Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hej lidi, mám takovej menší problémek... nejsem si tim úplně jistej, tak se chci jen ujistit. Mám out door, casem poradne nafotim a popisu, ale tedka ne to vazne nemam cas. K problemu. Mam kytky ruznych velikosti a porad nemuzou prijit na chut mimu zalivani. Zalival jsem vodou pozdejc koprivama(vodou z kopriv) casem se mi stalo, ze zacali vadnout a od spodu zloutnout. Cim to? Prehnojene? Prelite? Jak casto mam priblizne zalevat a jakou hlinu ma kytka vlastně rada. Mokrou, vlhkou, spise susí? Moc vam dekuju za odpovedi. Ještě takovej postřeh, strejda vysipal celej kristalon do obri kade, koncentrace byla minimalni, ale nebylo to promychane a voda se odpousti spodem. Dozvedel jsem se to davno potom, ale to uz jsem kitky prolil a jsou davno presazene a ziji, takze se obavam, ze tim to nebue. Jakmile to pujde, pridam fotky.
Cus ... mohlo se ti stat co se stalo ze jsem dal (ja trouba) do kvetinace jenom kompost a on strasne drzel vodu a byl hodne husty a kytkam se v tom sekly koreny ze proste vyrostlo patro ale nejspodnejsi patro uhnilo a porad dokola pak jsem to presadil a holky uz v klidu rostou a maji se cile k svetu ... a jeste by to mohlo byt prehnojenim tim kristalonem mozna ale to fakt nevim
hahha tomu se musím zasmát,taky se mi to stalo,aspoň nejsem sám, ale tak by chtělo D@ni : co máš za hlínu(přidáváš drenáž nebo něco na zlepšení odtoku?),koukám že píšeš že hnojíž,jak často a čím?
tak jsem rad, že jste se chytli a proto jsem se rozhodl rozepsat svůj problém...
Je to moje první sezona, takže jsem to nějak nehrotil a nasadil jsem do květinače nějake no name, vyrostli jen tri. Mamka rikala, ze jsem to moc zalival a klicky uhnili, jen co vyklicili, uz jsem se poucil. Ty tri kiti mi vsak zbyly pokracoval jejich rust, zacal jsem to zalevat kristalonem, nechtelo se mi do toho rvat zbytecnych penez, ale pak mi strejda poradil, ze je na to nejlepsi konsky hnuj, nez nejaky svinstva. Prestal jsem lit kristalon, parkrat jsem ho nastrykal na listy dostatecne zredeny a to se stale nic nedelo. Potom jsem dal zadelat na koprivi a zaleval jsem to tim tak dvakrat do tydne zredene vodou. Tohle taky paseku nedelalo, ale jednou jsem to zapomel pres horky, jeste jarni, den zalit a brutalne to uvadlo, tak jsem tomu daval vetsi davky vody a pak jsem to zalil tim strejdovim patentem, coz si myslim, ze kytky dorazilo. Zacalo to zloutnout od spodu a listy byly vlacny, meky prostě humač. Nebyly to takove ty krasne pevne listy, ktere jsou plne vytality. Minulej tyden jsem kytky presadil do země, takže by přeliti nemělo hrozit. Vykopal jsem tak dvacet centimetru do hloubky a takovych 15 centaku jsem tam nasypal konskej hnuj, ale uz byl cernej, takze to vypada v podstate jako hodne kvalitni substrat. Do toho jsem kytku zasadil a navrch jsem nasypal jeste skorapky, jako aby se nereklo... Po trech dnech jsou kytky takove nijake. (dodam fotky) chci videt, co to bude delat po tydnu a podle toho se bude odvijet situace. Tedka zalivam spis vic a ten hnuj byl hodne mokrej!!! ale netekl... poradte, zalivat min, vic? cekat?
Jeste takova malickost, mam dalsi sazenicky asi pet a delaj mi to stejne, nektere jsou uvadle, nektere jsou ulne vzprimene a listy jsou spis do takoveho vejire, take nafotim.
Omlouvam se za chaos v mem psani, na cokoliv se ptejte pokusim se odpovedet. Pisu forum poprve, tak me omluvte. Jinak preji hodne stesti vsem growerom!!!
Zřejmě to přelíváš, zkoušel si nechat kytí trochu přeschnout? Pokud je to opravdu přelitím kytky by se ti měly zvetit, ale musíš dovolit kořenům dýchat Tak si dej ze dva dny voraz s vodou a uvidíš co to udělá.
mockrat diky, ja blbec jsem to zase dnesk azalil... myslel jsem, ze kdyz je to v zemi, tak se voda vsakne a prelit to nemuzu... poslechnu vas a nezaliju... dva tri dny... Jeste jsem mel dotaz k tomu hnoji... je mozny, ze kdyz hnuj neni uplne rozlozenej, ze korinky neprorostou??? a jeste s tim prihnojovanim, kdyz tam mam tedka konskej hnuj, co dal muzu pridat prirodniho, nechci kupovat hnojiva, ale pokud mozno, tak cerpat z prirodnich zdroju... Dik za odpoved
Původní příspěvek od D@ni mockrat diky, ja blbec jsem to zase dnesk azalil... myslel jsem, ze kdyz je to v zemi, tak se voda vsakne a prelit to nemuzu... poslechnu vas a nezaliju... dva tri dny... Jeste jsem mel dotaz k tomu hnoji... je mozny, ze kdyz hnuj neni uplne rozlozenej, ze korinky neprorostou??? a jeste s tim prihnojovanim, kdyz tam mam tedka konskej hnuj, co dal muzu pridat prirodniho, nechci kupovat hnojiva, ale pokud mozno, tak cerpat z prirodnich zdroju... Dik za odpoved
co se treba trosku porohlednout ? hned pod tvym threadem ted byl tento Vyroba Bio Hnojiv
Dekuju za upozorneni, ten clanek jsem si cetl, ale nasel jsem tam jen kurince a sam sem tam psal... ale tak dobre, priste si dam vetsi pozor...
Co se tyce tech korinku, nikdo mi zatim neodpovedel a v bio hnojivech to vazne neni. Tak co bude?
Původní příspěvek od D@ni Dekuju za upozorneni, ten clanek jsem si cetl, ale nasel jsem tam jen kurince a sam sem tam psal... ale tak dobre, priste si dam vetsi pozor...
Co se tyce tech korinku, nikdo mi zatim neodpovedel a v bio hnojivech to vazne neni. Tak co bude?
No jako ta tvoje otazka taky stoji za to.... Tezko rict co myslis tim, ze hnuj jeste neni uplne rozlozenej... Tak ale logicky jestli tam mas hlinu a neni to moc tvrde ta kto poroste... ;-)
No jako ta tvoje otazka taky stoji za to.... Tezko rict co myslis tim, ze hnuj jeste neni uplne rozlozenej... Tak ale logicky jestli tam mas hlinu a neni to moc tvrde ta kto poroste... ;-)
Zdarec,když už je tu ten topic tak bych se chtěl zeptat,když jsou ty vedra teď kolem 30 stupňů tak jak často to mám zalívat?Mám je v kukuřici a mám tam vlastní hlínu.
zalievaj kazdy druhy den. najlepsie v podvecer. vecer rastlina nataha vodu a cez den v pohode funguje. nikdy za bdeleho dna, a neodporucam ani rano! vela zdaru!