Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od miisco poprípade vie mi niekto poradiť. akú ventiláciu do boxu 60x60x160 s QB 130W. ideálne čo najtichššiu v rámci možností. mal som prima klimu s reguláciou, ale pri regulovaní to bzučalo. je prima klima s dvoma rýchlosťami tichšia ? tým , že tam nie je regulácia, ktorá vydáva ten bzučivý zvuk ?
mal si ten ventas s ec motorom? ked ne, kup si, este k tomu regulaciu a nemalo by to robit ramus
co sa tyka setupu, mam podobny - 60x60x110 box, 130w QB a ventas 165/200 m3/h (na tych nizzsich otackach 165 to porad vcucne ten box, az sa bojim ze skolabuje sam do seba ).
Původní příspěvek od miisco poprípade vie mi niekto poradiť. akú ventiláciu do boxu 60x60x160 s QB 130W. ideálne čo najtichššiu v rámci možností. mal som prima klimu s reguláciou, ale pri regulovaní to bzučalo. je prima klima s dvoma rýchlosťami tichšia ? tým , že tam nie je regulácia, ktorá vydáva ten bzučivý zvuk ?
Opravdu ti takto vyreklamují ventilátor? To už si zkoušel? Jinak Garden High Pro je "předražená" kaše, mám zrovna tento i cirkulační a oboje je na nic. Jdou koupit i levnější a stejně (ne)kvalitní.
Vsetko na sk/cz musia zo zakona davat 2r zaruku, vetrak to ma vydrzat po tuto dobu fungovat. To ze su to sracky teba ako zakaznika nemusi zaujimat.
To iste klipsnove vetraky co casto odchadzaju.
Ak bude problem tak SOI / COI
Garden High Pro mam ten 125 a zacal po nejakom case vrcat, je to v podstate PK (tie biele co sa davaju na kupelne, wc atd) u nich maju viac druhov aj s lepsimi loziskami.
Cirkulacny mam tiez takyto https://www.hotchilli.cz/klipsnove-...or-profan-25cm/
2ks a u jedneho sa zacal casom zasekavat mechanizmus co ho toci doprava/dolava, vymenili hned kus za kus.
Ale funciou je super toci doprava/dolava a este ten "kruh/kryt" sa toci tak to pekne pokryje cely box...nic s podobnou funkcionalitou som nenasiel
Osobne ak by boli nejake vetraky na ofuk s EC motorom tak by som aj 100e zato dal.
Lebo maju nizku spotrebu, vydrzia vela a hlavne je mozne ich regulovat plynulo.
ok..tak teda skúsim tie EC motory. Je aj iná značka okrem PK, nad ktorou sa dá uvažovať? poprípade je lacnejšia? alebo netreba vymýšľat a zobrať proste PK...a dík moc za každé info
__you can stop the party but you can't stop the future__
ok..pred objednaním sa ešte uistím. Objednám teda PK s EC motorom, najslabší, čo som našiel je 220/360m3..čo bude aj na prvej rýchlosti v boxe 60x60x160 príliš veľa. Teda mohol by som to regulovať napr. týmto https://www.higarden.cz/regulatory-...ornwall-0-280w/ ?
__you can stop the party but you can't stop the future__
ne ne EC motor takto nemozes regulovat...to je na AC motor a tie ked "regulujes" tak bzucia.
Ten najslabsi co beres ani ma 1/2 rychlost a to je vsetko. Ak chces nejaky ext. regulator tak asi bude drahy...
1. bud sa uspokojis s tymi 2 rychlostami
2. alebo kupis ten drahsi s regulaciou na vetraku priamo
3. alebo s ext. regulatorom cez LAN kabel, ten ext regulator stoji asi 100e
Ahoj chci se zeptat jak v boxu srazit vlhkost sem v 8 týdnů a vlhkost mi nejde pod 70° box 60x60x160 od vlhcovace mám 2 děkuji za typy a rady při prvním kole se mi dařilo stáhnout postupně na 30°
Původní příspěvek od Venca 8805 Ahoj chci se zeptat jak v boxu srazit vlhkost sem v 8 týdnů a vlhkost mi nejde pod 70° box 60x60x160 od vlhcovace mám 2 děkuji za typy a rady při prvním kole se mi dařilo stáhnout postupně na 30°
a funguje ti vše jak ma? 2 odvlhčovačky na tak malinkatý box že by to nezvladli jo? Vylivaš z nich vodu?... mužeš ještě vohulit odtah a ventilovat to někam do pryč, ať to nejde hned zpatky, ale spiš mi to přijde že máš vadny měřak RH, nebo odvlhčovačky. gl
Původní příspěvek od Venca 8805 Mě přijde že je to vzduchem v bytě ventilačky otevřene nonstop že je teď prostě vlhko?
si ten vzduch změř po bytě, měřák máš.. ale jestli ti tam jedou 2 odvlhčovačky v tak malem prostoru a máš rh 70%, tak to v bytě budeš mít přes 90% aby to davalo relativně smysl, ja mám v bytě atm 50%, jestli ale žiješ někde u vody, nebo prší/elo, tak na tom budeš určitě jinak
Ahoj no vypozoroval sem že když jsme dali susak s prádlem do kuchyně kde je box vyletěla vlhkost z 50° na 70° nativně sem dal odtah na max a pak mi to došlo je to vlhkosti v bytě vetram nonstop susak je zrušen prostě první grow sem měl trosku na poslední kytce trošičku plíseň a to sem měl vlhkost 30° tudíž si myslím že to splesnivi všechno než to dozraje ) :