Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dobre vysuseny materiál natrhame na co najmensie kusky, aby sa lepsie vyluhoval.. Maslo dáme rozpustiť do hrnca z vodou ktorí je vo vodnom kúpeli vo vecsiom hrnci. Môžete to robiť aj bez vodného kupela ale na co najmensiom ohni, aby sa vám to cele nepripalilo..
Po 2,5 hodine precedíme, aby sme dostali cisty produkt bez kuskov travy.. Odlozime bokom a necháme bez pohybu vychladnut.. Po vychladnutí vlozime do chladnicky a necháme cez noc oddychovat.. Ráno budete mat v nádobe kvalitné maslo oddelené od vody.. Na povrchu budete mat hrubú vrstvu masla a podnim prebitocnu vodu.. Staci to maslo obrezat po krajoch a vybrat.. Výsledný produkt je vysoko kvalitné maslo ktoré je pouzitelné prakticky na cokolvek.. Od varenia až po pecenie,,ja osobne stoho peciem Cookies a musím povedat že vsetci si ich pochvaluju.. Ale to už je iný recept 👌
Tento spôsob je velmi jednoduchý a urcite to zvládne kazdy co ma aspon jednu ruku pravú 😂😁 Mier ✌️
Mne sa to paci také zelené.. Keby to nemalo takú farbu tak to není také zaujímave.. Mliko je Mliko a maslo je maslo.. Keď robím potom cookies tak majú výbornú chuť po tráve.. Preto nebudem nič preplachovat 👌😂 hadam nebude konopné maslo biele alebo zlte 😂😂😂
Určitě nelouhovat trávu jenom ve vodě. Připravíte se o většinu trichomů. Kdysik jsem dělal test a vylouhování paliček ve vařící vodě sundalo s palic naprostou většinu pryskyřice, kterou by jste vylili do odpadu. I když jsem paličky hodil pouze do čisté studené vody na hodinku louhovat, tak ubylo moc desítek procent pryskyřice vůči referenčnímu vzorku. Louhování ve vodě se tedy připravíte o naprostou většinu látek i o chlorofyl, který má také léčivé vlastnosti. Stačí si udělat jednoduchý pokus se třema paličkama a mikroskopem
Dosť podstatná vec mi tu chýba: karboxylovanie akože nebolo? 2,5 hod varenie nie je dostatočné na karbox. Alebo sa ten produkt v tomto prípade "aktivizuje" až počas pečenia finálneho produktu?
Inak súhlasím s tým, čo píše Pixxel
V prípade vhodného karboxylovania a neprepierania vo vode stačí "menej" materiálu, inak to bude dosť vážny killer :-) mám na mysli ako surovinu použité buds. Z lístia som maslo neskúšal. Vidím, že Ty tam máš vačšinu lístie.
Po vychladnutí a pred vhodným uskladnením je nutné to maslo úplne "usušiť" od vody, aby nechytalo plesne. Ten produkt je dosť háklivý na skladovanie. Ako dlho a akým spůsobom to maslo uskladňuješ?
Ked mas vo vode aj to maslo tak o nic neprichadzas...to len keby prepieras predtym v cistej vode co je zbytocne. Ak potrebujes maslo zbavit zbytkov vody idealne je dodatocne v dvojitom hrnci este raz rozpustit samotne hotove maslo a nechat vodu odparit. V mrazaku vydrzi kludne pol roka
Robím to už roky na tento spôsob a vždy je stoho kvalitné maslo.. Velmi silný produkt... robím stoho potom tieto cookies a tie slapu dobrých 6 a viac hodín.. Takže tak 👌
Můj Postup:
Nejprve jsem nechal vařit v hrnci 1 litr vody, když se voda začala vařit přidal jsem máslo ( 250g ) když se máslo rozpustilo,přidal jsem 20g nadrcené trávy.
Dvě hodiny jsem to udržoval ve varu, na mírném ohni za občasného míchání.
Pak jsem použil přítelkyně silonky 😂 a přez ně jsem to přecedil do misky ve které jsem to dal do lednice stuhnout přez noc.
Druhý den přítelkyně udělala kakaovou buchtu .. a naprostá spokojenost 👌
robil si aj dekarboxylovanie? Ako dlho a pri akej teplote?
Pri akej teplote si to varil? Mierny oheň je dosť široký pojem.
Celkový účinok, silu aj chuť ovplyvňujú tieto faktory, taktiež dľžka pečenia a teplota pri pečení.