Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, zalezi na ventilatoru, ale pokud mas klasicky 12V, mel by stacit linearni potenciometr z gme.cz seriove pripojeny na ventilator osobne jsem to nezkousel, ale fungovat by to melo
půjde mi regulovat otáčky ventilátoru pomocí stmívače na světlo? Díky
neni to idealni... na motory se stmivac nema pouzivat... ma se pouzit triakovy regulator..
jinak a) vyleze brum b) zkracujes zivotnost c) vent se zacne hrat
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Mam pocit, ze treba tenhle triakovy regulator bude lepsi volba, prodejce podle popisu asi vi, co nabizi :]. Jen bude nutne to zavrit do nejake krabicky, chladic asi bude 'zivy', aby nedoslo k urazu .. http://aukro.cz/show_item.php?item=6006392219
hele nevím,ale takhle bych to neřešil. Riskuješ nejen odpálení venťáku,zkrat,zahřívání a v tom nejhorším případě požár a tudíš tvé odhalení. Nepřemýšlel jsi nad něčím takovým? : http://www.higarden.cz/regulatory-o...Q44gaAjQ88P8HAQ
sice to není za 99Kč, ale taky na za 400Kč jak samotný regulátor ktery budeš ještě zapojovat...
Pěstujeme a kuřme trávu, hlavně nefetujme !
Ať to roste !
Hmm kuci a nebývá obyčejný stmívač na světlo právě na principu triaku? Právě neúplná sinusovka, která vylézá z triaku způsobuje brum a zahřívání, což zkracuje životnost.
Reostat je taky použitelný, ale je možný, že se ventilátor nebude schopný rozběhnout, pokud bude ztlumený a taky že otáčky možná nebudou úplně stabilní.
Nejlepší volba je frekvenční měnič, ale to je zase pěkně drahá sranda.
Já osobně bych vyzkoušel ten stmívač a pokud nebude ani jedno moc hřát nebo hučet, bude to v pohodě.