Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ok, díky... jenom trochu nerozimim tomu substratu, mas ji v ciste raseline? Napis mi kdyztak prosim pomer ze ktereho se sklada... Argea je liana, ze? Mas ji nekde venku, na pergole? Jak ti snasi zimu a kam ji davas zimovat, kdyz je tak velka? ( 15m ) díky
btw jak to myslis stema vyhonkama? jak je mam zakorenovat? Myslis, ze muzu argeu zastipnout a zakorenit? jako rizek? Díky
zdravim vsetci dobry ludia takze kcem sa opytat ...ci niekto viete nieco o zakatechichi (mexican dream) mam na mysli hlawne sposob pripravy kedze to mam doma a je welmi vitaalne tak by som skusil njeco pred spanim
to Kapka: Mam ju v raselinovom substrate, to nie je cista raselina. Ma to upravene pH a vysoky obsah hnojiv, je to vzdusne - a hlavne, da sa to kupit uz hotove, takze nemusim nic miesat. HBW nepestujem vonku, ale v skleniku, a teda aj ked ma 15 m tak ju nemusim prenasat. S tymi vyhonkami som to myslel tak, aby si ju stale priebezne zastipoval , aby sa stale rozvetvovala a aby netvorila dlhe vyhonky. HBW sa odrezkami mnozit neda, alebo ked, tak len velmi velmi tazko. Ked je starsia, tak dost bohato kvitne, a vytvara semena.
TO polux: 15 m?? fuha, tak to mas dost dobreee ak sa smiem spytat kolko ju uz mas??
to bawy: no CALEU ZACATECHICHI mam aj ja..a zatial pekne rastie
skusim aj nejaky ten rezervny odrezok poriesit
ale s pripravou ti viem len tolko poradit, ze sa zvykne fajcit, alebo vyvar/caj.....presne davkovanie neviem ale na erowide su rozne skusenosti/experiences a tam by si sa o tom mal docitat viac
a potom popis ucinky....
to all: HBW mam aj ja....ale je to malinky odrezok...ano odrezok, kamarat mi spravil rezen za SALVIU DIVINORUM a vlastnim ju, ale bohuzial ma len jeden list...je malinkaa, ale z kolienka jej ide vyhonok, je zasadena v keramickom crepniku, s raselinovym substratom ktory drzi vlhkost...ale bojim sa ju teraz presadzat.. vsak sa uvidi.....
to eNDy: Ma asi 4 roky... este ziadna starena, ale je dost mohutna. Mas HBW z odrezku?? Hm, mne zatial nezakorenil ani jeden, ale zasa som ix ani vela nerobil, lebo boli semena. Ale pocul som, ze z rezkov ide tazko.
to bawy: to davkovanie zakatečiči je individualne, ale vraj sa to ani neda prehnat, lebo je to netoxicke. Ja by som asi skusil caj pred spanim, to by mohlo zaslapat.
to plux: ano mam zakoreneny odrezok...chlapika som cez internet navigoval ako by mal ten odrezok spravit (este to nikdy nerobil) potom sa mi o mesiac ozval ze uz je to zakorenene.....ale nevyhodu pred semenacmi ma tu ze podla mna pomaly rastie...teda ak vobec rastie, lebo momentalne nejavy ziadne znamky zivota, len tak je a akoby toto bol jej zivot ze ma jeden list, jeden mini vyhonok a viac nemusi rast
pomoze ked ju dam do provizorneho sklennika?? myslim v raste.... mam ju inac na parapete...
nazdar lidi , nechcete negdo celou rostlinu sida rhombyfolia??? nemam ji kam dat , tak se ji zbavuju , ONLY PRAGUE!!!! RESENI PRES PM!!!!!!!!!!!!!! PEACE
Ahoj, mate nekdo skusenosti s pestovanim Salvii Hispanica a s Nepetou Cataria? jake vyzaduji podminky, svetlo substrat atd.. Díky Moc
P.S. Dneska mi dosla seminka od pana Rezla, tak proto
to Kapka: Nepeta je bezna skalnicka, vyzaduje slnecne miesto v skalke alebo na zahone trvaliek a ma rada vapnik v pode, a vobec, priepustnu podu. Co sa tyka tej CHia - salvie, tak ta je jednorocna(!!!) a pestuje sa tiez na slnku. Otazka je, ako su tie semena stare, a ako budu klicit... Ak ti nieco vzide, daj vediet, chiu som este nesadil
No a po urcitom case tu mam zasa jednu zaujimavost. Ayahuasca - kusok, aky sa pouziva pri priprave napoja (samozrejme, ze jeden asi stacit nebude). Ale vyzera zaujimavo, hlavne na priereze, co poviete ?
