Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mě zaujal tenhle článek na stránkách dinafem máte tu popsáno jak se máte chovat ke kytkám přímo od jejich šlechtitele mimo jiné se tam píše že nadbytek fosforu ve fázi kdy rostlina ještě nekvete muže u feminizovaných kytek vést k tomu že zhermafrodití nebo zmutuje a protože tu na Groweru o tomhle problému čtu celkem často dal sem si to do souvislosti. Doporučuji přečíst a to že pozorně !!! Rady se týkají feminizovaných semen a také automatů ale myslím že když je aplikujete na reguláry jistě nic nezkazíte ba právě naopak rady jsou logické a jednoduché a alespoň mě dávají smysl.
Abych nebyl OT dle mých zkušeností a vzhledem několika na sobě nezávyslých článků zabývajících se touhle tematikou: na květ hnojit až když se kytka přepne na květ fyziologicky tzn.. objeví se na ní květy.. přebytek fosforu během růstu má za následek mutace a hermafroditění...
Existuje celá řada faktorů, které mohou způsobit výskyt samčích rostlin. Je tedy třeba dávat si na ně pozor, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků z jednoho semena. Dali jsme dohromady sedm klíčových pravidel nebo chcete-li „sedm zlatých pravidel“, které je snadné dodržovat a díky nimž se nestanete součástí 0,01% pěstitelů, kterým vyrostli samci z feminizovaných semen:
1. Nikdy nesmí chybět vlhkost, zvlášť na začátku, kdy rostlinka vyžaduje relativně stálou vysokou vlhkost nad 60%
2. Nikdy se nesmí nechat příliš v suchu, nebo spíš nasuchu. Je důležité udržovat vlhko v rovnováze tak, aby se u rostliny nikdy nevyskytly příznaky naznačující nedostatek vody. Pokud by rostliny v počáteční fázi trpěly nedostatkem vody, problémy by na sebe nenechaly čekat.
3. Také je ale nesmíme doslova udusit přehnaným nebo nadměrným zaléváním. Je třeba nechat rostlině čas dýchat. Nezaléváme příliš, nechceme rostliny utopit. Není třeba plýtvat ani vodou, ani výživou. Pěstitelé nejčastěji rostliny ztrácí právě díky přehnané péči.
4. Je třeba vyhnout se přílišnému teplu, maximální hranice je 28°C, zvláště v počáteční fázi. Při udržování průměrné teploty 20- 22ºC budou rostliny perfektní.
5. Nesmí chybět dusík, který je nenahraditelný pro přirozený vývoj a růst rostliny.
6. Během růstové fáze se nedoporučuje používat zdroje světla s příliš červeným spektrem, která se využívají při fázi kvetení. Doporučuje se světlo modré či bílé, použít můžeme metal halogenové a fluorescentní lampy nebo i sodíkové lampy.
7. Omezit fosfor a draslík, živiny, které bude rostlina ve velké míře vyžadovat později ve fázi kvetení a dosáhne díky nim maximálního potenciálu našich samonakvétacích semen.
ahojte.Potreboval by som pomoct ohladom kytky.zacina chytat slabucko zelenu farbu.PH pody mam 6.7 a hnojil som to raz zihlavovym (kopřivovym) kompost.vid foto dik za rady
Začal mi kvest shaman a passian. Asi pred týdnem. Jedu to v kyblech na zahradě. Na květ mám plagron Terra bloom. Už jsou vidět bílé chloupky. Můžu už začít hnojit? Nemám zkušenosti s hnojením na květ. Abych je nějak nedojebal.
to Machaloid:
to ti jeste kvest nemuze, ty bile chloupky jsou jen "pre flowers" cili kytka ti jen ukazuje, ze je plne dospela a pripravena na kvet, ale venku ti to doopravdy zacne kvest az tak kolem 15-25 srpna, takze zatim to rozhodne na kvet nehnoj, ony to sice zvladnou, ale nijak jim nepomuzes... jeste mas proste cas....
To Kazimír..
Díky za ujasnění. Nejsem v tom ještě tak zběhlej. Jo to můj první pěst. Tak si ještě 2 týdny počkám. A ještě otázka.. až začnou kvest mám je začít hned hnojit doporučenou dávkou (5ml má 1l) nebo mám zacit na menší dávce?
Ještě jednou díky a smějte se
Mám problém borci.. jsem přes týden v květu, holky co jsem nezastipl se vytáhli hodně do výšky ale kvetou v pohodě, mají krásné zdravé květy.. holky co jsou zástiple se drží ale pořád jakoby v nakvetu, pár trichodermu a uvnitř květů taková zelená bambulka nebo jak to říct... A takhle už se to drží 4 dny.. Nevíte čím by to.mohlo být?
Původní příspěvek od Kazimír to Machaloid:
to ti jeste kvest nemuze, ty bile chloupky jsou jen "pre flowers" cili kytka ti jen ukazuje, ze je plne dospela a pripravena na kvet, ale venku ti to doopravdy zacne kvest az tak kolem 15-25 srpna, takze zatim to rozhodne na kvet nehnoj, ony to sice zvladnou, ale nijak jim nepomuzes... jeste mas proste cas....
Proč by nemohly kvést? Já Shamana i Passion 1 sklízel na konci září plně dozrálé.
Když si odečteš dva měsíce, vychází to na začátek srpna.