Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Co si myslíš o rastafariánství?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6 7 8 »
Autor
Téma 
JAHmaican
rasta herbsman

Karma uživatele JAHmaican - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 81

Soul Rebel: no nevim, nevim, to slyším teda poprvé a to, že už to mám prolezlý docela do podrobna, bych řekl...
Ale všechno je možný a nikdo nemuže vědět všechno. Tak jestli je to skutečně pravda, tak dík za obohacení vědomostí. Ale byl bych rád, aby se k tomu vyjádřil ještě někdo jinej...protože si zatim myslim co si myslim

!!!CHLASTAFARI!!!

Old Post 02-06-2006 v 16:34 PM
JAHmaican je offline   Profil uživatele JAHmaican   Find more posts by JAHmaican   Foto galerie člena JAHmaican   Click here to Send JAHmaican a Private Message   Add JAHmaican to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Karma uživatele Pan Ker - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 82

*

outdoor 2005 > 6 > 7 > 8 > 9 > 10 > 11...

indoor 400w round 1 > 2

Naposledy upravil Pan Ker 03-09-2013 v 11:09 AM

Old Post 02-06-2006 v 17:05 PM
Pan Ker je offline   Profil uživatele Pan Ker   Find more posts by Pan Ker   Foto galerie člena Pan Ker   Click here to Send Pan Ker a Private Message   Add Pan Ker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAHmaican
rasta herbsman

Příspěvek č. 83

hm... tak diky pánové za zjištění mých nevědomostí!
ach jo, asi se propadnu hambou

!!!CHLASTAFARI!!!

Old Post 02-06-2006 v 17:19 PM
JAHmaican je offline   Profil uživatele JAHmaican   Find more posts by JAHmaican   Foto galerie člena JAHmaican   Click here to Send JAHmaican a Private Message   Add JAHmaican to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAHmaican
rasta herbsman

Příspěvek č. 84

Ale tak vlastně jsem měl stejně pravdu, akorát sem nevěděl co mají jednotlivý barvy za význam...

!!!CHLASTAFARI!!!

Old Post 02-06-2006 v 17:44 PM
Host
Host

Příspěvek č. 85

2jahmaican> neni hanbou neco nevedet
jinak posloucham reggae dready mam taky a delany
rastafarianstvi jsem prostudoval neprijal jsem jeho viru neverim ani v jezise ani v allaha a ani v jaha
i kdyz cisar jah rastafari mohl byt super clovek porad je to clovek a ne buh ve ktereho neverim
rasty ovsem respektuju a myslenka one love je super...nicmene nejsem rasta a neprijal jsem rastafarianskou viru ovsem cisare respektuji a legenda o cerne rostline salamounove je nadherna...SUPPORT 2 all rastafarians
peace 2 all

Old Post 02-06-2006 v 19:20 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta Dawg - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 86

Tak asi takhle - studium Rastafari je můj největší koníček a zdroj inspirace k dobrému žití. Skrze studium Haile Selassieho I jsem opustil atheismus a našel Boha právě v Haile Selassiem, může se vám to zdát potrhlý a divný, ale již nepochybuju o jeho božském původu. Nezdá se mi že to byl živoucí Bůh z masa a kostí, spíše jedna z jeho manifestací, skrze které nám pomáhá najít jeho samotného. Haile Selassie byl Bohem i člověkem, jak říkám - jedna z manifestací - podobně jako Ježíš, Buddha, Mohamed, atd, atd... Jasně, nikdo netvrdí že Mohamed byl Bohem, ale já věřím že jím byl, tedy spíše jeho vykonavatelem ve fyzickém světě. Snažím se žít podle zásad Rastafari, tu více, tu méně, dělám především to co mi dává smysl a co považuju za správné, než že bych dogmaticky přebíraljejich učení. Nemylsím si že jsem Rasta, nikomu to netrvdím a ani nepociťuji potřebu aby mi tak lidi říkali. Rasta je daleko složitější věc než si většina lidí myslí, má mnoho zákoutí které bělochům zůstanou navždy uzavřeny, nebo jim aspoň nic neřeknou. Rastafari je z obrovké části hnutí za osvobození černochů a s tím sice může běloch sympatizovat, ale nikdy nebude součástí. Je to smutný, ale vlastně ani ne - nemusíme být přece součástí všeho... Chci říct, že člověk by se měl především snažit žít dobrý život a být upřímný sám k sobě a k tomu nepotřebuje být součástí jakýhokoli hnutí, církve, či nějaký vyhraněný skupiny. Jde spíš o to, hledat pravdu a Jah jej k ní už dovede, mě ukázal cestu Rastafari a od té doby jsem šťastnější než kdy jindy. Někomu Jah ukáže cestu atheismu a ten pak bude šťastný v ní, každýmu co jemu jest...

Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...

Keep dawgin' !!!

Old Post 03-06-2006 v 16:53 PM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 87

2rasta dawq>jj kvalitni nazor je tve pravo verit v boha a me pravo v nej neverit dulezite je ze jsme oba na spravne strane barikady..a to jak si rikame co jsme a v co verime je nepodstatne dulezita je cesta jakou se vydavame....ONE LOVE je i ma cesta i pres to ze jsem atheista!
respekt!!

Old Post 03-06-2006 v 17:09 PM
Ramzes
Nový Člen

Karma uživatele Ramzes - 12% Pěstitelská

Příspěvek č. 88

Mno to mate jako krestanstvi ci jinny viiry tak je tu i Rastafarianstvi

Old Post 08-06-2006 v 20:57 PM
Ramzes je offline   Profil uživatele Ramzes   Find more posts by Ramzes   Foto galerie člena Ramzes   Click here to Send Ramzes a Private Message   Add Ramzes to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kafevar
Stálý Člen

Karma uživatele kafevar - 73% PěstitelskáKarma uživatele kafevar - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 89

Na rastafiránství se mi moc nelíbí ten jejich neliberalismus. Nevím jak moc to mají zakódováno ve víře, ale praxe je dost smutná. Nelíbí se mi ta nenávist k bělochům, homosexuálům apod. Myslím, že např. budhisti naplňují v praxi myšlenku "one love" mnohem více a hlouběji než rastafariáni.

Old Post 09-06-2006 v 12:37 PM
kafevar je offline   Profil uživatele kafevar   Find more posts by kafevar   Foto galerie člena kafevar   Click here to Send kafevar a Private Message   Add kafevar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Příspěvek č. 90

*

indoor 400w round 1 > 2

Naposledy upravil Pan Ker 03-09-2013 v 11:10 AM

Old Post 09-06-2006 v 13:37 PM
Pan Ker je offline   Profil uživatele Pan Ker   Find more posts by Pan Ker   Foto galerie člena Pan Ker   Click here to Send Pan Ker a Private Message   Add Pan Ker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 91

2pan ker>ja jamajku

Old Post 09-06-2006 v 15:52 PM
Pan Ker
Stálý Člen

Příspěvek č. 92

*

indoor 400w round 1 > 2

Naposledy upravil Pan Ker 03-09-2013 v 11:10 AM

Old Post 09-06-2006 v 16:56 PM
Rasta Dawg
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta Dawg - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 93

No, tak asi takhle - Rastafari je velice prastará záležitost. Přesto že se zformovalo řekněme korunovací Haile Selassieho (1930), tak styl života Rastamanů je prastarý jako lidstvo samo. Rasta vychází ze starého zákona, někdy se i odkazuje na staroegyptskou Knihu mrtvých, způsob soužití s přírodou a přirozenem jde snad dokonce ještě dál... Dnešní trend je už takový, že nadřazuje liberalismus nad konzervatismus a že vše co není nové a liberální je přežité a zbytečné. Bohužel si lidi neuvědomují kam až liberalismem mohou zajít, že ne vše co je nové musí fungovat, především z dlouhodobého hlediska. Naše nové vynálezy, náš nový způsob života, naše nové hodnoty - nic z toho ještě není prověřeno časem a ten má vždy poslední slovo. Jisté věci které nám dnes mohou připadat jako přežité a možná i nepohodlné nám pomohly přežít po tisíce let, byť nám to ani nepřijde. Naděje na lepší budoucnost je jen hrad z písku, dokud se neponaučíme naší minulostí, dokud si nebudeme vážit našich kořenů. Rychlý rozkvět Babylonu vytváří iluzi příslibu lepších zítřků, ale stejně jako onu věž i ten náš moderní může čekat rychlý a nečekaný konec. A bylo by bláhové doufat že něco tak kolosálního a přec iracionálního může být bez konce. Možná že padne pod svou vlastní tíhou, možná že jej zničí sám Selassie, možná to bude zítra, možná za dvacet let, možná za tisíc - těch "možná" je příliš mnoho na to abych věděl jak a kdy bude Babylon zničen, ale jedno vím naprosto jistě - jednou to přijde a nebude to žádnej med. Mnoho lidí bude trpět, mnoho měst navždy zanikne, mnoho technologií bude ztraceno a poznáme při tom mnohé o našem srdci a o síle lidského ducha. A přece se nebojím, neboť vím že život samotný nikdy nezanikne, protože život sám jest Jah a jej nikdo nezničí... Poslední soud člověka nebude milosrdný, nebude ani zlostný - bude jedině spravedlivý. Všichni dostaneme co si zasloužíme, jako celek i jako jednotlivci. A ta jistota jediné spravedlnosti v tomto světě mi dodává klidu v duši více než cokoli jiného...

