Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Aktualizace 15.2.
Tak jsem se naštval na tu starou almaru ak oupil Darkroom 60
jina kvše zustane při starém, nějaké změny jsou ale to jen v growshopech.. abych snižil cenu na co nejmín.... ted to vychází na 7120Kč. Jelikož jsem to rozdělil do dvou měsíců, tak mi už na té ceně tolik nezáleží.
Aktualizace 3.2.
Po diskuzích zde ve vlákně, čtení a studování je tu aktualizace věcí, který už nejspíš koupím 7.2. po výplatě. díky za rady
Mechanické spínací hodiny mám navíc jedny nebo koupím za 120Kč
Celkem 5700Kč
cena: 2034Kč
Světlo: >>Odkaz<<
výkon: 250W a to i po rozhovoru s jedním pěstitelem, měl jsem v plánu dát jen 150W, ale bylo mi řečeno, že bych jim měl svítit víc a to i v těchto rozměrech. Skřínka bude na chodbě, kde je stále chladno 18´C.
Cena: 2400Kč (vím, že to lze udělat i doma, ale rád bych, aby to trošku vypadalo )
>>Odkaz<<
OSRAM halogenidová výbojka HQI-T 250W/D E40
pro růst, set nahoře obsahuje pro květ
Ventilace: >>Odkaz<<
Odfuk 400Kč na sání mám v plánu použít >>hadici<< a jelikož má metr tak si i kousek vezmu na boční sání pomocí 120mm PC ventilátoru
Cena 139Kč
Ofuk 120mm 2x PC ventilator
sání 120mm PC ventilátor 2x
odfuk záložní PC 120mm ventilátor
to bude napájené PC zdrojem AT
Substrát:
z květinářství klasický pro pokojové rostliny a ještě jsem tu někde viděl mix z dalších substrátů a rostlinkám se dařilo, takže to ještě nemám dořešené a na dno květináčů bych dal vrstvu keramzitu
edit: už jsem to našel
30% - kompost
30% - skleník (směs několika hnojů a tmavé půdy)
20% - zahradnický substrát
10% - keramzit
10% - perlit
tak udělám podobny, abych hnojiva nemusel dávat moc a ten start moc neztěžoval chemii
cena cca 150Kč
Chemie a hnojivo:
kvůli tvrdé vodě a tím i vyššímu Ph než 6 jsem vybral AH Ph -
165Kč
Čest celkem slušný, co se svetla týče tak je jasný že 250w bude mnohem lepší. Ale výběr hnojiv me celkem zaráží, když bys koupil celej set tak to máš bez problému od řezu po kosu. Jsem spokojenej s Jungle stojej 900kč a dá ti to tak na 4 kola http://jungleindabox.cz/
skříň je podle mě hrozně nízká. 250W už hřeje a když budeš počítat s tim, že květináč zabere na vejšku tak 20 čísel, 20 čísel by si měl mít kytku od výbojky + nějaký místo od výbojky ke stínítku, tak ti tam vychází nějakejch 25 čísel na pěst a to je sakra málo ne ? ...
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Nj, s tou vejškou máš pravdu no, ale to neřeší ani ta 150w. 85cm to je tak na spořivku, třeba i tu 250w. Spíš bych se asi podíval po něčem vyzsim ale to bych udělal ja
Hmm.. vypada zajimave, ale projedu si recenze a ebay.. diky za tip a s priplacenim budu brzdit, uz ted je to litr navic a hnojivo taky drazsi, promyslim to, mrknu jak budu doma i na youtube, jak to vypada v praxi
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
2500 a to jsem zacal s malou skrini za 980 .. to uz je moc, ty 2 litry klidne ale vic sinnemuzu dovolit, pokud staci 60*60*140, vezmu to .. celkova cena se neprijemne zvysuje, budu mit max tech 5 kytek,nepotrebuju nic velkyho a zastrihavat budu podle toho jak jsem cetl ve faq, 8 vetvi a pak prepnout
Původní příspěvek od vhisky 2500 a to jsem zacal s malou skrini za 980 .. to uz je moc, ty 2 litry klidne ale vic sinnemuzu dovolit, pokud staci 60*60*140, vezmu to .. celkova cena se neprijemne zvysuje, budu mit max tech 5 kytek,nepotrebuju nic velkyho a zastrihavat budu podle toho jak jsem cetl ve faq, 8 vetvi a pak prepnout
ja mam taky tuhle 60x60x140 a pohoda jen si musiš dávat pozor na ty rychliky jako je herer atd než se rozkoukáš tak lampa u stropu a vršky hned pod lampou :-)