Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hm tak do těch stromů du asi na rok 04 taky do těch hafo lesů co tady máme kolem to snad nebude takovej problém ale co myslivci nevšímli si to tady u někoho u nás je jeden a ten je dost všímavej ale tak třeba když to dám do nějáký vejšky no ale stou mojí fobijí to bude asy fakt brutus tak 6m a stop no to bude asy něco
...to drsnej mužík.. to je fakt smůla.. já to měl poměrně v pohodě- 9kytek z toho 1samec.. asi jsem měl v dobrý semena(z těch nejlepších byly všechno samice) a taky půdu- kupoval jsem s pH 6,5-7.
a četl jsem tvůj návod na pěstění. To opravdu sklízíš až tak pozdě? nebude už v půli října mrznout? A taky jsem se tu někde dočetl, že nezáleží na zbarvení chloupků ale na barvě pryskyřice(průzračná-mléčná-hnědá)Nej něco mezi průzračnou a mléčnou..prej. A potřebuješ lupu.
...to clothinguntero. S tou výškou to přehánět nemusíš. Když si najdeš nějakej smrk(nebo něco) rostoucí samostatně nebo na kraji lesa tak může býz i nižší. První 3 fotky kytek (viz.víše) jsou max 5-6m vysoko a je to asi v půli stromu. čííís
To oteplování se mi taky zamlouvá.. Já pěstím první rok, takže nemám jasnou představu kdy přesně sklidit. Někdo chce už za tři týdny, někdo říká až napadne první sníh. Já asi zkusím nějaký kytky na konci září a zbytek co nejpozději. Věřim tomu, že to bude silný jak svině.. radši jsem ale vysmátej, než utlumenej a unavenej.. což by měl být případ pozdě sklizenejch kytek..(jsem četl
..no uvidíme..
Čííís
No já myslím, že oba mluvíme o stejné věci.. až je polovina pryskyřice na pestících hnědá tak je nejlepší to sklidit. Ještě se chci zeptat kdy jsi to minulej rok sklízel.. mě se zdá, že ty kytky zmrznou, protože je zima jak sviněa nechce se mi je nechávat až někdy do října.
.. a ještě jedna věc, vyhazujete starou hlínu z těch kýblů?
já si nejspíš koupím novou a rozhodně tam přidám perlyt.
Naposledy upravil green tree 02-09-2003 v 19:43 PM
Na obrazcich si muzete vsimnout ze jsou oschle listy a to proto ze jsem udelal chybu a misto ze strany jsem udelal diry v kybly zespoda a po zaliti vetsina vody vytekla.
Jednou se tam stejně sejdem.
Ať už tam znamená cokoli.
Přej a bude ti přáno.
Menší asi na stromě budou,ale myslim si že to bude spíš tím,že kořeny mají v 10 L kýbly menší prostor a proto se kytka nemůže moc roztahovat.myslim si že vítr ovlivní tak maximálně šířku stonku a velikost kytky moc neovlivní.jinak je to focený před 1 měsícem,jsou tam 3 kytky a 2 by být white widow a 1 misty/skunk 1.Ta největší WW je už sklizená a usušená a moc teda neraushuje,asi to bude tim že to byl model pod lampu a ja to dal outdoor.byli z toho široký palice,ale hrozne řidký a měli zmutovaný listky.no nevim včem mohlo být jádro pudla.
Přej a bude ti přáno.
No ta 2 WW je z půlky uschlá,nejspíš to je tím že jsem ji nechal zrát moc dlouho.Ta misty/skunk 1 roste výborně,snad ji stačim před sklizní ještě vyfotit(bohužel není digitál,pouze obyč.foťák).jinak co jsem měl WW na zemi tak není to death raush,ale celkem skuřujou.
To Žabák:
na kořeny 3 kytek co jsem tam měl já je to dost malé,ale 1 se tam může roztahovat.jinak 3 v 10L rostly v pohodě,asi to ovlivnilo jen výšku kytek a tu jsem si vykompenzoval šířkou,zastřihoval jsem Fim technikou a v místě zastřižení vyrostly místo 2 větví 4.Na fotkách to nejde vydět,protože se na stromě fotí fakt blbě ale větve kytek byli jestě zamotaný do větví smrku.jinak zasadil jsem je jako semínka ažadný pták ani nic jiného je nezničilo.
