Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to Mr.Kalfas: díky za info. No mám koupené čerpadlo 1000l/h (Hailea HX-8810). to bych rád využil... co mě lákalo na těch malých tryskách je, že dělají pěknou mlhu (když mají dostatečný tlak). nevím tedy zda TAG nebo pseudo aero, ale koukal jsem, že tobě to s těma otočnýma tryskama od Gardeny jelo taky pěkně. Ono otázka zda se vůbec vyplatí investovat do vysokotlakýho aera když to v tom pseudo aeru jede taky pěkně
původně jsem chtěl jen 2 kytky a nechat je pořádně narůst a jet je do scrogu, ale teď si říkám jestli 2 nejsou málo. Box mám 90x90. Možná 4 by byly lepší. sice mít 2 pořádný košťata by bylo pěkný, ale zase jak to dlouho poroste než to zaplní plochu pletiva 90x90
ty by měly také pracovat s nízkotlakým čerpadlem, ale otázka jaký budou podávat výsledky... na druhou stranu když to používá GHE, tak by to neměl bejt úplnej šrot těch bych dal do kalfasu 6 ( do každého rohu jednu a na oba středy delší strany ) to by mělo prostor docela slušně zavlažit.
Tak pokud chceš jet jen dvě kytky, tak to čerpadlo je podle mě hodně předimenzované, ale pokud budeš mít dost roztoku, aby ti ho to čerpadlo moc nezahřívalo, tak proč ne. Obecně jsem zastáncem spíše toho pseudo aera, je to jednodušší a ty výsledky jsou naprosto totožné, navíc ty rotační trysky jsou méně náchylné na ucpávání. Jinak na ten prostor bych dal spíš 4 rostliny a třeba dvě trysky a je to. Ty trysky odpovídají těm v tvém odkazu.
jo a pokud by se to někomu hodilo tak doporučuju koupit karavanové čerpadlo. má velký tlak za relativně nízkého průtoku, což je to co potřebujeme a nejsou drahé. pokud by mi někdo mohl poradit s tryskou z předchozího příspěvku tak budu rád. chci je po víkendu objednávat. http://www.garden-shop.cz/gardena-m...ryska/dp-20477/
máte zkušenosti?
edit. omlouvám se. blbě čtu. je to na předchozí stránce..
prosím o promáznutí posledních dvou příspěvků. jsou k ničemu..
Papírově vypadaj moc zajímavě, pracovní tlak 80 PSI (max. 115), 5 l/min, 60W, maj variantu jak s refluxem, tak s tlakovým spínačem a ta cena je ohromná (lehce přes 300 i s dopravou). Nezkoušel to už někdo v TAGu?
Máte někdo přímý srovnání těch SF trysek z trysky.cz a Superfine Misting Nozzle z DripWorksu? Který jsou lepší? A dají se ty z DripWorksu už někde koupit běžně na e-shopu, aniž bych musel řešit forwardování balíku?
pumpa je to absolutně poslední na čem bys měl šetřit... ale když je budeš zkoušet, vem si ještě ze dvě náhradní, kdyby se náhodou ta první pumpa pokazila... ta cena je docela podezřelá..
Více než podezřelá, ale o to větší motivace to vyzkoušet
Já jen jestli si tím už někdo neprošel ... samozřejmě vezmu dvojmo a odejde-li jedna, nasadím druhou a okamžitě objednávám SHURflo. Nechci šetřit na nepravých místech, ale zároveň ani platit 10ti a víceásobky tam, kde to třeba nemusí být vůbec potřeba ...
EDIT: BTW, klidně bych ji ubral aby vypínala už třeba na 40-50 PSI, to bude naprosto bohatě stačit a pumpě by se VÝRAZNĚ ulevilo a její životnost by se měla zněkolikanásobit.
Neví někdo o levné expanzce, tak 5-10 litrů, která bez problémů ustojí takový tlak?
Odpovím si sám, TAHLE bude snad OK.
Ještě o jeden poznatek se podělím, trysky z DripWorks jsou značky TEFEN a nejen že je jde pohodlně objednat na eBayi, ale dokonce je k nám dováží firma MATPRO.