Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
vážená Hlavo - oprav mě zdali se mýlím že bys odpověděla zhruha toto
a) nedostatečná kvalita genetiky
b) nízká vlhkost
c) přílišné množství stimulaxu a tím zahnědnutí a uhnití spodku klonu
d) nízká teplota
e) vysoká teplota
f) moc vody - uhnití
good luck
Snarky
Kotg: moje zkušenosti s čerstvýma řízkama, který rychle povadnou, jsou následující:
V lepším případě stačí rychle zavřít do nějakého minipařníku (fakt výbornej je ten, co má Hlawoun na fotkách - myslim, že je z Baumaxu), pokud máš, pokropit Rhizotonicem! Nic víc, do 2 hodin by měly bejt ok.
V horším případě - poškodil jsi řízek - blbě říznul, moc násilně rwal do RW nebo nějaký jiný zwěrstvo, takže většinou je nenávratně
Jinak musím potvrdit Hlavovu NEROSÍCÍ metodu - funguje to! Zarosím jen jednou po ufiknutí, aby mršky nepovadly a pak až někdy při přesazování!
Díky vám za rady, myslim, že můj první řezan je pryč.
Myslim, že sem udělal chybu v tom, že sem nenechal rw nasáknout alespoň na ten den, jenom sem ho polil.
No nic, příští řezan bude ok, mám matku gws a blueberry, brzy udělám report o mé matkárně..
Když už zapomeneš dát nasáknout RW, nic tak strašnýho se zas neděje, normálně to nech propláchnout pod vodovodem, aby opticky vypadala kocka mokrá a i mokrá byla . Normálně pak udělej řezan a jen dávej bacha na tu kostku, aby nějak rychle nevyschla... Dá se vychytat okamžik, kdy může bejt povyschlá, řízek pak pustí kořeny pekelně rychle, ale je to dost riskantní. Jestli můžeš expermentovat, zkoušej!
Hlavo prosím tě, po vsazení klonů do RW a následně do paříku, necháváš pařník jinak suchý, nebo ho něčím podlejváš? postačí ty RW kostky na močené pro vytvoření klima? díky předem za odpověď
Ja sem delal klony s Jacka Herrera a seřiznul sem je namocil do stimulaxu III a dal přimo do subr¨stratu a zakořenilo mi to za 8dni všech 5 klonuu
Ve stavebnictvi maji rockwool ale skelnou
edit by Jedule: o tom, abys používal edit/delete, se už ani nebudu zmiňovat, evidentně na to zvysoka sereš..... mno číst FAQ bys taky mohl, ale co, Ty seš za trubku viz https://grower.cz/forum/misc.php?act...faqgroupid=9#24 "UPOZORNĚNÍ: NIKDY NEPOUŽÍVEJTE K PĚSTEBNÍM ÚČELŮM STAVEBNÍ ROCKWOOL
Kamenná vata pro stavební účely je impregnována proti ohni, vodě, plísním apod. obsahuje látky pro rostliny nepříznivé a její vlastnosti (retenční i chemické) nejsou vhodné pro pěstování rostlin." Mno a ve skelný se to jistě kytičkám líbí - nebo jsi to sem psal proto, abys growerům přiblížil neutěšené poměry v blízkém stavebnictví?
ja jak škikam klon tak ho seřiznu do špičky a pák ho namočim do Stimulaxu III namočim to trochu vyš než je řez na klonu a dam d oRW kostky a podivam se na to za 8 di a nektere klony maji kořinky a nektere silne a pekne maji ten řez cely hnědyy
Janxu:Ja řežu řizky ve dne protože na to vidim a sem stim spokojeny a myslim si že ikdybysi to nařezal jak bude tma ve skřince tak se nic nestane a zakořeni to taky ... To byla blbá otazka
Zahulíme uvidíme! a kdo nehulí tak neuvidi!! HULDA
Původní příspěvek od hulitko258 Janxu:Ja řežu řizky ve dne protože na to vidim a sem stim spokojeny a myslim si že ikdybysi to nařezal jak bude tma ve skřince tak se nic nestane a zakořeni to taky ... To byla blbá otazka
ja si myslim, ze kdyz jakkoliv neosetrim rez, tak zakoreni taky... vlastne je vsechno jedno, akorat se s tim dobri rizkary patlaj pro srandu.... faaakt, to sou duvody. je jasny jak to beres: na blbou otazku blba odpoved.
Podle mne je nejlepši praškovy stimulat I ,na RW kostky protože jak sem použival gelovy III,tak mi nezakořenilo skoro nic moc a to tak do 15dnu,a tedkom sem si koupil praškovy u zahradničky za 26kč a zakořenění klonu v RW do 6dnu s praškovym stimulaksem
Zahulíme uvidíme! a kdo nehulí tak neuvidi!! HULDA