Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Výroba gandžovice
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
ing
Stálý Člen

Karma uživatele ing - 70% Pěstitelská

Registrován: Nov 2007
Příspěvků: 25  

Nápad Výroba gandžovice Příspěvek č. 1

Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....

Old Post 21-11-2007 v 19:52 PM
ing je offline   Profil uživatele ing   Find more posts by ing   Foto galerie člena ing   Click here to Send ing a Private Message   Add ing to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 827  

Příspěvek č. 2

Nebylo by nějaký srovnání s jinejma pálenkama? Chuť, účinky...

Procent to má tolik, na kolik to po druhým pálení naředíš (mívá to něco kolem 80%)
Kmínek, to myslíš jako stonky? Dyť to je dřevo...
Při jaký teplotě to necháváš kvasit? Neni těch 30-40dnů kvašení málo?

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Old Post 21-11-2007 v 20:52 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hašišák
Stálý Člen

Karma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% Pěstitelská

Registrován: May 2003
Příspěvků: 164  

Re: Výroba gandžovice Příspěvek č. 3

citace:
Původní příspěvek od ing
Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....


hele jako palit nacerno alkohol z ganje je pekna picovina.Radsi bych to nalozil do slivovice woe.A 30 dnu kvaseni tj jako malo!Nerikej mi ze ze 6kg cukru mas 50l s kterych vypalis 5 litru koralky...

Co ti tam jako kvasi?Jako voda+plevel+cukr?

A methyl-alkohol musis oddelit vsechen vzdycky woe!

Kecáš!

Naposledy upravil Hašišák 22-11-2007 v 09:04 AM

Old Post 21-11-2007 v 22:52 PM
Hašišák je offline   Profil uživatele Hašišák   Find more posts by Hašišák   Foto galerie člena Hašišák   Click here to Send Hašišák a Private Message   Add Hašišák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 552  

Příspěvek č. 4

taky mě dost rozesmálo. my co víme, víme. takto dobrú kořalku neuděláš, esi se temu vůbec dá říkat kořalka. pravda, nepil sem to, ale ani bych to pit nechtěl

Old Post 21-11-2007 v 23:23 PM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wasco123
Stálý Člen

Karma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 323  

Příspěvek č. 5

... sice je to realne lebo tam davas cukor. A teraz neviem ci sa ti tam kvasi cukor alebo listie?

400W

Old Post 22-11-2007 v 05:15 AM
wasco123 je offline   Profil uživatele wasco123   Find more posts by wasco123   Foto galerie člena wasco123   Click here to Send wasco123 a Private Message   Add wasco123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DarkLight
Stálý Člen

Karma uživatele DarkLight - 4% Pěstitelská

Registrován: Oct 2006
Příspěvků: 53  

Příspěvek č. 6

Neni nahodou princip ovocnych palenek zalozeny na tom ze kvasi prave onen ovocny CUKR a ovoce doda jen flavor? Pricemz tady ti zkvasi umele pridany cukr, ale flavor z chlorofylu atd. by mi nejspis dvakrat nesedl, prece jen to je neco jinyho nez ovoce... Heh, prijde mi to jako nesmysl, ale rozebrani dopodrobna necham "palicum"

-Got blunt?
-Got weed?
(c) How high

Old Post 22-11-2007 v 06:19 AM
DarkLight je offline   Profil uživatele DarkLight   Find more posts by DarkLight   Foto galerie člena DarkLight   Click here to Send DarkLight a Private Message   Add DarkLight to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LSD25
Stálý Člen

Karma uživatele LSD25 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 7

ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče

Old Post 22-11-2007 v 07:27 AM
LSD25 je offline   Profil uživatele LSD25   Find more posts by LSD25   Foto galerie člena LSD25   Click here to Send LSD25 a Private Message   Add LSD25 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ing
Stálý Člen

