Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....
Nebylo by nějaký srovnání s jinejma pálenkama? Chuť, účinky...
Procent to má tolik, na kolik to po druhým pálení naředíš (mívá to něco kolem 80%)
Kmínek, to myslíš jako stonky? Dyť to je dřevo...
Při jaký teplotě to necháváš kvasit? Neni těch 30-40dnů kvašení málo?
Původní příspěvek od ing Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....
hele jako palit nacerno alkohol z ganje je pekna picovina.Radsi bych to nalozil do slivovice woe.A 30 dnu kvaseni tj jako malo!Nerikej mi ze ze 6kg cukru mas 50l s kterych vypalis 5 litru koralky...
Co ti tam jako kvasi?Jako voda+plevel+cukr?
A methyl-alkohol musis oddelit vsechen vzdycky woe!
taky mě dost rozesmálo. my co víme, víme. takto dobrú kořalku neuděláš, esi se temu vůbec dá říkat kořalka. pravda, nepil sem to, ale ani bych to pit nechtěl
Neni nahodou princip ovocnych palenek zalozeny na tom ze kvasi prave onen ovocny CUKR a ovoce doda jen flavor? Pricemz tady ti zkvasi umele pridany cukr, ale flavor z chlorofylu atd. by mi nejspis dvakrat nesedl, prece jen to je neco jinyho nez ovoce... Heh, prijde mi to jako nesmysl, ale rozebrani dopodrobna necham "palicum"
ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče
Čauky,
jsem rád, že se někdo k tomu vůbec vyjádřil, ale opak je pravdou.
Kdo má možnost, tak to zkuste.
Množství cukru je na každém z vás.
Já mohu říc z vlastní zkušenosti, že 0,5l nám stačí pro tři lidi a jsme na kaši.
Holt někdo je nevěřící Tom a někdo má zase rád POLSKÝ LÍH.
Já mám radši své pítí a když někdo přijde na kus řeči, mám mu co nabídnot a je v poho...
Mějte se Tomovééé
Původní příspěvek od LSD25 ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče
ze sto litrů kvasu je deset- až dvanáct litrů kořalky podle toho jak to teče (myslím slivovice s jinou nemám zkušenost)
to je jedno, kolik je z toho litrů. hlavní je,že slivka z plevelu musí byt hrozný kekel. nehledě na to, že to ani neni slivka z plevelu jako spíš slivka z cukru s plevelnou příchutí - teda za předpokladu, že to pálí opravdu tak, jak popsal.
navíc to musí dost smrdět po chlorofilu a chtěl bych vidět toho, kdo si to dobrovolně nalije do kotlu, ve kterém pálí normální dobrou kořalku.
věřím, že to kořeň pálí (blázni sou všelijací), ale nevěřím, že se to dá pit
Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.
Původní příspěvek od ing Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.
Jak říkám, zdělená zkušenost je nezdělitelná!!!
Všeznalkove jo woe, protože se kolem me a Doktora všude palí!!
Jak říka Dr. kekel to musi byt.Promin mi mame zmlsany jazycek na dobre kořalky
Jinak by mě asi zajimal jako presnej postup,kdyz se uz chces podelit o nezapomenutelnou zkusenost...
Podle me je tvuj prvni prispevek picovina,neb jak si to tam popsal tak ti nikdy nemuze vzniknout kvalitni mač.
z ganji by solidní slivka byt klidně mohla. ale tady se očividně (vycházím z popsaného postupu) jedná o kořalku z cukru, ve kterém nejakou dobu mácháš klacky a listy z konopí.
1) v klackoch a listoch (předpokládám, že tam dáváš ty velké výživové, jinak by sis nestěžoval, že toho máš tolik) je mizivý podíl THC. jo slyším tě, jak říkáš že tam toho sypeš kotel, je mě jasné že nejsi troškař, ale tento fakt si připusť
2) dost pochybuju,že při současných venkovních teplotách se ti to málo do toho roztoku vylouhuje - to že to zaliješ horkou vodou IMO způsobí jen to, že z toho sliješ chlorofil, ve kterém se to pak další měsíc máchá.
3) při současných venkovních teplotách (předpokládám,že sklízíš tak jak každý rozumný člověk zralé kytky, tedy září-říjen listopad) to za 30-40 dní mocdobře nevykvasí. i když je zas pravda, že tech 5 kilo cukru (což je to jediné,co tam kvasí) je oproti 200 litrom kvalitního majču plyvnutí do moře.
zkrátka akorát nechápu: proč do toho pere ten odpad z konopí, i když tam má naprosto mizivý účel? proč pálí vodu s cukrem? třeba se o INGenýrovi eště dozvíme, až si bude nejaký pán s černýma brýlema ve zprávách na nově pochvalovat tu bezvadnou ganjovicu.
2marokanec: pampelišky by mohli jít. už enom proto, že to (velmi pravděpodobně) dělal z květů a ne z klacků a listí. květy pampelišek sou dost sladké.
ad haš: taky by mě zajímal podrobnější popis postupu výroby tady toho, ehm, destilátu. opravdu nevěřím, že z 50 litrů vody s 5 kilama cukru uděláš 5 litrů 50% kořky.
a eště jeden malý na konec si neodpustím: 50 l odpadu je pro tebe hodně? to každý rok házím na hnůj, což podle mě je daleko smysluplnější využití.
Koukám, že tady je to samej "odborník" na pálení alkoholu. Ať už se nechá kvasit cokoliv, tak to kvasí, protože tam je cukr, nic víc nic míň, takže ať uděláte smotnou vodu s cukrem, tak budete mít líh bez příchuťi, když tam dáte ganju, tak tam budete mít ganjovou příchuť (jen nedokážu posoudit, jestli ve vypálenym produktu bude nějakej obsah THC). V kostce: z jednoho kg cukru (ať už přírodního obsaženýho v ovoci nebo přidanýho) vznikne cca 1l čistýho alkoholu...
PS: co myslíte, jak se vyrábí levný krabicový víno, vezmou se vylisovaný hrozny, zalejou se vodou, přidá se cukr a pak se to zase vylisuje a nechá se to zkvasit...
Takže INGův postup je správnej a docela by mě zajímal výslednej produkt, ti co tady křičej, že je to krávovina vařej akorát z vody a ani netušej...