Původní příspěvek od polux No a po urcitom case tu mam zasa jednu zaujimavost. Ayahuasca - kusok, aky sa pouziva pri priprave napoja (samozrejme, ze jeden asi stacit nebude). Ale vyzera zaujimavo, hlavne na priereze, co poviete ?
Fakt super,len neviem,či to je tá časť,čo obsahuje DMT,alebo MAOInhibítor.Keby to bolo to druhé,s hubičkami by to šlo.Ale DMT samotné je bez inhibítora orálne nešlapatelné
Kapka1,skús si zohnať semienka Sýrské Routy,to je najbežnejší MAOI,aspoň myslím,že je najbežnejší a to sa používa aj do hubovej ayahuascy:MAOI+hubičky.
Jasne jasne skusim, nevis jak se jmenuje latisnkým názvem? Ale podle me stacej houbičky sami osobě, co myslíte? Má cenu prohlubovat jejich účinky když jsou sami o sobě docela silné? Nebo jsou po tom zcela jiné stavy...
Kapka1: tak mna jedine napada ze si tu "ayu" bud vypestoval sam, ale bo si kupil cez net....ale vsak to sa spytaj jeho...ked velmi chces tak si to vies zohnat.
Syrska routa---PEGANUM HARMALA, mam nejako malo semienok, na jar skusim.....ale zatial sa mi nepodarilo vypestit tuto pustnu rastlinu...
ano, najcastejsie sa zvykne kombinovat s houbickami prave syrska ruta, ale podla mna to nema cenu...hribovy vylet stoji za to sam o sebe ale kolko ludi, tolko chuti....
to all: Diky za pozitivny ohlas, ale aby som to fsetko na pravu mieru uviedol, tak to som nevypestoval, ale dostal. Pokial viem , tak ten kusok presiel cez viacere ruky, a ku mne sa dostal ako zaujimavost. Je to od nejakeho nemeckeho importera. Mam objednanu ayahuasku z FE, ale zatial mi nic neprislo, a obavam sa, ze vzhladom na xladno, ktore je vonku asi uz ani nepride.
Co sa tyka pozitia, tak ako som spominal, na varenie je to dost malo (som videl take recepty, kde sa suroviny rataju na kg) takze asi to ostane len ako ta zaujimavost. O kombinacii s houbickami som este nepocul, ale suhlasim, s nazorom ze tie su aj sami dost silne, takze ktovie ako by to dopadlo?
Inak ayahuaska je silny MAO inhibitor, takze nejaka blba kombinacia, by nemusela dopadnut prave najlepsie...
Co sa tyka surovinovej ayahusky, myslim ze ta je lepsie pristupna v EU ako zive rastliny, a byva alebo takato cela, alebo struhana na hobliny, ktore sa lepsie vyvaraju.
to h'assassin : No pravdupovediac, postradam recepty, ktore sa pripravuju z malyx mnozstiev. Aj ked ta chacruna, 100g listov je pomerne velka kopa. Toto je zrejme red caapi. To ale len odhadujem, lebo k tomu nemam blizsie info zo zdroja, odkial to poxadza.
all: Hot news: Moja Salvia divinorum sa rozhodla v tento nehostinny novembrovy cas kvitnut - a aj ked kvety este nie su otvorene, radsej som ix nafotil, keby si to s tym kvitnutim nahodou xceli rozmysliet
Je to W/H strain, a tato rastlina ma cca 4 roky. Na tej poslednej foto je maly zaklad dalsieho sukvetia, ktory bude kvitnut zrejme este neskor. Ake mate so salviou skusenosti vy? Podarilo sa vam ju doviest do kvetu? Prip. nejake foto?
to h'assassin : posnazim sa. Dufam ze to prezijem ....