Karma uživatele ing - 70% Pěstitelská

Registrován: Nov 2007
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 8

Čauky,
jsem rád, že se někdo k tomu vůbec vyjádřil, ale opak je pravdou.
Kdo má možnost, tak to zkuste.
Množství cukru je na každém z vás.
Já mohu říc z vlastní zkušenosti, že 0,5l nám stačí pro tři lidi a jsme na kaši.
Holt někdo je nevěřící Tom a někdo má zase rád POLSKÝ LÍH.
Já mám radši své pítí a když někdo přijde na kus řeči, mám mu co nabídnot a je v poho...
Mějte se Tomovééé

Old Post 22-11-2007 v 07:57 AM
ing je offline   Profil uživatele ing   Find more posts by ing   Foto galerie člena ing   Click here to Send ing a Private Message   Add ing to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
aenema
Stálý Člen

Karma uživatele aenema - 38% PěstitelskáKarma uživatele aenema - 38% Pěstitelská

Registrován: Jun 2004
Příspěvků: 190 

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od LSD25
ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče
ze sto litrů kvasu je deset- až dvanáct litrů kořalky podle toho jak to teče (myslím slivovice s jinou nemám zkušenost)

Old Post 22-11-2007 v 09:05 AM
aenema je offline   Profil uživatele aenema   Find more posts by aenema   Foto galerie člena aenema   Click here to Send aenema a Private Message   Add aenema to your buddy list     Navštiv homepage uživatele aenema! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 552  

Příspěvek č. 10

to je jedno, kolik je z toho litrů. hlavní je,že slivka z plevelu musí byt hrozný kekel. nehledě na to, že to ani neni slivka z plevelu jako spíš slivka z cukru s plevelnou příchutí - teda za předpokladu, že to pálí opravdu tak, jak popsal.

navíc to musí dost smrdět po chlorofilu a chtěl bych vidět toho, kdo si to dobrovolně nalije do kotlu, ve kterém pálí normální dobrou kořalku.

věřím, že to kořeň pálí (blázni sou všelijací), ale nevěřím, že se to dá pit

Old Post 22-11-2007 v 09:15 AM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ing
Stálý Člen

Karma uživatele ing - 70% Pěstitelská

Registrován: Nov 2007
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 11

Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.

Jak říkám, zdělená zkušenost je nezdělitelná!!!

Old Post 22-11-2007 v 10:16 AM
ing je offline   Profil uživatele ing   Find more posts by ing   Foto galerie člena ing   Click here to Send ing a Private Message   Add ing to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hašišák
Stálý Člen

Karma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% Pěstitelská

Registrován: May 2003
Příspěvků: 164  

Příspěvek č. 12

citace:
Původní příspěvek od ing
Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.

Jak říkám, zdělená zkušenost je nezdělitelná!!!


Všeznalkove jo woe, protože se kolem me a Doktora všude palí!!

Jak říka Dr. kekel to musi byt.Promin mi mame zmlsany jazycek na dobre kořalky

Jinak by mě asi zajimal jako presnej postup,kdyz se uz chces podelit o nezapomenutelnou zkusenost...

Podle me je tvuj prvni prispevek picovina,neb jak si to tam popsal tak ti nikdy nemuze vzniknout kvalitni mač.

Old Post 22-11-2007 v 10:48 AM
Hašišák je offline   Profil uživatele Hašišák   Find more posts by Hašišák   Foto galerie člena Hašišák   Click here to Send Hašišák a Private Message   Add Hašišák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 552  

Příspěvek č. 13

z ganji by solidní slivka byt klidně mohla. ale tady se očividně (vycházím z popsaného postupu) jedná o kořalku z cukru, ve kterém nejakou dobu mácháš klacky a listy z konopí.

1) v klackoch a listoch (předpokládám, že tam dáváš ty velké výživové, jinak by sis nestěžoval, že toho máš tolik) je mizivý podíl THC. jo slyším tě, jak říkáš že tam toho sypeš kotel, je mě jasné že nejsi troškař, ale tento fakt si připusť

2) dost pochybuju,že při současných venkovních teplotách se ti to málo do toho roztoku vylouhuje - to že to zaliješ horkou vodou IMO způsobí jen to, že z toho sliješ chlorofil, ve kterém se to pak další měsíc máchá.

