Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to zmetek: citim s tebou smrt rizku je hrozna, dostala sem asi koncem cervence dva rizecky a nedavno mi jeden take posel. porad cernali listecky az zmizely uplne. mam nejspis blbou vodu..
bonkwodny: imho vzdušný kořeny se mi tvořili (ale ne tak veliký, měj jsem je tak 0,5-1,3cm - zhruba ), když jsem měl menší květník než asi kytiz potřebovala...přesadil jsem, zaschli a vytvořila se odnož jinak koukám, že to máš v plastovém květníku (ani ty se mi moc neosvědčili)...keramika rulezzzzz
ig salvia: vzhledem k tomu, že se šalvěj (nebo alespoň mě) blbě hnojí, tak počítej s tím, že destilka (která neobsahuje žádný minerály) bude vyplavovat živiny ze substrátu (si teda myslím)...ááá teď čtu znova a koukám, že tou destilkou ředíš normální vodu, což mi přijde OK...
zdravim dalšího šalvějáře
btw. zrovna písek je docela težkej a zalejváním klesá dolů...
btw2. koukám že to máš pod skleněnou střechou...sem dělal pokusy se sklem, zelenouPET-bonaqua a modrouPET-aquila - ta se mi osvědčila nejvíc...ještě jsem dole těsně nad substrátem přořízl malý tak 1x1cm okénko aby to nebylo uplně uzavřený, poněvadž když jsem vyndaval řízek z pod uzavřenýho krytu...tak si musel postupně tak 14 dnů zvykat na volné prostranství
hodně štěstí....
moje šalvějová školka ....sem rozřezal jednu takovou hnusnou vyzáblou šalvěj ....a nadělal jsem šniclíky....udělal jsem i fakt malý....jedno dvě kolínka a hlavně s viditelnými zárodky listů-vrcholek....fakt zakoření všechno...
rozřezáno před 5 dny....
mršky jsou za oknem, přikrytý potravinářskou folií (denně ručně větám )
substrát: 3kokos:2perlit:1substrát-černozem
Máte někdo zkušenosti se svícením 24/0? Se svícením celkove? Mám jen jeden řízek a v blbém stavu, tak nechci moc experimentovat, naopak zajímá mě jestli svícení má nějaký efekt. Cetl jsem, že šalvěji vyhovuje spíš stín.
Pestuju salvej uz asi pul roku, ze zacatku se moc nedarilo, porad vadly a moc nerostly, ale za posledni 3 mesice se rozjely a mel jsem 2 krasny kytky, ale asi pred trema dny jsem je pohnojil (NPK) a asi jsem to ja vul prehnal, zacaly se delat tmavy skvrny na listech, nejdriv rezavy, listy postupne vadnou, skvrny cernaj a pak listy pak upadavaj. Chci se zeptat, co ted abych ty kytky zachranil? Mam je presadit do novyho substratu? Nebude to pro ne moc velkej sok?
Vesmír je nekonečně dimenzionální prostor. Podstata všeho je v ničem. Čas neplyne lineárně.
jj, hnojení je děsný...už hnojim pouze výměnou substrátu a přesazováním, páč posledně když jsem použil poloviční dávku AHáček a dopadlo to stejně... ale mám teď už 3 šalvějky ve skleníku (jednu na zimu zahrabu a zkusim ji tam nechat) a tam se hnojí globálně víc, tak jsem zvědav jak to dopadne, ale zatím roste uplně nejlíp co jsem kdy viděl