Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jedu kokos hnoje komplet od Canny. Vodu mam ze studny ec 1,3 a to je hodne, po RO mam EC 0,1 canna udává ze jejich produkty jsou od ec 0,4-0,7 po namichani hnojiv a dodržení Ph dochází k deficitu...
Je lepsi obednat ten CalMag Agent od Canny nebo namichat vodu z RO a přidat studniční at je ec treba 0,4 a pak az hnoje.
Naka rada ?
Info z webu Canna
V odezvě na poptávku společnost CANNA vytvořila firmu CALMAG AGENT. Tento produkt můžete použít ke zvýšení EC měkké vody. Vytvrzuje vaši vodu, aby vaše rostlina mohla růst silná a zdravá
Výrobky společnosti CANNA jsou vyrobeny pro EC o 0,4 !!!!
Jaký je rozdíl mezi měkkou / tvrdou a / nebo špatnou vodou a co můžete s tím dělat?
Měkká voda má úroveň EC pod 0,4. Pomocí nástroje CANNA CALMAG AGENT můžete zvýšit úroveň EC na hodnotu 0,4.
Normální voda má úroveň od 0,4 do 0,7. Obsahuje vápník, hořčík a bikarbonát ke stabilizaci pH. Všechny produkty CANNA jsou navrženy tak, aby fungovaly nejlépe s tímto typem vody.
Tvrdá voda (EC> 0,8) obsahuje více vápníku a hořčíku, než je rostlina schopna zvládnout. Když rostíte rostliny, nejlepším způsobem, jak zacházet s touto vodou, je použít filtr s reverzní osmózou a pak namíchat tvrdou vodu s RO vodou, dokud nedosáhnete úrovně EC 0,4. Nebo jednodušeji můžete použít 100% RO vody a poté použít CANNA CALMAG AGENT pro zvýšení Vaší EC úrovně na 0,4.
Špatná voda (EC> 0.8) obsahuje převážně sodík a chlorid. Tyto dva prvky zabraňují příjmu živin a dokonce se mohou stát toxickými pro vaše rostliny. Pomocí filtru s reverzní osmózou můžete tyto dva prvky odstranit. Ale vytváření směsi RO vody a špatné vody nepřinese dostatek vápníku a hořčíku, pouze bikarbonát, aby stabilizoval pH. Vytvořte směs RO vody se špatnou vodou, dokud nedosáhnete hodnoty EC 0,2 a poté do této vody přidejte prostředek CANNA CALMAG, dokud nedosáhnete úrovně EC 0,4 nebo použijte 100% RO v kombinaci s CANNA CALMAG AGENT, dokud nedosáhnete Úroveň ES 0,4
citace:
Původní příspěvek od odo caf! Doporučil by som riediť studničnú vodu dažďovkou, alebo vodou z osmozy. Nebudeš potom potrebovať ten CalMag Agent
citace:
Původní příspěvek od pospa.m Ja bych teda radeji koupil ten calmag agent, kdyz uz si investoval do te RO. Nevis co v te studnicni nebo destove vode vsechno je, s cistou RO a calmag agentem tam budes mit jen ty dobre ziviny.
Díky za rady. Přikláním se ke smichani demineralizovane vody a studniční na ec 0,4 a pak hnojky. V tehle situaci asi nejrychlejší řešení. Snad to bude Ok.
Pokud vyměníš celý roztok tak by neměl být problém (za předpokladu, že jedeš hydro). Pokud jedeš hlínu, tak bych to asi nejdřív prolil zálivkou s enzymy a pak začal s novými hnojky.
Dobry den,
Nenasel jsem zde na foru nikde info jak dlouho se da operovat se zalivkou ve ktere jsou namichana ciste mineralni hnojiva.Projel jsem dost internet a nikde jsem to nenasel..nekdo pise 4 dny nekdo mesic...chapu,ze pH se bude urcite menit,ale ma to nejaky zasadni vliv na ziviny?
Jak dlouho takovou vodu mohu uskladnovat a pouzivat?
Diky za odpoved
Původní příspěvek od crazyben stojata moc dlouho nevydrzi... 4 dny by odpovidaly
v hydro systemu kde bude kolovat vydrzi i ten mesic, hlavne musi bejt v pohybu
Tak zkusenost je takova, ze na outdoor se nejvic prodava Plagron rada Alga a pak Biobizz.
Na indoor Canna a Metrop a JIBD.
Pokud mas zajem, tak mi posli treba email, kontakty najdes v mem vlakne ve Speciality. Posli o co bys mel zajem a ja ti udelam cenu.
Osobne sa mi páčil chuťovo Biobizz ale popravde už som ho nešiel dlho. Mal som minerálne hnojiva GreenHouse PowderFeeding - na rast jedno, na kvet druhé + možnosť dokúpiť booster čo ti je do hliny škoda. Metrop som nešiel - ale podľa výsledkov šľape skvele, len je v silnej koncentrácii,tzn. pre menej skúseného užívateľa prípadne ak nemáš ec meter by som asi nedoporučil. Samú chválu počúvam na hnojiva Canna, no tiež som ich osobne nikdy nešiel. Neznášam miešanie z veľa flašiek, preto mi vyhovuje práve PowderFeeding- testujem teraz ich Bio líniu, kde mi bolo povedané, že nie je potrebná kontrola PH- tak ako u väčšiny biohnojiv no a tak, že to odskúšam, popravde sa mi toto hnojivo až tak nevidí a keďže mám dosť tvrdú vodu - PH8 tak si myslím že tá úprava tam je nutná resp určite pomôže. Zo začiatku som na úpravu úplne kašlal a vyzerá že sa to prejaví na nižšom výnose. V každom prípade v dnešnej dobe sa dajú dosiahnuť skvelé výsledky s väčšinou hnojív ktoré sú u nás dostupné na trhu, je ale dôležité ku každému hnojivu pristupovať inak a naučiť sa ho správne používať.
Čoho sa snažím držať - hnojivá používam výhradne z jednej produktovej línie a nemiešam rôzne značky ( teda až na látky podporujúce flushing).
Inak u minerálnych hnojív pri pestovaní v pôde sa mi osvedčilo každú 2. zálievku dávať bez hnojív - samozrejme že je potrebné sledovať rastliny či nemajú deficity ale v konečnom dôsledku “nutrition- lock out”= stav kedy rastlina prestane prijímať akékoľvek živiny a ku ktorému dochádza pri usadení solí z minerálnych hnojív pri ich častom používaní je horší ako mierne podhnojené rastliny.
Pokud jde o Cannu, tak tam nemichas nic dohromady, teda u hliny, ostatni media se michaji u vsech znacek. Popravde Canna ma tech produktu malo. Rust, kvet, korenak,enzymy, pk a booster. Takze oproti 2 ci 3 slozkovym hnojivum je jednoducha.