Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prosím o radu, už jsem zoufalá. Asi půl roku je potýkám s jedním problémem a nikde jsem nenašla radu, která by mi pomohla. Pěstuji pod 6oo, matky a mladé zvlášť a na květ taky 600. Odtah mám, větráky na ofuk taky, ph upravuji kolem 6, hnojiva jsem vystřídala, teď používám od Canna, nejsou přehnojené ani přelité, od lampy to taky není spálené, vlhkost je u kvetoucích nižší, u mladých tak kolem 60%. Kytky vypadají krásně a najednou na několika místech začnou žloutnout, většinou od vršku a během pěti dnů i dříve jsou úplně celé pryč. Jsou jakoby zvadlé, barvu od žluté až do hněda. Potvory tam nemám žádné, myslela jsem, že to je nějaká plíseň, ale nepomohly ani postřiky ( Novozir, Kupricol, Polyversum). Už mi to zlikvidovalo matky, několikrát už rostoucí řízky a dvakrát měsíc kvetoucí rostliny. Vystříkala jsem i pěstírnu, nakoupila jsem nové řízky, chvilku všechno v pohodě a najednou zase. Jde to hrozně rychle a zatím jsem je nikdy nedokázala zachránit. Teď tam mám 30 kytiček tři týdny na růstu, ve druhém mi tři týdny kvetou a už je to tu zase, jen je vynáším ven. Pokud budete mít někdo nějakou radu, sem s ní, tyhle už asi nezachráním, ale nechci se jen tak vzdát. Díky
Díky za rychlou odpověď, fotky se pokusím dodat. Pěstuji v hlíně, zkoušela jsem různé poměry zahradnického substrátu : perlitu : kokosu, do posledního pokusu jsem dala víc kokosu, ale stává se mi to ve všem. Známý má řízky ode mě ve stejné zemině, stejně pěstované a tenhle problém nemá.
Sice mi to píše, že to fotky odeslalo, ale já se to teprve učím, tak nevím, nevím... Jestli jsem něco zblbla, tak prosím někoho, kdo to má na starosti, ať to smaže a moc mi nenadává. Já se snažím najít pomoc, protože dneska likviduji úplně všechno, snad zachráním pár řízků, které byly jinde. Fotky jsem posílala podle návodu, až k Odeslat soubory to šlo podle plánu a pak se to nějak zvrtlo. Jestli s vaší pomocí zjistíme, co je to za svinstvo, zkusím to ještě jednou od začátku. Zapomněla jsem napsat, že teplota byla také dobrá, jinak už mě nic nenapadá. Zkusím poslat poslední fotky a pak jdu uklidit to mé pohřebiště. Už potřetí!!!!!
prosím tě jak tohle myslíš?právě ja mám bednu ze dřeva...a skoro podobnej problem.
tak, že sem měl taky podobný problém. měl sem napouštěcí vanu z dřevotřísky vyloženou igelitem. minulý týden sem to komplet vymněnil za plast a když sem tu vanu vytahl, objevil sem (snad) jádro pudla. dřevotříska vlhká, nechutně smrděla po plísni. když sem to stříkal na plísně tak absolutně bez účinku, druhý den stejný progres jak kdybych nic nestříkal. když sem tam dal ty plastové kalfasy, tak sem stříknul dithanem a po týdnu zatím po plísni ani památka. no zkrátka, tak jak sem před nedávnem zavrhnul keramzit pro jeho schopnost neúnavně prznit pH, tak sem teď definitivně zavrhnul použití dřeva (nebo čehokolik, co by mohlo sloužit jako potrvava pro nejaké nechtěné organismy) coby materiálu použitého na cokoliv v bedně.
jinými slovy, ve dřeve se drží vlhkost a dobře se tam daří houbám.
ad virové onemocnění: na to su malý pán. s tým bych klidně nadrzo došel do zahrádkářství.