Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nazdaarek vsem!!!
hledal sem vsude a nikde nenasel...potrebuju vedet jak odhlucnit vetrak ufo!!??napada vas neco,mate najou dobrou vychytavku?tlumic?piste!!!dekuju!
jo nemam sice z ufem zkusenost ale myslim ze tu byla rada zavesit ho napriklad na pavouka(rozumej takovou tu gumu s hackama na koncich) jinak ti asi neporadim. doufam ze ti to pomuze zdarek
zdar, možností a důvodů hluku je několikero... co já vím, tak
a) prvně vzduch proudící potrubím - kup odhlučněné potrubí (isoflex)
b) vibrace ventilátoru - zavěsit UFO do pružného závěsu, nebo podložit něčím měkkým
c) další problém může způsobovat triakový regulátor otáček, párkrát sem tu slyšel, že někomu začlo UFO při stažení otáček pískat, nebo vrčet - zbav se triakového a pořiď transformatorovy regulator
buď dobrý
INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM
Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]
Dovolím si doplnit jeden detail v bodě a od haše - Jelikož největší kravál dělá právě vzduch proudící potrubím, tudíž doporučuji větší průměr potrubí, ať se jedná o zmíněný sonoflex, či klasické, hlučnost se tím sníží, poněvadž proudící vzduch nebude tolik "narážet" o stěny potrubí
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Zdarec dovolím si taky přispět v tejto diskuzi.Já mám UFO 125 něco přez 360 m3/h.Je zabudovaný v eternitu a kolem a ve spáře je montážní pěna pro ztlumení hluku.ale je fakt že potrubí udělá taky hodně a dobrý flexo určo taky není k zahození!Když se to ufo rozjiždi je to kotel jak se pomalu dostane do otáček ale pak je to savec v plynulym chodu,mám to pořešený na odtah od cooltube z pod 4 kila.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
noo...vetsi prumer?mam stejny jak je na ventilatoru...vetsim by se stracela sila ne?delat to hodn to potrubi...kurva...
transformatorovy regulator?neco onem vic?
ad transformátorový regulátor
Jedná se o regulátor, jehož princip není elektronický, ale obsahuje transformátor, jehož sekundární vinutí má několik výstupů. Většinou jich bývá 5.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
no mam z hlucnosti taky stejny problem skousel sem vsechno uz a furt stejny hluk a ted vim jednoznacne ze hluk dela nejvic proudici vzduch takze si zajedu do grovshopu proto izolacni potrubi mate stim nekdo skusenost jestli to fakt stlumi aspon oneco mam 160/m3 ufo
Původní příspěvek od Hanyz ad transformátorový regulátor
Jedná se o regulátor, jehož princip není elektronický, ale obsahuje transformátor, jehož sekundární vinutí má několik výstupů. Většinou jich bývá 5.
kámo to stojí litr? a já ho mám skoro zadáčo, bomba...
a funguje fakt dobře akorát do 3 stupně se zdá furt že nic nic...a od trojky vejš to začne pěkně fičet..přesto dobrá to věc
rekap....
dnes sem koupil gumy(pavouky)a zavesil na ne ufo....take sem koupil izolacni potrubi a naistaloval....jak to dopadlo?ani se neptejte!!otrosku lepsi to samozrejme bylo ale ne natolik jak sem si predstavoval...kluci v growshopu mi rekli at to skusim a pak kdyz to bude k nicemu,tak mam koupit transformátorový regulátor,ktery me prijde asi tak na 1100kc...fakt super...nemate nekdo schama zapojeni nebo nejake fotografie?
The pooh - silně pochybuji, že právě regulátor je tvůj hlavní problém. Triak sice může způsobovat vrnění, ale není to žádný křik. Zaizoluj samotný ventilátor, jak jsem psal výše...
Hanyz:ja fakt nevim cim to muze byt...asi se nato cele vyseru a dam tam jen privod z venku a pachac na ufo a ven z pestirny do mistnosti.....skusim vsechno co se da...
guerilla:diky za inspiraci...uz to mam nejak namyslene a vpondeli se dotoho pustim...hmm..to ufo ani zas tak nevci...spiz to potrubi a zahyb...kluci mi v growshopu poradili ze ten stejny prumer jaky ma ten ventilarot =150...