Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar,
autopoty, hnojky a další blbosti jsou objednaný, takže po novém roce se na to vrhnem.
Jen sem zapomněl přihodit do košíku nějaký vzduchovadlo/míchadlo do nádrže... Můžete něco doporučit? Taky sem koukal, že k těm potům se dají přikoupit airdome, ale tady sem se dočetl, že v tom není rozdíl, jestli s nima nebo bez. Nebo máte s tím pozitivní zkušenost?
Měl jsem v plánu mixnout 50/50 kokos s perlitem, ale grower zdroje uvádějí, že lepší to mixnout kokos/perlit/keramzit 70/20/10. Na dno 2cm keramzit. Co myslíte, mám ten keramzit dokupovat???
Zdar.
Keramzit určitě ne, zvol Hydroton.
Já měl v Potkách mix kokos a Hydroton tak nějak na půl.
Perlit bych tam vůbec nedával, to je pro Bahnysty aby měli kořeny aj trocha vzduchu.
Pic...
... důležité je mít všechno krapet v píči, žádné očekávání - žádné zklamání
Původní příspěvek od mico Zdar.
Keramzit určitě ne, zvol Hydroton.
Já měl v Potkách mix kokos a Hydroton tak nějak na půl.
Perlit bych tam vůbec nedával, to je pro Bahnysty aby měli kořeny aj trocha vzduchu.
Pic...
Nesouhlasím s tebou. Na autopot.co.uk doporučují jako první variantu mix kokos+perlit.... Firma Motherearth dělá substrát kokos + perlit, který je určen pro autopoty, takže bez problémů kup ten. Jestli ti bude perlitu málo, kup ještě zvlášť perlit.... Jestli nechceš perlit, můžeš ho nahradit hydrotonem.
Airdomy se používají pro provzdušnění kořenů, ale je to nákladný + musíš koupit dostatečně velké vzduchovadlo, které odpovídá počtu airdomů. Myslím, že bez toho se obejdeš. Hydrotonu max 2 cm. Funguje jako drenáž pro kořeny.
Vzduchovadlo/míchadlo do nádrže nekupuj. Vodu stejně budeš mít v podmiskách, takže je to zbytečný. https://autopot.co.uk/wp-content/up...e_28pp_2018.pdf
Já neřekl že je Perlit extra špatně, jen je mi většinou u prdele co kde doporučují.
Spíš jsem chtěl zdůraznit, že je ten keramzit shit.
Hydroton a kokos se mi osvědčil.
Zalej ten kokos s Perlitem a je z toho beton, takže nepíšu o tom co kde píšou ale co funguje nebo fungovalo mě.
Perlit a Hydroton jsou úplně jiné kafe, proto ta záměna mezi sebou jak píšeš nedává smysl.
... důležité je mít všechno krapet v píči, žádné očekávání - žádné zklamání
Reaguji na to, že píšeš, že bys tam perlit nedával.... Já ho tam dával s tím kokosem a super. Beton z toho nebude..... Hydroton s keramzitem neporovnávám.
A když už ho má koupený, tak ho přece nevyhodí.
Myslel jsem to tak, že výrobce udává, že nejlepší výsledky byly kokos+perlit, ale další varianty chybou nejsou. Hydroton, mapito + kokos, ale můžeš s tím udělat chybu, že třeba koupíš špatné mapito, nebo koupíš omylem keramzit, který nenapufruješ, nebo napufruješ a stejně změní pH... Prostě kokos + perlit = blbuvzdorný systém
Mám tam objednaných 200l kokosu od canny a 200 perlitu gold label... Jestli vzduchovadlo + airdomy pomůže holkám podávat lepší výkony, klidně to pořídím, stejně ten účet už je celkem mastnej.... Ok jestli není potřeba vzuchovat roztok v nádrži, jak to mám promíchávat? Nalejt trochu vody+ hnojky a rozmíchat to proudem při napouštění?