Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
stipni me, jestli se mi to nezda.. Příště hledej tady a přečti si první odkaz.
Bushy Greenhouse 2009AK-47, White Russian, Durban Poison Bushy Dream 2010Nebula, Hashplant, JF, SSH, Euforia, Orange Bud, S.A.G.E
Be patient, because I am not..
Zdravím všechny zkušený growery ;-) Mám takovej malej dotaz..... Letos jsem si dal do zahrádky pár kytiček a aby nešlo nic vidět, nasadil jsem kolem zahrádky z každý strany 2 řádky kukuřice... Mám většinou indica modely (mazar, chronic, blue berry.... atd.) ale mám taky 2 opia a to je indika jen na 50%... Počítám tedy s tím že budou pěkně vysoký a tak by jsem potřeboval poradit jestli to ještě můžu stípat na vršcích, protože každej vrchol už má hodně pater, popř. jaké výšky se dorůstá maximálně.. Pro představu přidávám foto.. Díky moc chlapi za rady
Mám takovej smělej dotaz, tušíte někdo jak moc velkej vliv na výnos bude mít zaštípnutí Durbanu Poison, když je to genetika obyčejně tvořící jednu centrální palici? Trošku se bojím, že mi přeroste skleník a dvě větve se ohejbaj vodorovne lip nez cela kyka Díky za názor..
Bushy Greenhouse 2009AK-47, White Russian, Durban Poison Bushy Dream 2010Nebula, Hashplant, JF, SSH, Euforia, Orange Bud, S.A.G.E
Be patient, because I am not..
Původní příspěvek od KosMic Jak je to se zaštipováním v době, kdy kytky začínají kvést? Má to ještě smysl? Nemá to nepříznivý vliv na výnos?
Carlos: Ahoj, prosimtě to chápu, že kytka se po zaštípnutí už nerozvětví. Zajímá mě ale jiná otázka - když vystíhnu ven nějakou vnitřní nebo hodně krajní mizernou větvičku, na který by bylo stejně max na jednoho špeka, nepomůže to těm větším?
Napadá mě to na základě toho, že přeci když kytka nebude muset vyživovat celou jednu větev, bude moct vyživovat ty větve, který za něco stojej. Myslim si to správně, anebo se taková větvička živí sama a na výnosu ostatních to poznat nebude?
mira9 no to mas prawdu urcite to trocha pomoze ale zase necakaj ziadny zazrak a pocul si o tom ze ked v dobe ked kytka ma pekne velke sisky asi taq 2 tyzdne pred skliznou narezes stopku a das tam zapalku otocenu syrou k rezu taq rastlinu to podrazdi a zacne vylucovat vsetko thc do sisiek cize to sa oplati skus
Původní příspěvek od growman mira9 no to mas prawdu urcite to trocha pomoze ale zase necakaj ziadny zazrak a pocul si o tom ze ked v dobe ked kytka ma pekne velke sisky asi taq 2 tyzdne pred skliznou narezes stopku a das tam zapalku otocenu syrou k rezu taq rastlinu to podrazdi a zacne vylucovat vsetko thc do sisiek cize to sa oplati skus
Zajímavost, to jsem zatím neslyšel. Mám strach, že ta síra palicím něco provede, musim si hodně rozmyslet jestli to risknout, možná spíš jen na jedný rostlince. Skoro bych čekal, že když to jde udělat takhle se zápalkou, že třeba ta finální soluce nebo jiná z chemií, který leju kytičkám do vody, bude mít stejnej účiněk. Otázka je taky jestli síra neneutralizuje některou z chemií, anebo naopak, zda chemka nezneutralizuje síru, která zahubí restlinu aniž by do palic něco došlo. Zkoušel to už někdo, neni tu na foru nějakej klub o tom? Rád bych si o tom přečetl víc. Je to jednoduchej způsob jak zvýšit výnos, ale nevim jak moc to funguje.
hoši asi sem to trochu přepískl s FIMem na jedný kytce mám plus mínus tak 50 vrcholků mám vodštípnout ty nejmenší? chci radši větší palice než mrdy malých.
Zdarec, měl bych dotaz. Mám kytky kolem 150-200cm a na můj vkus jsou moc vytáhlé a málo husté, nemá někdo nějaký tip, jak by šlo v tomto stádiu růstu rostlinu zhustit? Co takhle zaštípnout konce vrchních větví, aby rostly pomaleji a soustředily růst do bočních?
Nazdarek hosi.. Chcel by som sa opytat ci nepoznate nejaky sposob pomoci so zotavovanim sa kytky po zastipnuti.. nejake urychlene "uzdravenie" alebo nieco takeho.. Diky.. nech sa vsetkym dari
"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky
undergroundman - podle informací co sem si přečetl se to nedoporučuje
Ale někteří tvrdí že zaštipují paličky, ale sám to zkoušet nebudu možná na jedný
Peace
ma niekto skusenosti zo zastrihavanim v 11 poschodi? myslim tym ze nechate rast jedenast poschodi a to jedenaste odstrihnete pocul som ze by mal stoho zostat pekny krik.....