Přej a bude ti přáno.
Mno,já to asi zkusim taky,ale sem si tak řikal,že když bych dal kytky na slabší strom,kterej (s)sebou bude ve větru všelijak házet,tak by to snad ani nemuselo vadit,ne?právě když se strom nahne,tak má nejmenší odpor vůči větru,takže by ty kytky měli snad trpět mín,než na stromě,kterej tu sílu udrží kvůli silnýmu kmeni,a vítr může s plnou silou a vervou devastovat naše stromový 'vylepšení'.Co si vo tom myslíte?když teda předpokládám,že se neotočí vo 180 a kýble z něj spadnou.
To J.J. můžeš to vyřešit tak že do kýble zapíchneš laťku,vemeš si optimální drát,uděláš kolem kytky očko tak aby nebylo moc velký ani aby nesvírala stonek a uvážeš jí k laťce.jinak na pěstování jsou určitě lepší velké smrky,ten můj mel cca 20 m.Velké smrky se houpou pomalejš a ta kytka to stíha tlumit,malý smrky s sebou moc házej a kytku to cely vošoupe.jestli chceš pěstovat na malejch tak by bylo možná dobrý skusit propojit ty smrky(už to tu bylo taky psané).
doporučuju v těhlech věcech experimentovat,ale taky u toho logicky uvažovat.jinak doporučuju zastříhávat technikou FIM.smějte se
Přej a bude ti přáno.
Tak sem pred nedavnem sklidil. Mel sem na stromech celkem 5 dvoulitrovych PET lahvi. Z toho jedna uschla, jedna se zlamala a jedno byl samec. Este sem mel jednu klasicky v zemi ale ta uschla, jetos byly fakt vedra. Zasadil sem dost pozde a zima taky prisla brzo, tazke nemeli tolik casu poradne vyrust.
tady opar fotecek: http://www.volny.cz/xfer/trava/
Par poznatku: Kytky na stromech prekvapive dobre prezily bourky a sucho, moc sem je nazelejval. Do tech lahvi sem udal diry z boku, ne do dna. Tak bylo zaruceno, ze tam urcity mnozstvi vody zustane, ze vsechno nevytece. Na pristi rok pocitam, ze bych dal nakej plastovej kybl, 2l lahev je precejen malo (ikdyz ke dnu se s korenem nedostala, asi by chtela mrska misto do stran).
Leckdo se nad tim pousmeje, ale ja to bral jen tak z prdele, nepocital sem, ze vych neco vubes sklidil. Mno na par speku to bude
Jak zavlazujes? Ja dam do hliny petku ve ktery je voda a kdyz kytka potrebuje vodu usti okolo lahve se zacne odparovat a hlina si bere vody kilik chce. fakt to funguje a pestuju si to takhle asi tri roky
jak zavlazujes? Ja to delam tak ze do hliny zabodnu petku, a kdyz je hlina sucha tak si saba bere z lahve vodu. fakt to funguje kdyz sem na delsi dobu pryc.
ted zrovna asi neni outdoor moc aktualni,ale já ještě k vejšce těch stromů...na jak vysokejch ste je měli?s tim kejvánim sem myslel stromy velký(prostě normální smrky)=+-35-40m,který sou poblíž mýho bydliště...20m mi přijde asi taková dolní mez,nebo ne?chtěl bych to nejak vyzjistit abych se moh pustit do přípravy na příští rok...a ještě-dělá to někdo tak,že si spodníma větvema prohodí lano(horolezecký,pracovní) a dostane se tam po něm-třeba pomocí dvou žimárů(takový to železo,který po laně stoupá jenom nahoru,a směrem dolu sou zarážky) nahoru?mě se to zatim zdá jako jediná možnost,protože sem žádnej velkej strom s větvema nizko (4-5m)nenašel,ale pak se s tim člověk dostane na většinu stromů
taky mám na 20 m smrku,větve jsou 2 m nad zemí takže pohoda.Doporučuju víc hledat,než nějaký lana nebo kladky kvůli provaru.Někdy stačí i poskrábaná kůra nebo prořezané větve a může to jít do pryč.Uvažuj že nejsi jediný kdo ví o pěstování na stromech.
Skus třeba najít takový ty 10 m smrky jak jsou u sebe na husto nasázený,tam pěstování je taky v poho.Sice může hrozit že to nějaký Otíci půjdou prořezat ale o tom pochybuju.Už aby bylo zas jaro.No nic tak se mějte jak chcete
Přej a bude ti přáno.
no já sem nemyslel nechat tam to lano pořád,ale jenom při návštěvě ho prohodit větveme a trochu si zašplhat...nikdo jinej by se tam pak určitě nedostal...ale kouknu se ještě po nějakejch schudnějších,no ale protože na stromy lezu jen tak z prdele vod mejch mladejch let(ne že by jednadvacet bylo hodně),tak se na to docela těšim,ale to že sem nenašel žádnej dobrej neni (tak moc) mou leností,ale holt tim,že prostě 100 letý smrkový monokultury všude kam se podívám,takže větve buď sakra vysoko,nízko sou jenom na kraji lesa,no ale tam je to zase vidět,ještě se dá lízt po borovicích,protože ty maj větve od země,ale takový ty suchý,takže se musí lízt těsně u kmenu...a se zátěží nevim,no nevadí,já to nějak vykoumám a nebudu tu jenom skuhrat
4 all:
Viem, ze sezona je daleko, ale rad by som aby ste mi poradili, AKY model pre pestvanie na stromoch je najvyhodnejsi. Zrejme bude musiet skor kvitnut a mat maly vzrast. Dik
Pokud vím,tak zatím není vyšlechtěný žádný speciální stromový model,a tak se musí jedině skoušet a skoušet.Něco na tom možná bude,že je vhodnější nějaká indica než sativa,kvůli vzrůstu ale myslím,že je to jedno,není co zkazit.Nejlepší je zkoušet popř.chybovat a poučit se.Nikdy nebylo aby nějak nebylo ne?:+)
jinak jestli chcete vydět nějaké foto,tak se koukněte o nějaké stránky zpět,nebo do mé galerie(Až pofakčí),či koblihostroma a dalších.
Přej a bude ti přáno.
už hodně dlouho přemýšlím o tom že bych udělal o pěstění na stromech téma ve FAQ . Bohužel mě na to zatím nevyšel čas ,ale určitě bysme se pak vyhnuli takovým otázkám jaký model? , dá se líst po provaze nahoru? , jaká nádoba je nejlepší? fota ? apod. Tohle všechno už tu bylo řečeno aspoň dvakrát jen jde o to že je to někde na stránkách 1-10 ..
Ahojec kaskadéři,musí to bejt fakt mazec pěstovat na stromech,políčko mam vpoho ale asi prubnu aj totok.je tady fakt mega příspěvku a než bych to celí přečet tak by mě asi jeblo.
Moh by mě nekdo popsat jak přesně mam skonstruavat tan kýbl a zavlažování,jak umixovat spravnou pudu a jak to mam tam nahoře zaštipovat.
takymysim že si tatok kapitolka zaslouží FAQ
HoJ Stranger
je to dost zajimave...
