Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chtěl bych se Vám "pochlubit" se svým vůbec prvním growem, i když uživatelem jsem již dlouhých 8 LET, tak teprve letos jsem se odhodlal prvně "zasadit"! Budu se snažit z toho udělat průběžnej foto dokument, aby bylo v malých intervalech vidět jak to jede...
Mé první pěstitelské pokusy začali zakoupením 10-ti semen White Widow, ale bohužel jako uplnej zelenáč jsem nechal vyschnout ubrousek a bylo po semenech (po 14 dnech od vyschnutí nevystrčilo klíček ani jedno).
Své snažení jsem, ale nevzdal a dal jsem naklíčit NONAME semena od LEGALIZACE.CZ z 10 semen mi vylezlo 5 klíčků, které se uchytili. Vše proběhlo v prvním týdnu v Březnu. První týdny života strávili kytičky v mini pařníčku za oknem na JIH, a kkyž začalo být venku trošku schopněji, tak jsem dával kytí do pařníčku ven.
Toto mé první snažení, ale bylo poznamenáno dost smůlou -> z 5, už dost vzrostlejch kytek byli 4 samci! No newadí.
Jediná NONAME samička se měla od začátku dost k světu, takže den ode dne byla krásnější.
Použitej substrát: 70% Substrát pro pelargonie od Agra
15% prosátého písku
15% keramzitu
To vše v 30l kýblu
Hnojivo:
- od druhého týdne jsem používal Stimulátor pro mladé rostliny(1x/t)
- od třetího týdne růstu Kristalon START (3x/t)
- poslední dva týdny Lignohumát a Kristalon START
- jinak do substrátu přidáno trošku slepičáku
Dnes má již tato NONAMKA cca. 145 cm a je pěkně větvená viz.foto1
Mohl by m někdo říct jestli už jde do květu? Viz.foto 2 a 3
Dalším pěstitelským pokusem byla objednávka AUTOFLOWER NORTHEN LIGHTS od Growshop.cz seeds, které mi přišli v pondělí - 5 ks.
Tyto semena jsem po prostudování tohoto a jiných fór, zkusil "hodit" rovnou do "hlíny" a doufám, že bude 100procentní úspěch.
Jako "hlína" použit kokosový substrát a do něj přimíchán pelrlit! Dnes jsou již druhý den v substrátu a čekám až vystrčí "růžky"! Substrát jemně provlhčuji, tak snad to vyjde, protože klíčení to je zatím můj nej problém.
FOTO1: NONAMKA
FOTO2: vrchol NONAMKY (kvete?)
FOTO3: vrchol NONAMKY (kvete?)
FOTO4: AUTO Northern Lights - zatím v hlíně!
Naposledy upravil pedro_devil 15-08-2011 v 12:31 PM
to Spála: proč myslíš? Nebo, že by závist? Pokud dostane dostatečnej Flushing, tak myslím bude v poho. Jinak na květ jsem si koupil ATAMI Bloombastic.
to CARDA 1993: jen jsem si myslel, že když do teď měla chlupů po skromnu a najednou během posledních 2 dnů má na konci větví víc jak deset chlupů, že už možná začala přepínat. No tak asi nic, budu trpělivej. Ale díky za postřeh, asi to tak bude.
Závislost ani ne, ale nechápu lidi co jsou schopný investovat 500-1000 do semen a pak to hnojit kristalonem ... Když pitomej BioGrow od Biobizzu stojí cca 160,- neříkam, že to neproleješ... jen prostě představa do něčeho srát kristalon se mi hnusí ...
to Spála: určitě ti tvůj názor neberu, určo je lepší nějaká spešl hnojka na trafku, ale mamka z babkou tím hnojej zeleninu a ovoce a chuťově o 1000% lepší než z marketu. Taky na květ jsem si pořídil Bloombstic, ale po tom Kristalonu mi to nehorázně vyjelo a ještě jsem snad nikde neviděl, že by měl někdo už v tuto dobu takový krásně velký a košatý kytky (i když to bude spíš genama, i když newím co je to za odrůdu). A potom co jsem začal ještě přihnojovat Lignohumátem což je zcela BIO hnojka, je kytí pěkně vitální a zeleňoučká.
Jinak dnes mi vystrčili "růžky" 4 z 5 AUTO Northern Lightů, tak přídávám nějaké foto. Vykoukli z hlíny po nějakejch 60 hodinách, tak doufám, že vyjede ještě ta poslední a bude 100% úspěšnost a prolomím svou smůlu s klíčením, ale již teď můžu klíčení rovnou z hlíny jedině doporučit!
Ještě mám takovej malej dotaz ohledně pozdějšího přesazení. Myslíte, že můj plán vrazit to do velkejch květináčů i s pěstebníma košíčkama, který by se měli zcela později rozpadnout dobrej? Nechci aby měli šok a nezastavili se, obzvlášť když automaty mají tak krátkou dobu růstu. Mám v plánu tomu šmiknout perořízkem dno aby měli kořeny kam jet. V jaký velikosti by ste to přesadili ven?