Rastafariáni jsou konzervativní, a je to jedině logické - Africkému národu byla ukradena minulost, dána nedůstojná přítomnost a v Jamajském ghettu ani s budoucností počítat nemůžete... Byly jim vyrvány kořeny, byli odvlečeni z jejich mateřské země, byla zničena jejich identita a soustavně jim bylo podsouváno že jsou podřadní a taky s nimi tak každý jednal... Hledali svou identitu, svou minulost a také je našli - ať již kolébce lidstva Etiopii, ve Starém zákoně, nebo i v hudbě a lásce k přírodě... V jejich netoleranci k homosexuálům či bělochům se s nimi sice názorově rozcházím, ale na druhou stranu je pro mne velice pochopitelná. Toleruji jejich názor a jsem svým způsobem rád že je na zemi opozice k "Všichni-máme-rádi-gaye" trendu. Bez pestré palety názorů, postojů a vidění reality by náš svět byl velice nudným a šedým místem k životu...

Jinak já bych nechtěl bydlet ani v Tibetu, ani na Jamajce - nezapomínejme že v Tibetu je Čína a na Jamajce vedro a plno násilí...

Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...

Keep dawgin' !!!

Old Post 09-06-2006 v 17:14 PM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan Ker
Stálý Člen

Příspěvek č. 94

*

indoor 400w round 1 > 2

Naposledy upravil Pan Ker 03-09-2013 v 11:11 AM

Old Post 09-06-2006 v 17:30 PM
Pan Ker
Stálý Člen

Příspěvek č. 95

*

indoor 400w round 1 > 2

Naposledy upravil Pan Ker 03-09-2013 v 11:11 AM

Old Post 09-06-2006 v 17:47 PM
Host
Host

Palec nahoru Příspěvek č. 96

citace:
Původní příspěvek od Pan Ker

A myslíš si, že jejich přítomnost v Etiopii(jako v jednom z nejchudších států světa)by byla důstojnější než ta, kterou mají na Jamajce?! Logické je, že jim vadí, že jim byli bělochy přetrženy kořeny a že byli zotročováni, ale nejde přece svou nenávist vztahovat na každého bělocha jen kvůli tomu co se dělo před několika stoletími. Navíc teď už se dlouhou dobu nic takového neděje, takže proč nežít v míru. Sexuální orientace je vrozená a nikdo s ní nic neudělá...je to podobný jako kdyby se někdo narodil s jednou rukou a ostatní ho za to celý život nenáviděli. Jestli to je opravdu tak jak říkáš, tak si rastové lžou sami sobě a dost tvrdě porušují rasta philosophy a filosofii one love. Pevně věřím, že většina rastamanů taková není a že se myšlenkovými pochody podobají spíše mému ideálu...Bobovi. Jestli mě někdo přesvědčí o opaku, tak beru mašinku a dredy už nechci nikdy víc vidět(a ani gunjah)!
naprostej souhlas....(bez posledni vety dredy necham a gunjah hulim daaal )

Old Post 09-06-2006 v 17:55 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:04 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6 7 8 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás