Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Aoj kluci, tak se potýkám s prvním větším problémem, lístky u jedné palice, tam mají jakoby žluté čárky.. Není to, že by ten list žloutl postupně celý, spíš fakt jako takové čárky to vypadá.. Posílám foto, ale nejde to úplně dobře vidět.. A má to jen jedna palice na jedné kytce.. Napadlo mě, že je to nedostatek nějakého prvku, ale to by to měli všechny palice na té kytce nebo ne?? Jen doufám, že to není nějaká nemoc nebo nedej bože hmyz
Ahoj, mohlo by to byt prehnojeni, nebo zacinajici zasoleni pudy. Jsou dost tmavy, mozna uz by uvitali postupne snizovat dusik. Davas jim pravidelne i cistou vodu?
Samozřejmě dosáhneš nejlepších výsledků, když budeš hlídat vstupní a výstupní EC a vstupní pH.. Bez toho se bohužel vždy projeví nějaký ten problém a tím i nižší výnos.. Ta poslední fotka bílý list mi taky přijde ožahlý světlem, jak vysoko máš výbojku nad vrcholky? Při špatném pH rostlina nepříjmá všechny živiny jak má, pak to hnojíš a hnojíš, až se to spálí. Zasloužily by prolít čistou vodou s upraveným pH.. pH metr se dá sehnat za 500 a EC za 1000Kč, až se naučíš pracovat s vodou, kterou zaléváš, už ty měřáky tolik nepotřebuješ Každopádně zatím máš čas jednat, žádná katastrofa to není. Ale jakmile překročí obsah hnojiva v půdě hranici únostnosti, spálíš je.. Vodu z podmisek vylévej, nenechávej je v tom stát. Pravidelné prolévání čistou vodou s upraveným pH je důležité, ideálně, když naleješ naráz pořádnou dávku tak, aby se vytvořil sloupec vody a celé se to propláchlo, rozpustí se ložiska hnojiv v půdě, ideálně každou pátou zálivku.. Já u dripu čistou vodou neprolévám, protože pravidelně měřím výstup a podle toho upravím vstupní hodnoty tak, aby byly vyvážené..
Je teda fakt, že čistou vodou je neprolejvam vůbec, řídím se podle přiložené tabulky a tam píšou, že hnojit s každou zálivkou, ale dneska to teda proleju jen čistou vodou pro jistotu a příště pořídím organický hnojivo.. Jen mě právě zarazilo, že je to opravdu jen na té jedné jediné palici.. A světelný stres je také možný, měla jsem teď lampu docela blízko.. A jaký ten EC a PH metr byste mi doporučili a z jaké stránky ?? Jestli se to nezhorší, tak ho objednám až na příští sklizeň..
Já používám pH metr Milwaukee pH 600 a jsem s ním spokojenej. Jednoduchý, spolehlivý a celkem přesný.
Čím hnojíš??
Chci se zeptat- je tu někdo kdo v průběhu pěstu proplachuje čistou vodou i u organiky??
Používám jen BioBizz hnojiva a to s každou zálivkou, čistou vodou neproplachuju, zalévám 1x za 48 hodin 1,5 litru do květináče 11l, mám třetí týden květu.
Díky.
u toho pH metru nemá vyschnout sonda, nikdy.. já jsem vůl a ztratil jsem víčko, takže ted mám ph metr v pytlíku a v něm mokrý papírový ubrousek, aby byla sonda stále vlhká, ale nesmí stát přímo ve vodě, když se uskladňuje budu happy až jednou někdo vymyslí něco méně náchylného
Ty vogy tak vědět, že se dá sehnat za 4 stovky, tak ho pořídím hned na začátku a ten EC taky.. A jinak hnojim sadou terra od Plagronu.. Bylo to součástí celého balíku i s boxem a se vším.. Ale bylo toho tak akorát na jednu sklizeň, takže příště zkusím organiku..
U pH metrů nesmí vyschnout sonda? :O to sem ani nevěděl... No.. asi bych to tak nehrotil... Já to víčko ztratil... Před rokem ... Jednou za čas to teda kalibrují o nějakou tu desetinku a měří v pohodě. A to mám neznačkový noname za 150,- z Číny .
Když už jsem u toho, oba metry seženeš z Aliexpress cca za 300,- jenom si počkáš dva tejdny než přijde... Najdou se tu samozřejmě odpůrci Číny, ale já na nich jedu rok bez problémů .
Update - 32. den in flower - palice už se nádherně obalujou a krásně lepí Critical je vzrůstem o polovinu menší než Fat Banana, zato má mít větší sklizeň a palice jsou o dost tlustejsi ale ty Banány by měli mít větší % THC.. První foto je Critical a to druhé FB..
Joo taky se na něj těšíme víc ten Critical byl v akci k těma Banánům zdarma.. Podle growerů na Instagramu jsem si zjistila, že ty Banány ideálně sklidit v 60 dnu květu , tak uvidím jak na tom budou, ale předběžně se tím budu řídit.. Dnes začínáme 41 den květu a už je budu proplachovat jen vodou .. Jen se chci zeptat, jakou máte nejradši metodu sušení?? Já mám dilema jestli nejdříve ostříhat lístky kolem palic a nebo je nechat uschnout i s nimi a až potom ostříhat.. Taky budu muset vymyslet co snima, abych je nějak spotřebovala jinak bych kyti chtěla sušit v boxu, akorát jsem přemýšlela, jestli mám ještě k tomu sušení nechat zaplý odtah a ofuk, četla jsem, že nejlépe sušit při 50% vlhkosti a teplotou mezi 16-20 stupni.. Tak uvidíme, už jsem fakt zvědavá, jak to přítel zhodnotí až si narve první kotlík