To heikki: Dikyza poxvalu, myslim ze sa fsetci v tomto threade snazime, aby tu bolo co najviac info o pestovani a vyuziti malo znamyx botanickyx rastlin. Nezaskodi posunut si obzor dalej
ad.1LUDIAAAAAAAA !!!!! HEEEEEELP ZOMIERA MI SALVI J KA neviem co mam robit HEEEEELP vlhkost ma dobru stale ju rosim tak neviem...................ad.2 neviete ci MUCENKA JEDLA a MUCENKA OBROVSKA SU TIEZ HALUCINOGENY ? LISTY SA MYSLIM ZE FAJCIA:... ?na BIOTOXE o TOM NIC NIEYE
to bawy: Vela problemov so salviou vyplyva momentalne z prilis tmavyx podmienok nasho klimatickeho pasma - kratky den + malo priameho slnka sa musia podpisat na kazdej rastline.
ad mucenky: Viacere druhy, a medzi nimi aj tie dve vyssie spominane obsahuju harmalove alkaloidy, teda ix mozeme vyuzit pri priprave ayahuaskovyx odvarov. Samostatne maju sedativne ucinky.
to h'assassin: No tak na to som fakt nepomyslel Ale ako sedativum je spolahliva. Ruska oliva??? Myslis nieco take ako Elaeagnus angustifolia (Hlosina uzkolista), cz nazov neviem
Mam tu dalsiu zaujimavu salviu. Tato sa vola Salvia elegans, co sa mi po obtiazax podarilo zistit, a poxadza z rovnakyx oblasti ako Salvia divinorum - tj. Oaxaca az Durango v Mexiku. Krasne kvitne a ma silnu ananasovu aromu. Pouziva sa ako korenie, a je to jeden z moznyx ancestorov alebo najblizsix pribuznyx SD. Na to je viac hypotez.
Chodec_- [Fakt čumím.... nádherný fotky... čím fotíš...?
Sorry, ale ono je skoro (SKORO) jedno čím fotíš, ale či to vieš...
bo ak by si dal profíkovi do ruky lacný foťák, určite by spravil lepšie fotky ako amatér...
all: SALVIA ELEGANS, SALVIA HISPANICA, SALVIA SPLENDENS...su pribuzne so SALVIOU DIVINORUM, celkovo vsetky rastliny druhu salvia su nadherne pocas kvitu--o tom niet pochyb
ale polemizuje sa o ich psychoaktivnych ucinkoch--placebo/neplacebo..
obsahuju nejake diterpeny, ktore by mohli mat psychoaktivne ucinky...no bol by som na to velmi zvedavy.
to polux: ta damiana ma pekne kvety....chcel by som este TURNERU DIFFUSU..
a ako je na tom SALVIA DIVINORUM s kvitnutim? pokrocila o nieco?
ja mam teraz hlavne problem s HBW.. ma len jeden list... a z kolienka ide maly vyhonok...ktory ale nechce rast
co by pomohlo? dix
ludia mate to pekne...len tak dalej, vybudujeme si zbierku najcennejsich enteogenov a otvorime si vyskumny ustav v strednej europe nase hobby a este aj platit nam budu
mne tiez krasne zije HBWr : ) nadherna rastlinka a kazdy den ma niecim prekvapi stale z nej nieco vychadza pravdepodobne listy ale nechapem rychlost rastu....od kedy som ju dostal asi 2 mesiace stagnovala a teraz toto parada
to endy: Pravu damianu nemam ani ja , tazko sa zhana. Ta SD mi dala kosom, ak aj rozkvitne, tak len 1 kvet zo sukvetia, ostatne zasxli. Zrejme kvoli nedostatku svetla - posledne dni je stale zamracene
All : ad HBW: Nie je narocna, a fakt ryxlo rastie, ale az tak druhym rokom od vysevu, zo zaciatku rastie pomaly. Ma rada slnko, nepreliat, a teplo. Je z trop. azie, takze v ziadnom pripade ju nenexat vonku - zmrzla by No a potom priepustny substrat prospieva. HBW sme tu tusim preberali niekolkokrat, ked pozriete par stran dozadu, su tam aj fotky kvetov, plodov a fselico o nej...
Zdravicko mam tu neake fotky konecne som sa dostal k fotaku )
1- rivea corymbosa + HBW ked dosli z rastlinky.sk
2- Rc + HWB Dnes
3-Detail na listik HBW
4-Tiez detail ale nechapem je to uplne iny list co ty na to POLUX ?
5-Mucenky este nespametane od dorucenia