Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím hoši ted sem si obědnal semínka hashberry a potřeboval bych rady odbornku a skušených pěstitelu ... máte někdo stoudle odrudou skušenosti ?? .. Začal jsem ted nedávno stavět skřin ..
-rozměry 130x170x180(š,h,v)
-světlo 400w sodík značku neznám ..
-ventilace zatím mám nakysik stary vetrak dovnitř na cirkulaci vzduchu a na odtah musím ještě koupit ale nevím jaký větrak by to mel být, tak aby mi to stačilo a nebylo to moc drahe nevíte kde takovou mrdku seženu ??
na přítah vzduchu sem uvažoval jenom nake diry do skřine a dva vetráčky s kompu co myslíte ??
- hnojivo a substrát vubec nevím co mám použit .. a kde seženu ... poteboval bych radu ..
- a ješte je lepší tu skřín ze vnitř natřit nebo bíla folie ?
zatím zdar fotky připojim k foru postupem času ..
Cus, ne ze bych byl zrovna skusenej pestitel, ale par veci ti poradit muzu... Treba skrin muzes jak natrit na bilo, tak koupit folii, jestli ti nejde o prachy, tak folie bude lepsi... A substrat i hnojky a takovy veci napr. www.growshop.cz nebo www.pestovani.cz
Mej se a at roste
P.S.: jestli se pletu, tak me opravte, peace
jo - mám s ní zkušenost. rostla normálně jako indika a začátkem července mi ji pokosili
ne - vážně - hashberry se podle skoro všech co ji pěstili vyplatí a spokojenost byla. osobně si ji taky zkusim pod 250 jestli někdo nabídne řízky (ze semen se mi s tim nechce srat)
jinak to větrání - ze začátku ti bude stačit jako odtah pc větráček určitě, ale postupem času to bude chtít lepší cirkulaci. já mám ufo 160 za 1600 z bazaru tady. ale ted bych koupil tld radši. takovou mrdku seženeš v growshopu nebo sleduj bazar
jinak dívám se dobře - hloubka 170cm? to je docela dost. tam bych mrdl (ale dobrym směrem) stínítko a-winga líp odráží do stran
hnojiva a substrát - hlínu ROYALITY MIX a nemusíš nic řešit. hnojiva - v růstu si vystačí s royality mixem...je dobrý mít nějaký ENZYMY a Phyt-Amin kvůli vitalitě a zdraví. pak až PK 13/14 v době přepnutí na květ + hnojivo na květ (osvědčenej standart je Plagron Alga Bloom nebo ještě líp od Advanced Hydroponics ty tří fázový). a nakonec final solution (taky AH)
bílá folie tě sice bude stát pár kaček, ale nebude to tak pracný jako natírat na bílo a navíc efektivnější
hodně zdaru
Substrát: např. od Plagronu - grow mix (350,-/50l) nebo royalty mix (500,-/50l)
Hnojiva: od AH trojsložkový + enzimy - možno též od Plagronu, na postřik phyt-amin nebo start-up
Přítah: nějaký UFO zřejmě (nejsou zrovna nejlevnější)
Stěny: bílá folie, je prej lepší než třeba alobal - větší odraz světla
Toto všechno koupíš v jakémkoliv growshopu,záleží odkud seš, já si například nechávám posílat i hlínu poštou z Ostravy, protože to mám všude daleko (www.growshop-ostrava.cz)
Sodík: pokud máš starou výbojku, tak nejspíš bude vysvícená a nebude mít takovou životnost - lepší koupit třeba GIB Lighting Flawour spektrum, na e-light.cz stojí čtyřkylo asi 650,-Kč.
Genetika: bohužel nemám žádnou zkušenost s Hashberry
Jinak se pořádně podívej do FAQ a pročti si pár příspěvků, jinak tě tu budou ostatní kamenovat.
Já mám naopak odtah pasivní a přítah rozdělenej na čtyři PC ventilatory, zřejmě to je jedno(kdyžtak mě opravte). Pěkně to fouká čerstvej vzduch na kytky a vrchem to jde zase pryč.
Edit: na lampě mám cool tube a odtah řeším opět PC ventilátorem a steplotou nemám nejmenší problémy.
dííky za rady ..Radoslav : vybojku mám novou uplně celý nový světlo .. sem ho ukradl na stavbě takže pohoda ..
MIRIS : a odkat si sehnal semínka obědnaval si s madalaseeds ??? ptž ja je odtama obědnával a mám strach at dojdou ... taky sem uvažoval nad ufem ale sere me ta cena ... ale co uš budu muset neco investovat .. časem se to vrátí
JO a jeste neco má naký smysl ve skříni mýt zvlhčovač vzduchu ?? a nebo třeba sem vydel jak jeden borec pouští přes trubičku do hliny vzduch .. je to k nečemu dobré ??
Zvlhčovačka je dobrá věc, ale není uplně nezbytná. Je to lepší pro uchycení řízků a pro lepší růst.
Vhánění vzduchu do hlíny jsem ještě neviděl, tak nevím.
ted sem byl v Obchodě a měly tam vetrak 21vatu vykon ... za 500 myslíte že by to stačilo na odtah ?? jo a jeste jaká je internetová stranka nakeho bazaru na ty větráky ?? díík
já sem si to z mandaly objednal úplně bez problémů. časově to trvalo tejden +- nějaký dny (záleží jakej den to pošleš a jakej den to pošlou oni).
akorát nedoporučuju vyplňovat adresu zhulenej - povedlo se mi to až na potřetí
pošleš jim 20 euro v obálce (samo že tak aby to nebylo vidět) a objednej si k tomu plakát. oni ti z5 pošlou takovou tubu a to je všechno ;-)
miris: no ja sem tu adresu vyplnoval na podruhe .. bo sem ji poprve vyplnoval taky zhulený ..a prislo my to spatky .. bo jsem nenapsal psč .:no uš my napsaly majla že mi to posilaji ale ja sem to posilal normalne pres poštu a bey plagatu ale priste to udelam tak jak rikas .. mel sem strach jim v obalce posilat penize ..