Původní příspěvek od kacerik ma niekto skusenosti zo zastrihavanim v 11 poschodi? myslim tym ze nechate rast jedenast poschodi a to jedenaste odstrihnete pocul som ze by mal stoho zostat pekny krik.....
Jestli chceš pěknej keř, tak určitě nemá smysl štípat takle rostlou kytku. Je dobrý vědět jaký máš geny a podle toho kytku jet už od začátku, záštipy, roztahování, tvořit s hlavním stonkem, témat je tady o tom dost.
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
ahoj, jsem totální laik, na kytce mám 5 pater (děložní lístky samozřejmě nepočítám). Nemohl byste tady někdo na nějaký fotce namalovat kde to mám přesně uštípnout? díky moooc.
U mého noname se osvědčilo to že kyti mělo dvě patra listů od zhora a pokud na třetím dolním patře se ukázali boční větve tak jsem je nechal trošku narůst a odstřihl listy na tom patře.
Kyti sice jelo pomalu a až mělo 7-8 pater teprve jsem skoušel FIM(ale spíš klasika) tedy spodních 6 pater bez listí jen boční větve kiti se sice přibrzdilo v růstu ale za to šlo do keře a na balkon ideální výška -nehnalo tolik nahoru.(ty tendence tam byli)
Vidět to je na fotce v Galerce jak se krásně větví a výška jde do 80-90cm což mi na balkon bohatě stačí a čumilové mají smůlu.
Už teď se objevují první blizničky všude a asi kiti už začíná pomalu nakvétat,hnojka jde dál 1x týdně a asi už nebudu nic trhat od listí .
Zdravím, včera sem zastřihl vrch kytky, vím že sem asi udělal chybu bo z toho vrchu už šly hlízy, a dneska je to zastříhlé uplně do hněda....co to znamená, neumírá náhodou?
Zastřižený je to v klidu, jen to bude o trochu déle trvat, než přetransformuje růst do bočních větví. To hnědnutí je ok, je to jen oxidace biosložek rostliny.
BTW, má málo světla (velká vzdálenost mezi patry) a jestli to není špatně vyfoceno (světlá barva), i hnojiv (pravděpodobně dusík).
Původní příspěvek od 46, XY Tak hlízy z toho asi nešly...
Zastřižený je to v klidu, jen to bude o trochu déle trvat, než přetransformuje růst do bočních větví. To hnědnutí je ok, je to jen oxidace biosložek rostliny.
BTW, má málo světla (velká vzdálenost mezi patry) a jestli to není špatně vyfoceno (světlá barva), i hnojiv (pravděpodobně dusík).
kdyz ma kytka dvepatra nebo tři tak vsechno ostriham vsechny listy a necham jakoby jen stonek....pokazde se strasne moc rozvetví....... pokud najdu dam fotto
Původní příspěvek od Zavalagan kdyz ma kytka dvepatra nebo tři tak vsechno ostriham vsechny listy a necham jakoby jen stonek....pokazde se strasne moc rozvetví....... pokud najdu dam fotto
to ta kytka přece nemůže pak mít z čeho růst dyž nemá žádnej list ! fotky co ti to udělalo bych viděl fakt rád ....
Původní příspěvek od Zavalagan kdyz ma kytka dvepatra nebo tři tak vsechno ostriham vsechny listy a necham jakoby jen stonek....pokazde se strasne moc rozvetví....... pokud najdu dam fotto
zdar
neco na tom bude, ale ja to neprosazuju a ani jsem se o to vlastne ani nezajimal. Rika se tomu tusim deflorizace - odstraneni vseho zeleneho na kytce a ponechani pouze zarodku vetvi ... na icmagu o tom bylo vice.
Zdarec nemáte prosím nekdo skušenosti se zastrihavanim WW? Pripadne mi že košata je už sama od sebe a ja bzch ji nerad moc brzdil aby stihla dojed nez pojedu na dovču...
Původní příspěvek od BL! Zdarec nemáte prosím nekdo skušenosti se zastrihavanim WW? Pripadne mi že košata je už sama od sebe a ja bzch ji nerad moc brzdil aby stihla dojed nez pojedu na dovču...
Co jsem měl zkušenost s WW, tak ta se opravdu větvila moc hezky sama, takže jde spíš o to, jestli chceš mít nížší keř, nebo vyšší "klacky"
Nicméně jak píšeš... aby stihla dojet než ojedu na dovču...
Tak zastřižení nebude mít na dobu zrání vliv. Kytka nezraje podle toho, kolikrát je zastřižená, ale podle fotoperiody venku !!!
Samozřejmě pokud ji zastřihneš nešikovně, popřípadě na přelomu růstu a qvětu (nedejbóže jen v qvětu), tak tím můžeš rostlinu vystresovat a tím i prodloužit, respektive oddálit dobu květu..
Pokud byla zaštípnuta jenom jednou, je to přirozený větvení až na rozdvojení po tom štípnutí, pokud to štípeš jako Kuba dříví, tak je to jednoznečně Trautenberk.