Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny..
..Nevím čím to,ale nikdy jsem ostrým a pikantním věcem neholdoval,ale poslední rok,jsem to začal docela vyhledávat(zvýšené koncetrace pepře při vaření,ryby v konzervě jedině s chilli atd. )..důvody můžou být různé já jsem si odvodil 3
-buď jsem tak hrozný kuchař :-D
-začíná mi menopauza :-D
-nebo jsem těhotný :-D ...
tak ted něco k odrůdám,snažil jsem se vybírat odrůdy co nejméně palívé,protože přece jen nejsem žadný extremista ani člověk co by si rád ubližoval a chci chilli použít hlavně k vaření aby se to dalo jíst:-D ..objednal jsem z netu nejaký mix Jalapeňos 5 odrůd po 10 semenech a odrůdy jsou:
1.Tam Jalapeno,3000 SHU,70cm
2.Jalapeňo Chichimeca,5-8000 SHU,70cm
3.Jalapeno Mucho Nacho,2500 SHU,70cm
4.Jalapeno Jalafuego ,8000 SHU, 70 cm
5.Pimiento de Padron ,3-12 000 SHU, 100cm
6.Habanero Tasmanian ,100-350 000 SHU
7.Paprika roční
Dal jsem je klíčit do rw kostek,snad jsem neudělal blbost,po 4dnech už se klubou ven,tak jsem se rozhodl už založit tento thread,až prokoření půjdou do 0,3dcl kelímků s allmixem..tot zatím všé,tak držte palce,rady a nápady jsou samozdřejmě vítány ;-) ..čáu
hehe ta anketa mě hrozně pobavila... budu sledovat, taky se chystám na nějaký chili, ale né moc ostrý... s pepřem šetřit nemusim, ale už sem měl pár papriček co mě zvedli ze židle a to zas nemusim, takže mi tvuj výběř přijde dost zajímavej.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Držím palec pač taky jsem tak začínal a skončil u:
Yellow Scotch Bonnet - 100,000–350,000 SHU
Bhut Jolokia - 1,041,427 SHU
Red Trinidad Moruga Scorpion - 1 200 000 až 2 000 000 SHU
Carolina Reaper - 1 150 000 až 2 200 000 SHU
Ostatně na pálivost si brzo zvykneš a budeš zvyšovat ale snad nedopadneš jako já
Však ono to taky zabíjí. Taková moruga je ideální věc, která zaručí, že přestaneš myslet na cokoliv jiného.
Jak říkám, začínal jsem jako ty s papričkama, které byly v pálivosti na stejné úrovni jako ty tvé ale postupem času se v práci z toho stal docela hit a tak nějak jsme začali papričkovat každý den.
A když papričkuješ každý den, tak si na to rychle zvykneš a chceš víc a od noname málo pálivé papričky přejdeš přes habanero, jolokii až k potvoře moruge.
Teď jsme začli dělat do práce báječné sladkopálivé omáčky s kukuřičnými lupínky a je to dobrota.
Samozřejmě nejsem takový blázen abych spořádal najednou jednu celou morugu ale vždy si s kolegama kousek ukrojíme, zakuckáme, zahýkáme a rozchodíme to
Já to hlavně jím pro zdraví pač kapsaicin má protirakovinné účinky a celkově mají chilli papričky pozitivní vliv na celé tělo. Neznám lepšího léku na bolest v krku nebo rýmečku než je chilli paprička
Takze svym zpusobem je to taky droga ..no ohledne toho zdravi jsi me prekvapil,jako vedel jsem ze na tom neco bude a to je dalsi duvod tohohle pestu,protoze sice nejsem zaprisahly odmitac leku a dalsich farmaceutickych blbosti..ale snazim se lecit nejdriv prirodni cestou a prasky beru vicemene az kdyz jsem na umreni ...no a protoze mam astma tak kasel a semtam ryma me doprovazi skoro s kazdou vetsi zmenou pocasi,tak snad mi to ty saci hubice to chilli nakopne
Taky jsem nevěděl, že chilli je lék jako konopí. Člověk jak začne pátrat, tak zjistí na co všechno je to dobré. Stačí zadat do strýčka Gógla něco ve smyslu "chilli lék" či něco podobného a vyskočí na tebe mrtě článků a studií o tom jak je to zdravé.
Tak něco ke klíčivosti : vyklíčily všechny,z čeho jsem docela překvapený,původně jsem plánoval od každé rostliny zasadit 3 semínka a počítal jsem stím že vylezou 2...od každého druhu budu dávat jednu kytku kámošovi,takže můj konečný počet by měl být 10ks,pokud zase někdo nepřijde žebrat:-D ...tož zatím spokojenost :-))
Zdravím,holkám se daří docela dobře,jen jeden je tam takový mrzáček :-)..mám je na okně a když je venku špatné počasí,tak jim trochu přisvicuji úsporkou,ale to spíš vyjímečně..
tak to pokračuje,trochu to prořídlo,od každého druhu jsem daroval jednu kámošovi,ale zatím,to jede pěkně,takže jsem spokojený..ven je ale zatím nedám..ať se daří :-)
Menší up...zbylo mi 5 rostlin od každého druhu jedna stím že Jalapeňo Mucho Nacho je kryplík už od narození..
Navíc mi Pimiento de Padron začalo fialovět na listech,můžete někdo poradit jestli je to normální nebo bych jim měl třeba přihnojit?..jsou zasazený v allmixu už asi měsíc..ostatní jsou v pohodě...jo jinak všimli jste si že jsou pod lampou,to abych zbytečně nesvitíl na zem když tam jeeu ted předpěst na OUT a INdoor...zatím se smějte;-)
...tak moje skromné chili nedopadlo,bohužel jsem podcenil snad vše co se dalo a nakonec je dorazil plevel,tak jsem to skosil křoviňákem a byl klid :-) .
Kámošovi něco vyrostlo a i toho bylo docela dost.
Na příští rok se připravím lépe a bude to i se sklizní(snad).
A jeden důkaz místo slibů.Na fotce je Jalapeňo Jalafuego,měl jsem ji v boxu pod 250-600W hps.Začala kvést zrovna když jsem přepínal na květ,bohužel nebylo pro ni už místo tak musela z kola ven.
Myslíte si někdo,že když ji nechám za oknem něco na ní vyroste?:-D
Pokud si ji opýlíš sám, tak určitě ano. Minulý rok jsem v prosincu kácel všechny papriky tak, že jsem celou kytku ucviknul a nechal jenom 5cm stonek stím, že to pak douklidím jindy. Po týdnu začli rašit listy a větývky, tak jsem to nechal ze zvědavosti, jestli to přežije. A přežila. Pár měsíců rostla a pak vyhodila květy a pak i plody. Přežila dva roky a vše vypadalo normálně. Jsou to asi hodně odolné kytky. Jen je třeba kytce čas od času věnovat pozornost