Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mičurin 666: A víš že máš recht! Vždyť já tomu pak můžu vymyslet jménka... Takže LowHorror nebo RiderJock, IceHorror nebo HorrorQuen, A ten HorrorSkunk je vychytaný jméno!
Tak vy teď asi čekáte na další aktualizaci mé skříně, ale přichází malá vsuvka aneb: Jak sem vyráběl matkárničku. Předem bych chtěl říct, že matkárnička měla být co nejmenší, ale co nejúžitečnější. Samozřejmě i co nejlacinější, protože peníze sou problémem pro každého growera a ne dýlera... Takže co sem vlastně všechno použil
seznam použitého materiálu: 1) noční stolek (39 šířka, 26 hloubka a 32 výška), pc větráček (na 220w), časovací hodiny, zatím jedna úsporka 20watů a objímka k ní. Ještě sem potřeboval rozdvojku...
Cena: Ani koruna!!!!
Všechno sem to posbíral doma. Bylo to z mých předchozích pokusů s pěstěním. Pokud bych měl být důsledný, tak to vyšlo na pár stovek, protože ty kabely (desítky korun), rozdvojky (snad i kilo, pc větráček (140kč), časovačky (150kč)... Ale všechno už sem to měl. Jediné co zbývá sehnat je co možná největší počet úsporek, které do skříně narvu. Minimim sou tři, a optimum tak 5... Místečko po šuplíku sem zatloukl dřevem. Stolek sem ze vnitř vybílil voduvzdournou barvou (zadarmo - protože sme doma zrovna natírali okna)... Udělal sem díru na větráček a bylo hotovo... (Ještě přibude pasivní přítah, ale už sem odnesl vrtačku do dilny, takže přítah přidělám až seženu další objímky na úsporky, udělám to pak při jednom...)
A teď už jen nějaké fotky, které ukazují jak se noční stolek mění na matkárničku... Nejdřív sem vyndal šuplík a vybílil vnitřek. Pak sem zatloukl díru po šuplíku. Pak udělal díru na větráček a světlo a přestěhoval sem do skříně na pokud nějaké řezy. Sou to tři bílé vdovy.... Chtěl sem se jen zeptat, jestli řez, který je uříznutý z kvalitní matky může nějak zmutovat na shit kytku. Měl sem řez od Kozzyho - 4 z 6 byly super, ale dvě Vdovy byly mutantky. No ať je jak je prostě je to první osazenstvo matkárny. Když se dobře zadaří tak z jedné vdovky bude maminka... No a ještě k t= vzdálenosti k lampě. Nejdřív sem nechal kytky jen tak, ale pak sem květníčky vypodložil aby byly lampě blíž.
Takže v Indoorku se toho moc nemění, všude se ukazujou blizničky, ale nikde žádné paličky. Fotodokumentaci doložím až bude o co stát... Teď je pro mě aktuální moje matkárnička na které se mi chce furt něco zlepšovat. Což je dost těžké, když na to nejsou peníze. Sehnal sem přesto doma další dvě vhodné objímky a dvé úsporky a vybavil sem matkárničku dalším světlem. Udělal sem trochu větší pasívní přítah a dal sem dovnitř molitany s vodou kuli zvýšení vlhkosti. Asi by se hodily i pet flašky na jednotlivé řezy, ale ty by se tam asi nevvešly... Tady sou fotky mého osazenstva matkárničky. Vím že jich je mnoho, ale časem to prořídne. Z tří Bílých vdov bude jedna a ze dvou Budhů - těch pár blizniček si prosím nevšímejte - podělal sem to, ale snad to nebude mít vliv na kvalitu matky... Takže na fotkách je postupně: Budha1, Budha2, Bíla vdova1, Bílá vdova 2, Bílá vdova3 a všichni dohromady...