-myslim ze nekde v 5m si udelam na strome nejakou plosinu ze dreva
(jeste sice nevim jak ale nejak snad jo)
-pak vemu tak 10 kyblu pribiju je k plosine udelam do nich diry hodim tam super urodnou pudu a presadim tam tak 15cm velky kytkyz
-potom kazdych 14dni doufejme vylezu na strom hnojit
-a pak slezu a du dom (ovsem pokud sem nespadla
Zastávám stejný názor,zaslouží si vlastní FAQ.Rád bych ti to popsal,ale na internetu je čas peníze :+(.já jsem do kýble udělal 2 díry 10 cm nad dnem,10 cm nad koncem kýble,provlékl drát,vyšplhal na 20 m smrk,asi 2 m pod špičkou jsem si vybral takovou lysinku na kmeni směrem na jich,posadil na 2 větve a přidrátoval ke kmeni,batohem nanosil hlínu z hnojiště,a zasadil semínka.Doporučuju dát na dno vrstvu písku kvůli vlhkosti.zastřihnul jsem 1 FIM technikou a stačilo to.jo ještě jsem trochu prořezal okolní větve co stínily.ty můžeš pak použít na zamaskování kýble.obalíš kýbl a přidrátuješ,fakt to nejde vidět.jinak se pěstuje stejně jako na zemi.
Přej a bude ti přáno.
Po precteni vsech 27 stran tohoto threadu sem se rozhod ze budu taky splhat po strome.Ne kvuli corkam,ale kvuli tomu pestovani to musi byt taky adrenalin.A jak sem vydel fota ze stromu a priroda kolem kyticky v kybli,no nadhera.
Docela mne ale znechutili nekteri lidi keri se tady ptaj porad na to sami 1,kolik kytek do kyble
2,jak vysoky strom
3,jak se na nej leze
4,zavlazovani-pokazde tady clenove pisou jak maji vychytaný zavlazovani a mysli si buhvi jaky nejsou borci na co prisli ale kdy by si to precetli od zacatku az dokonce tak si uvedomi jaky to sou hnupi a ze tento zpusob zavlazovani uz vymyslel nekdo pred nimi.
TOD MUJ NAZOR.
lidi ctete a hledejte a neptejte se na to na co se uz davno odpovedelo.
A kdyby jste chteli pomoct s tim clankem do faq tak napiste a ja pomuzu.
For Faraon:
No každej taky nemá net zadara a uznej že prečíst 420 příspěvků este treba v lehčím rauší tak do je docela masakr to už chce neakou tu hodku = prašule,este když jen docela málo příspěvků je fakt zajímavejch a dalo byseto schrnout tak na A4.
Taky mě čtení moc nebaví.
a esi tabe jo tak ti doporučuju třeba Dostojevskího ten ma knížky tlusčí jak jezevčík mé babičky,a to už je fak mega buřt.
Ten FAQ by to fakt chtelo.
Ja sem nikde nepsal ze mam net zadara.Ja za nej platim stejne jako ostatni=1hodina-25kc tak nak to vychazi kdyz pride ucet za telefon.
Mne jenom dost zajimalo pesteni na stromech a tak sem to cele musel procist i kdyz se tady nektere veci opakovali.A z toho kdyz sem to procet vim uplne vse o pestovani na stromech a nemusim se vyptavat na veci kere jiz byli receny.PROSTE TO CHCE HLEDAT A NEBIT LYNY CIST.tod muj nazor.
To TIME,do tý úpravičky bych šel.jen dej vedět.
Jinak našel jsem si novej smrk 25m,dá se na něj při menší práci vylízt
po větvích(asi 2 m nad zemí).je to fakt brutální adrenalin,když je člověk ve 20 m,dělá tam hariky s pilkou a do toho fouká vítr,kterej skoro připomíná vychřici.svíral jsem v křeči větev,která jistila můj život,srdce bušilo jak repro na párty D"n"B a já se nakláněl 3 m dopředu a pak dozadu,s pocitem že se špička každou chvíli zlomí.Fakt úlet,pokusim se to vyfotit.
Přej a bude ti přáno.
Byl by nakej newbie navod na pesteni na stromech? Tedy ne ze bych nechapal o co de, ale hlavne nakej navod kde sou zakaldy atd. veci kere vy uz berete uplne samozrejme a proto je tezke o nich najit zminky
jen jsem si trochu ulít.jinak TIME už prý pracuje na tom FAQ,tam se určitě dovíš vše co potřebuješ.Jo a pokud seš vytrvalej tip,tak si to tu mužeš projít celý a nějaká inspirace by se ti měla dostavit.
Přej a bude ti přáno.