Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
asi máš pravdu (když ti to říkal někdo takový), mám dojem že jsem v nějaké nabídce viděl u ventilátorů napsáno, jestli jsou tažné nebo tlačné. takže se podle toho kam ventilátor umístíš i vybrat jeho druh.
já si budu dávat ventilátor tak, aby mi do filtru tlačil, chci to mít celé schované u stropu skříně, takže nebude nic vidět a díky tomu doufám ani slyšet. ventilátor mám myslím dostatečně dimenzován, takže nebude problém ho mít jako tlačný. jinak díky za upřesnění.
já budu mít u vršku skříně takový malý boxík, který bude zespod mít otvor na nasávání a v něm bude větrák, nad ním bude vrstva akt.uhlí a nahoře budou ve "střeše" otvory pro odvod vyfiltrováného vzduchu ze skříně.
b3tl: ale právě ten 12V větrák to bude . našel jsem u sunonu 12v větrák, který dává 160m3/h. dám si k tomu z pc regulátor otáček a vychytám minimální otáčky. takže míň hlučné už to být nemůže
bohour: je to 12cm větrák dle výrobce dávající 150m3/h (měl jsem vyhlídnutý 160m3/h model ale už jsem ho v nabídce nenašel) a 4,6W. budu to s ním zkoušet i u přítahu vzduchu k výbojce (250W). chci to s těmi 12V větráky vyzkoušet kvůli možnosti regulace přes PC regulátory otáček
díky za rady, stejně do toho půjdu . větráky koupím do práce (12cm ale s menším výkonem používám na chlazení diskového pole v jednom serveru), takže náklady mít nebudu a když to fungovat nebude, tak si holt pořídím 220V větrák. jenom mě štve že regulátory na 220V jsou po čertech drahé a já doma nechci poslouchat větráky ve skříni. navíc pokud by to s těma 12V fungovalo, tak by celá skříň šla napíchnout na takový ten dock, který se dává do 5,25" pozice v PC a který umí dle nastavené teploty regulovat otáčky.