Takže zatím svítím 20w + 14w+ 11w = 45w... To je celkem slušný myslím. Až budou v matkárně je tři kytky a 3 x 20w tak to bude myslím funkční. Ale i kdyby to nestačilo, pořád je ve skříni kam světla přidávat...
hele nemas to naky maly??a myslim ze tam mas malo svetla ale kazdopadne K+ za krizeni modelu,doufam ze az budes mi t seminka od novych odrud tak posles PM
Já sem si taky myslel, že to bude brutálně malý. Nejdřív sem tam chtěl mít matku jen jednu. Pak sem si řekl, že tam budu mít matky dvě. Ale když sem pak ten prostor viděl, tak tři se tam vejdou úplně v pohodě... Zatím je musím mít podložený krabicema aby byly blíž ke světlu, ale až matky povyrostou, tak dám krabice pryč a bude to ideal... Já taky myslím, že zatím tam je málo světla, ale taky myslím, že těch 60watů až tam budou 3 20w bude stačit. Když se ale i pak matky potáhnou tak hold doukoupim další světla... K těm semínkům sem ti PMko napsal...
Tak fotky ze skříně s Budhama a dalším dodám během pár dní. Paličky maličký už paličkovatěj... Teď mám aspoň fotky z matkárničky. Jak sem psal, všechny matky sem Fimknul a zastříhal listivo... Ty, který se s tím nejlíp a nejrychlejc srovnaj budou budoucíma matkama... Všechno to sou WW, jen ta poslední je Budha.
Takže mám pro vás nějaké fotečky. Konečně už totiž vypadají kytky ve skříni jak kytky a začaly trochu paličkovatět. I Jock Horror je holčička , takže super... Toho dám tak za 14 dní ven a opiluju ho...
Tak dneska sem při prostříhávání balkonových kytek našel takovou krásnou malou větvičku na mojí největší kytce GG... Tak sem ho ufiknul a už je ve skříňce... Zatím jen ve vodě,,, Zítra ho zasadím...
V matkárně to všechno pěkně roste, krom Budhů, kterým se moc nechce... Nejvíc frčí a to dost logicky maminka Bílé vdovy, která je v největším květináči. Bohužel tím jak rostla rychle si rozhodla o osudu, půjde tak za 14 dní do skříně k Budhům a k Jockovy, kterej v tu dobu půjde ven na opilení a ona půjde na nakvetení a pak na opilení...
Takže došlo k nějakým úpravám v mojí matkárně. Ze tří bílých vdov už tam sou jen dvě, z čehož jedna půjde vykvést a na semeno a jedna zůstane matkou. Pak je tam Budha, který se těžkjo vyrovnává s nízkou vlhkostí a tak sem ho vybavil pet flaškou. Od té doby roste líp, ale další problém pro něj je, že byl trošinku nakvetenej... To samí moje pokusy o další matky což je: G13 x Black Widow - ten vytáhlej řízek a OrangeBud to je ta poslední kytka...
No ona byla nakvetlá fakt málo a nemám v plánu řízky prodávat, je to jen pro mou potřebu a to tak, že si udělám dvakrát řízky a pak si pořídím novou matku. Chci zkoušet nové modely a hledat, co když někde je takovej co mi bude chutnat víc. K tomu OrangeBud, už sem ho hulil a je to pohodový hulení... Dosti energetický.. Ale není to vyloženě moje gusto...
Jock Horror
Ten se pěkně rozvalil. Vrcholovka je mňam, mňam... Chytá pěkně fialový nádech, takže mám fialku... Opyloval sem dnes jednu jeho větev Budhou, takže pokud se vše zadaří budou semínka JockHorrorxBudha, což by mohlo být zajmavé - ale bude jich jen málo... Každopádně sem pořádně prostříhal dolní část rostliny aby paličky nahoře pěkně zesílily. Už teď je ale vydět rozdíl mezi Jockem a Budhou, který je z řízku. (Jock - semínko)... Jocka tam sou tři fotky...
Bílá Vdova
Té sou fotky jen dvě... Ale zato to stojí za to. Je to prostě bílá, bílá, bílá... Ale Budha teda je bělejší, však uvidíte...
Budha
Budhy sou teda taky jen dvě fotky, ale myslím si, že to stojí za to...