Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny.
Dnes ráno 3.11. jsem se rozhodl, že se zajdu podívat, jestli uz jezeďáci sklidily pole nebo jestli budu sklízet já. Měl jsem tam ještě tři keříky, který jsem viděl naposledy před čtrnácti dnama a nebyly ještě zralý.
První haluz byla před těma čtrnácti dnama, kdy jezeďáci, částečně pokosili pole, a moje dvě políčka minuli tak těsně, že jedno bylo uplně otevřený a to druhý, kde jsem nakonec nechal ty tři keříky, bylo schovaný pouze jedním řádkem kukuřice.
Druhá haluz byla, že ještě dnes nebyla kukuřice sklizená, tak jsem měl radost jak jsem dobře vybral pole. Jdu si tak pro svoje tři kytičky, zablácenej jak sviňa, jenže přijdu na místo a ouha, nějaká totální pí.a to políčko objevila. Zřejmě to byl myslivec a nebo možná dělník, kteří se tam poblíž vyrojili na stavbě. Každopádně to nebyl hulič, protože ten by si je vzal a ne aby je zlomil a celý podupal. Zvíře to taky bejt nemohlo, to tohle s kytkama neudělá.
Kažopádně po vzpamatování se z šoku, přichází třetí haluz, když se začínám prohrabávat rozdupanejma kytkama. Nebyly totiž až tak moc poničený jak to zprvu vypadalo a hlavně se jim to stalo před krátkou dobou, takže nebyly ani ovadlý a ani plesnivý, tak jsem je oklepal a odnesl jsem si pěknou náruč hulení :-).
Uvádím to tu také pro skeptiky odsuzující pěstování v kukuřici, když se vydaří vybrat šikovné pole, tak v něm ledasco dozraje.
kytky jsou to fakt pěkný, nádherně rozrostlý...
bohužel u nás lítaj často ty malý letadla a hned by to obrali, kdyby to bylo takhle vidět, proto se musíme spolehnout spíš na nenápadnější místa... ;-)
I to se stává. Já sklízím podle toho jak se mi zdá která kytka je zralá. Začínám sklízet tak na konci září, většinou se kukuřice začíná sklízet taky na konci září, jen vyjímečně dřív. Koncem září sklízej na siláž a záleží jak si který pole vyberou. Pak jsou pole, která jsou určena na zrno (na to jsem měl letos kliku) a ta se sklízí na konci října až začátkem listopadu, ale teď už je asi téměř všechno sklizeno. Když si vybereš dvě nebo pokud chceš tři velká pole a uděláš v každým dvě políčka, tak si můžeš bejt jistej, že něco rozhodně sklidíš. Ze dvou políček v jednom poli je hafo hulení. Velká pole taky téměř vždy sklízí po částech, záleží pak, v které části budeš mít políčka.
V kukuřici je riziko, že ti to skliděj jezeďáci, jinde je riziko, že ti to někdo najde a ukradne.
TO RADOSLAV......Zdravim....máš to moc pěkný, a řek bych že tě potkalo nehorázný štěstí, ale přeju ti to ........Jo a k tý druhý haluzi, jak píšeš nějaká totální pí*a tak tohle přesně se stalo mě..ale asi tak před měsícem a půl, kdy byly kytky totálně nedozrálý a navíc sem přišel na pole tak odhadem po týdnu co to někdo orval, zlámal a poházel různě kolem takže výsledek=ze šesti kytek asi 3 skla WW a zbytek shnilej, plesnivej, atd...takže ani na mlíko to nebylo...a několik lidí mi potvrdilo že tohle dělaj myslivci když nějaký pole najdou...takže asi tak...měj se krásně a užívej kytičky tak jak se má...smoke...
jo a přikládám nějaké fotky toho co mi zbylo doma...