubil dohromady.
Jen tak pro oživení, když už jsem to téma našel ..
Mam dilema těsně před sklizní: Celou kytku, nebo nevadí když jí nasekam větve a ty dam sušit?
Vždycky jsem sušil celý,ale přerostlo mi to přes hlavu a měl bych s tim sraní kdyby byla celá..
Můj MaaaYský projekt 2012 Konec světa se nekonal, zázraky na zahrádce taky ne.. MaYa´s 1st AF grow 2012
Pokud u mě v threadu chcete cokoli komentovat, zkuste to neprve přes karmu nebo PM, uděláte mi tim rozhodně větší radost..
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Jak píše Mr. Figaro, lepší je sušit po větvičkách, mám vyzkoušeno že to pak lépe proschne. No a na druhou stranu tu kolují informace, jako že když jí budeš sušit celou i s kořenami, tak si ještě dodatečně vytáhne živiny do palic. Pokud jí sklidíš akorát, tak to nebude potřeba.
doufám že naposledy:
- sušení s kořenama, píchání nesmyslů do stonku, spařování kořenů horkou vodou nebo kdoví čím, za účelem zvýšení produkce pryskyřice, nebo vylepšení final. produktu jsou ABSOLUTNÍ NESMYSLY !!!
- produkci pryskyřice na maximum má na svědomí samozřejmě genetika, dále snížená relativní vlhkost vzduchu v květové a hlavně dozrávací fázi (40%) a zejména pak pravidelné vysychání kořenového balu, kdy na posledních např. 4-5 dní nezaléváme vůbec. Další věcí je použití světelných zdrojů, které emitují více UV záření než standartní HPS. Poslední věcí je pak sklizeň na konci temnostní fáze, těsně před další fází světelnou. Neoddiskutovatelné výsledky jsou i při prodloužení poslední temnostní fáze, a to až na 48hod (max.) Ideálně se osvědčilo cca 36hod, potom rostliny sklidit. NIC VÍC, NIC MÍŇ !!!
Všechno ostatní jsou z hlediska biologie pouze fámy a nesmysly, asi jako to, že ježeček nosí jablíčka na bodlinkách a pak je papá, nebo že vám v noci vleze škvor do ucha a prostřihne vám ušní bubínek, nebo dokonce to, že M. Jackson byl od malička běloch !