Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zajímalo by mě kolik lidí tady má ve zvyku říkat o trávě venek a lampa. popřípadě skleník
a popravdě !
OT si prosím strčte víte kam :p
nic víc, nic míň
edit:
tohle je jako JO
citace:
Původní příspěvek od denyg Já to dělím na outdoor/skleník/indoor (záleží na tom, kde byla kytka vypěstovaná) a na skunk/noname. Někdy použiju i kombinaci - například skunk vypěstovaný venku nebo noname ze skleníku ... Co mám v anketě zaškrtnout?
a taky jakýkoliv jednodušší srovnání jako skunk/ostatní , noname / hustej model a podobně znamená taky JO
Já to dělím na outdoor/skleník/indoor (záleží na tom, kde byla kytka vypěstovaná) a na skunk/noname. Někdy použiju i kombinaci - například skunk vypěstovaný venku nebo noname ze skleníku ... Co mám v anketě zaškrtnout?
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Zdravím
U nás to každý delí na SKUNK a OUTDOOR pritom ten "skunk" môže byť kľudne trošku silnejší noname pestovaný outdoor, hneď je to SKUUNK!
Komukoľvek keď to chcete vysvetliť tak vás vysmeje že trepeš k*k*tiny.
Mne sa zdá rozdelenie lampa/venkofka/sklenník celkom v pohode keď ide o noname, keď značkový model tak by sa to mohlo skrížiť...napr. Papaya-sklenník a ták
tayem : nj, jiný, ale nikdy nevíš jaký, někdo to může vypěstovat perfektně ve skříni, někdo má nějak gore pořešenej skleník a někdo má takový prostředí pro venky, že indoor se tomu jen tak nevyrovná... já to obecně dělim jenom na sativy/indiky, prostě speed/relax
kaktusx : presne, ja se taky kolikrat nekomu snazil vysvetlit, ze skunk neznamena indoor, ze skunk je odruda, ze venkovky muzou bejt lepsi, atd... proste ty nepestici hulici sou naky divny :-P
u nás se to dělí na češtinu nebo hydroskéro s pod lampy
JO,rozděluju.Jinakost lze vnímat.Nejen lampa nebo venek,ale i ten venek je každý jiný,podle toho kde to bylo.
A tak některému materiálu říkam ,,dvorek paní mámy,zahrádka,kopřivy...,,
A to není všechno.Jeden druh může být jiný nejen podle fleku,ale taky podle typu sušení.Jiné je co se sušilo ,,normálně,, a jiné je co prošlo mrazíkama a visí to tak ještě teď.Répalové nechť věří,že je to plazmatické,pořád jakoby nedosušené.A sušení venku je úplně nej.To jsou pak názvy jako ,,kladivo na zmrdy,utrpení Maří Magdalény...
Tak teda spadám pod jo
já jsem na tohle rozdělování naprosto alergickej zvláště když to někdo dělí na skéro a ganju a dělá jak se v tom vyzná...
Já to dělim jednoznačně podle modelů a pokud jde o noname tak podle toho jak a kde to rostlo, jak to vypadalo a jaký to je a podle toho se také odvíjí naše názvy, ale nikdy bych neřek že je to skéro nenávidim to slovo připadá mi, že dělá z konopí uplně obyčejnou drogu dětí s placatejma kšiltama... A slovo skunk/skank bych použil jen v případě že se jedná o skunk n1
Původní příspěvek od berrea ... proste ty nepestici hulici sou naky divny :-P
přesně tak .) a že jich je...když narážim na hulící lidi ...většinou čim mladší tim víc takhle...
to vypovídá trochu i o průměrnejch zkušenostech...
citace:
Původní příspěvek od Rákosníček já jsem na tohle rozdělování naprosto alergickej zvláště když to někdo dělí na skéro a ganju a dělá jak se v tom vyzná...
taky sem na to trochu alergickej
taxe to rozjelo a je vidět že většina lidí zatim tedaaa...
svůj názor sem nechtěl říct hned, pak by mín lidí zašktrlo jo .D
já dělím různě...a dohromady to dává unikátní celek (a těch kombinací co jde ! - třeba ovocný haši body stoned "venek" může strčit do kapsy "podlampu skunk" při dobrejch podmínkách. měl sem "venky", který mi dávaly víc než klasický podlampy ultrahydroskéra - to hulení možná nesmrdělo na dvacet metrů ale bylo to fajn a veselejší, žádný hnusný dojezdy (mám pocit že ty dojezdy záleží i na hnojivech nemůžu si pomoct)... )
- podle chuti a vůně (citrus, haši, ovocný, seno, skunk, čokoládový (nebo spíš kakaový), kořeněný, atd atd)
- podle stavu (energický buzz, body stoned, body buzz, energy stoned ... )
- podle vzhledu (třeba bílý dorůdy - zabijárny docela )
- podle způsobu pěstování (dobrý podmínky, nic moc podmínky...s tím souvisí i hnojiva a způsob sušení, umělý světlo, slunce...)
- podle doby zrání, náročnosti pšstování
...ani mě ten prozatimní výsledek nepřekvapuje...potvrzuje to s čim se setkávám v praxi
No dělím... nědělím, já hulím... Ale když to není moje, tak se ze zvědavosti vždycky zeptám, co to je, kdo to pěstoval, jak se to jmenuje... A fakt mě nasere, když mně řeknou "to je krutá lampa". Ale třeba že bych hulil jen "venky" nebo jen "lampy", to ne. pokud opravdu vybírám, tak stylem zhulí mě to/ nezhulí mě to.
A ti profíci, dělící hulení na "skéro", "venek" a "shit" mě vždycky dojmou. Někteří dokonce v životě neviděli kytku, ale řečí mají... Za vrchol umění pokládají sehnat dealera "co má krutej maťák, woe". A tihle "profíci" jsou v dobách nouze schopní strčit do huby hnusný, černý sklo, ze kterýho pomalu kape dehet, a labužnicky vdechovat smrad spálenýho asfaltu, když ho nahřívají na zapalovačem
Oh, I'm a good old Rebel
Now that's just what I am.
jj samozřejmě že dělím.. faktorů je víc ale základní je asi kde to vyrostlo (venku/skleník/pod lampou) a jakýho původu byly rostlinky- od koho (venkovního/koupený-origoš/řízek/2.generace z řízku)... obecně asi na venkovky a podlampovky .. ale to nemůžete považovat za definitivní, protože dobrý rozdělení je taky podle vzhledu, chutě,
účínků..
skéro je hroznej název protože mlaďáci tak už řikaj pomalu všemu z pod lampy nebo jenom víc silnějšímu. skéro bych řek jedině Skunku.