Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V první rade je tvůj cil udelat pod 600W HPS 1kg suchyho je asi z rise snu...moznaaa v kombinaci idealnich podminek s kontrolovanou teplotou, vlhkosti, CO2, nejlepší HPS, ve verticalnim systemu bez pouziti stínítka a extra výnosnou genetikou se da tomu priblizit, ale v nasich ralnych podmínkách je to scifi...
Peknej pokus, ale problém s velikosti palic je proste a jednoduse v tom ze na ten prostor je toho svetla malo...
Na oko to sice muze vypadat v pohode, ale merenim by si zjistil ze ses s ppfd hodne nizko...
Nejvic vysledku za hranicí 700g jsem videl spis v boxech o mensich rozmerech...nez 120x120...nez naopak
K pojezdu..
Spousta lidi pouziva pojezd spatne... kazdej si mysli ze pojezd je primarne udelanej na zvetseni pestebni plochy, ale tak to není.
Je to prece logicky... dodany množství energie od výbojky se nemeni... meni se jen množství energie na plochu a to bohužel smerem dolu..
Zakladem je spatna myslenka.. cimv ic palic tim vic gramu...bohužel tak to nefunguje...většinou totiž min velkych palic udela vic hmoty nez hodne mensich palic..
Pokud pouzit pojezd, tak porad na plose na kterou je dana lampa delana...tzn u 600w výbojky cca 1,2 az 1,4 m2.. a vyuzito ho na to aby svetlo dopadalo na kytky z ruznych uhlu....a idealne třeba jen jeden prejezd za den...aby kytky stihly natocit listy za svetlem...
ono když jezdi pojezd sem a tam tak kytky nemaji téměř nikdy idealni sklon listu ke zdroji svetla a tim ve finále prijmou mnohem min svetla nez kytky kde je stacionarni svetlo..
zakze srhnuto pojezd vyuzit jen na prosviceni z vice stran a tim ziskat lepsi prosviceni do hloubky rostlin.
HPS samozrejmne nepatri do starého zeleza...dlouha leta to bylo to nejlepší co se dalo na kytky pouzit a pomer cena/vykon ještě urcite nejakou dobu nebude prekonanej...pokud se teda abvime o klasickym elektromagnetickym predradniku...
u dražších elektronických predradniku je to uz samozrejmne trosku jinde i s cenou... za 8 - 10 000 uz clovek dneska posklada LEDku na stejny urovni...jako 600w hps..
Dovolím si nesouhlasit, že nelze jít s pojezdem přes kilo a zde je důkaz https://grower.cz/forum/showthread.p...ht=%2Bslunochod . Jinak viděl jsem ještě jeden pěst a ten dopadl ještě o něco lépe, ale nejsem schopnej ho najít. Posun jednou za den je nesmysl, protože vždy 6 hodin dopřeješ kytkám na opačné straně hodně mizerný množství světla.
Toto je můj názor, netvrdím, že je to pravda. Díky přesunům lampy dopřeješ světlo i kytkám, které by při stacionárním světle mohly být stíněné. Díky pohybu nevznikají přesvícená místa a díky rychlosti posunu nemá důvod se kytka kamkoliv natáčet listy. To že dostanou o něco méně světla než, když lampa stojí je bez debaty, ale myslím si, že i tak to překoná 2x400w.
Problém s nákvětem, nebude primárně světlem, protože nákvět je zhruba stejný po celé ploše, říkám zhruba, poněvadž jsou tam 3 druhy.
Tak jak jsem již psal, dosud mě pěsty pod LED nepřesvědčily o tom, že je to lepší volba než HPS a že to musím mít. Tvoje panely jsou super, líbí se mi jejich variabilita, ale za 10t mě alternativu k 6kilu nepostavíš a sám se do toho vrhat, aspoň prozatím nebudu.
Však ještě nejsi u konce.S tím výnosem to není o světlu.Světlo je jen součást celku.Já měl na takovým prostoru 1000W HPS a udělal jsem přes 600g.
Dost lidí si tady tahá triko a dělá se sebe borce kolik udělal g,ale to už je jiná kapitola.
Ten kdo to dělá pro radost a aby měl co do plic popř.na mastičky,f.slzy atd tak ten si nepotřebuje dokazovat nic.
Jsem zvědav jak to dopadne a doufám ,že nebudeš házet nesmyslná čísla jak někteří pitomci.
Nooo, kdybych udělal 600ge a méně budu samozřejmě zklamanej, ale 100pro výsledek co sem dodam bude skutečnost. Kdyby se přeci jen zadarilo a přiblížil bych se k tomu kilu, i když to nepredpokladam, budu osocovan ze lži. Jde mi jen o to vytáhnout z toho 6kila co to jde i pres to, ze se pojezd posral. Na druhou stranu budu mít radši 400g kvalitního matrose než kilo shitu.
Avanger wing s 600w pustenych na superlumen je schopny kvalitne osvitit plochu cca 120x170cm
S double ended zarovkou to muze byt klidne 150x170 nebo 180cm . To vse pri vysce kolem 50cm. Mozna je mas trochu zasekly, nebo se jim neco nelibi, ale na vynos je jeste brzo ,vse se muze zmenit v druhe fazy kvetu , jandim ti a verim ze budes spokojenej.
Přestávám být tak skeptickej, den od dne se situace mění. Šišky začínají nabývat a celkový pohled začíná být mnohem veselejší. Sliboval jsem lepší fotky, ale zase jsem tam naběhl pro pár věcí a u sebe jsem měl pouze mobil, takže fotky žádná hitparáda. Včera jsem jim asi naposled namíchal hnojky, se zvýšeným podílem B složky (nádrž 45l A25ml M50ml B 150ml EC 1,8), poté už budou holky jen na čisté vodě. Díky za podporu
Nazdar. Tvoj pest sledujem od začiatku. Zaujíma ma ten výsledok, kedže zvažujem namiesto 2x400W dať 1x600W pod wegagreen XXL tienidlo na priestor 2x1m. Nech to rastie... S pozdravom shivasambhu
Zdarec všem, tak jak to ze začátku vypadalo celkem dobře, finále stoji dost za hovno. Pálky zdaleka nesplňují to co bych si predstavoval, nekynou, jsou řídké a ještě ke všemu se mi tam nastehovaly svilusky a vesele to likvidují. Ještě tejden to nechám a pokosim, ale už ted je me jasné, ze pokud tam bude 5 stovek, budu moc rad. Světlo to dává i bez pojezdu celkem obstojně, chyba je někde jinde a sviluse jsem objevil asi taky dost pozdě, je možné ze na vysledku maji svůj podíl. Tak nějak jsem na to poslední dobou kaslal a celkem dost se to projeví na vysledku.
Zdar. hm....nevadí no....stáva sa...sviluchy sú mrchy.....vedia obstojne zlikvidovať rastlinky až zoschnú.....závisí od situacie, ale jednoznačne narušia celý chod pestu....hlavne ak sa nezachytí ačiatok výskytu.....ja som teraz rušil kvoli nim celé kolo a aj matky...nejak sa mi nepodarilo ich zlikvidovať...na nich platí vysoká vlhkosť. Keď je už ale rozbehnutý kvet, tak vlhko nie je moc prianive na kvet, aj keď vo vysokej vlhkosti sa dá pekne vypestovať...šišky však majú etndenciu byť viac listnaté, čo môže niekomu vadiť....Tak nech to rastie.....
Taky přidám trochu do mlýna: v každém pěstu mám velkou vlhkost a svilušky nikde.Takže na tom bude něco pravdy.Nedaří se mi vlkost srazit pod 70% a někdy vyletí i na 85.V květu jsem si už zvykl a ofuky běží na 100% a musím říct ,že palice jsou parádní(asi to bude odrůdou)
L1st3r,bude nějaké foto?
Nejhůř vypadá big bud, jsou to vytahany řídký palice, powerplant je o něco lepší a nejlíp vypadá sensi star. Minula kola jsem mel BB od azachyela a pálky vypadaly úplně jinak. Klony mel sice menší, ale výsledky super.