Čus! Já bych klidně rozřízl ten košík třeba i po stranách ať jdou kořeny do všech smerů a nejen dolů, ale asi to nebude nijak zásadní. Svoje kytičky jsem dal ven cca 8cm vysoký o pěti patrech. Nějaký prcky by ti akorát sežrali slimáci a to by byla škoda. A ještě mam připomínku ke kristalonu. Letos jsem nejaký kytky začal hnojit kristalonem jěště doma v malym kvetníčku a nebyl v tom žádnej rozdíl, loni taky žádnej zázrak a koupil sem Plagron ALGA grow, připlatit si pár kaček za pořádnou hnojku se vyplatí. Jinak to máš moc pěkný, tak ať rostou. K+ tobě
Tak hlásím 100% úspěch při klíčení těch AUTO Northern Lights! Mám neuvěřitelnou radost, že se konečně zadařilo! Jinak měl jsem docela obavy, protože to byla levná semínka od growshop.cz (315 Kč za 5 semen), ale asi v tom moc velkej rozdíl nebude a taky to maj možná z kvalitní seedbanky a hodili si to třeba jen pod sebe aby natáhly další growery na pěst. Ale soudit začnu až sklidím, jak to je kvalitní genetika.
Foto 1 a 2: NoNamka vyrostla za dva dny cca. o 10 cm -> nyní měří již 154 cm! Na to, že by měla ještě min měsíc a půl růst to bude asi pěkná "bestie"! Snažil jsem se spočítat větve, ale to nejde! Jinak dnes jsem pátral trošičku o jakou genetiku by mohlo jít a bylo mi od "zdroje" řečeno, že lidem posílali mix Holadských a Švýcarských regular semen těchto strainů - White Widow, Purple Haze a Super Thai...
Foto 3 a 4: Tak po návratu z práce jsem zjistil, že Northern Lighty už začali prorůstat skrz pěstební košíček, tak jsem jenom na několika místech proříznul a odtrhnul kus košíčku, aby se rychlejš dostali mimo něj a "vrazil" jsem je do několik dnů připravených 8 litrových květináčů, kde budou již do konce svého poměrně krátkého života. Docela mne to překvapilo protože teprve včera vykoukli na světlo světa... jen tak dál!
Naposledy upravil pedro_devil 20-06-2011 v 16:53 PM
Tak po včerejším přesazení Automaty nepopolezli ani o píď, ale začínaj se jim tvořit první lístky. Doufám, že co nejdřív vyleze slunko aby dostali co největší dávku sluneční energie, jinak to bude stát za pytel! A bojím se aby vůbec přežili toto počásko, i když je raději mám pod pergolou aby nebyli na dešti!
Foto 1: Auto NL 3.DEN růstu, tak od včera poposkočili cca. o 2cm a začínaj se jim pěkně "klubat" první pořádný listečky. Jinak včera poprvé přidán stimulátor na růst kořínků - 1/2 dávky, kterou doporučujou pro čerstvě vyklíčené rostliny.
Foto 2 a 3: Pohled na NoNamku shora. Dnes +- 2. dny 101.DEN na růstu. Dělá mi čím dál tím větší radost. Snad se mi vyhnou čórky. (Mám kolem baráku hodně vysokou zeď a na kytky není z ulice vidět + kolem celýho baráku jsou čtyři kamery s pojezdem, který jsou ba naopak nádherně vidět z ulice)
Naposledy upravil pedro_devil 22-06-2011 v 12:08 PM
Groweři, co se stane, když jsem takto zohýbal 4 spodní větve (ty největší)?
Moje teorie je a v tento výsledek doufám, že sekundární větve na těch ohnutejch větvích se víc vytáhnou a keř celkově zhoustne. Mám pravdu a neublíží jí to v této fázi?
Když jsem se o to pokoušel poprvé tak jsem jednu větev zlomil a znovu sem se o ohýbání ze strachu nepokusil. Dnes to šlo o poznání lépe než před nějakejma 6. týdny.
zdarec ohýbání se neboj můžeš je i šikovně zlomit( né urvat) na zlomu se časem udělá kolínko a výhonky se otočí za světlem...... je to osvědčená metoda ,kdy kytky zhoustnou a celkově zmohutní....když použiješ hledání tak jsou tady dokonce celá témata,metoda už je poměrně hodně provařená....
jinak to máš nějaké origo seeds nebo nějaké noname Northerm light?????
.... známý jeli loni NL loni (dohromady cca 12 kytek) a vypadaly ůplně jinak listy mohutné veliké jak dlaně husté keře jako prase a to bez jakéhokoliv záštipu a ohýbání,, samozdřejmě to může být jiná genetika... tak ať se daří
to Cerzyn: Jj, díky moc. Potřeboval jsem jenom uklidnit! (už mě to stálo moře péče!) Ta velká je NoName (pravděpodobně jedna z těchto: White Widow, Purple Haze a Super Thai. Samotného by mě zajímalo co to je?), jen ty malé jsou Autoflowering Northern Lights!
Edit: PS:koukám, že ty je jedeš taky? Budu sledovat jak se daří!