3) při současných venkovních teplotách (předpokládám,že sklízíš tak jak každý rozumný člověk zralé kytky, tedy září-říjen listopad) to za 30-40 dní mocdobře nevykvasí. i když je zas pravda, že tech 5 kilo cukru (což je to jediné,co tam kvasí) je oproti 200 litrom kvalitního majču plyvnutí do moře.

zkrátka akorát nechápu: proč do toho pere ten odpad z konopí, i když tam má naprosto mizivý účel? proč pálí vodu s cukrem? třeba se o INGenýrovi eště dozvíme, až si bude nejaký pán s černýma brýlema ve zprávách na nově pochvalovat tu bezvadnou ganjovicu.

2marokanec: pampelišky by mohli jít. už enom proto, že to (velmi pravděpodobně) dělal z květů a ne z klacků a listí. květy pampelišek sou dost sladké.

ad haš: taky by mě zajímal podrobnější popis postupu výroby tady toho, ehm, destilátu. opravdu nevěřím, že z 50 litrů vody s 5 kilama cukru uděláš 5 litrů 50% kořky.

a eště jeden malý na konec si neodpustím: 50 l odpadu je pro tebe hodně? to každý rok házím na hnůj, což podle mě je daleko smysluplnější využití.

Naposledy upravil dokktor 22-11-2007 v 12:04 PM

Old Post 22-11-2007 v 11:54 AM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hogi
Stálý Člen

Karma uživatele hogi - 95% PěstitelskáKarma uživatele hogi - 95% PěstitelskáKarma uživatele hogi - 95% PěstitelskáKarma uživatele hogi - 95% Pěstitelská

Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 425  

Příspěvek č. 14

Koukám, že tady je to samej "odborník" na pálení alkoholu. Ať už se nechá kvasit cokoliv, tak to kvasí, protože tam je cukr, nic víc nic míň, takže ať uděláte smotnou vodu s cukrem, tak budete mít líh bez příchuťi, když tam dáte ganju, tak tam budete mít ganjovou příchuť (jen nedokážu posoudit, jestli ve vypálenym produktu bude nějakej obsah THC). V kostce: z jednoho kg cukru (ať už přírodního obsaženýho v ovoci nebo přidanýho) vznikne cca 1l čistýho alkoholu...

PS: co myslíte, jak se vyrábí levný krabicový víno, vezmou se vylisovaný hrozny, zalejou se vodou, přidá se cukr a pak se to zase vylisuje a nechá se to zkvasit...

Takže INGův postup je správnej a docela by mě zajímal výslednej produkt, ti co tady křičej, že je to krávovina vařej akorát z vody a ani netušej...

Mini LED box by Hogi
Mini Clone Box by Hogi
LED Box by Hogi 2.0

Old Post 22-11-2007 v 12:11 PM
hogi je offline   Profil uživatele hogi   Find more posts by hogi   Foto galerie člena hogi   Click here to Send hogi a Private Message   Add hogi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ing
Stálý Člen

Karma uživatele ing - 70% Pěstitelská

Registrován: Nov 2007
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 15

Ahoj Dokktore,
Jestli chceš, tak mohu zaslat vzorek napiš p.o.box a máš to tam.
Příště už budeš mluvit jinak a nebudeš delat machry.

S pozdravem
ing

Old Post 22-11-2007 v 12:26 PM
ing je offline   Profil uživatele ing   Find more posts by ing   Foto galerie člena ing   Click here to Send ing a Private Message   Add ing to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Celller
Stálý Člen


Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 726  

Příspěvek č. 16

ing: tak posli fotky

Old Post 22-11-2007 v 12:27 PM
Celller je offline   Profil uživatele Celller   Find more posts by Celller   Foto galerie člena Celller   Click here to Send Celller a Private Message   Add Celller to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Celller! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:51 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1099690 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív