Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak a sem tu s novinkama a tim to konci!!
opet kopie emailu:
Dobrý den,
návrh SZ se dostal tuším do druhého čtení, ale nakonec byl zamítnut
(bohužel musím přiznat, že nebyl dokonalý). Naštěstí však byl zamítnut i
návrh lidovců, kteří chtěli všechny drogy "do jednoho pytle". Situace se
má tak, že drogové paragrafy prošli na oko drobnou úpravou, ve finále však
poměrně zásadní. Pominuli drobnost jako snížení trestní sazby, mělo by to
být tak, že držení menšího množství není ani přestupek (zákon hovoří jen o
držení většího množství), nicméně pěstování zústává i nadále trestným
činem, resp. přestupkem při malém množství. Důležité ale je, že vláda by
měla závazně (pro policii, státní zástupce i soudce) definovat větší než
malé množství. Ve finále by to mělo být tak, že když u někoho policie
najde tři jointy, nic se neděje... To je myslím významný krok k
dekriminalizaci.
Hezký den,
vedoucí Odborné sekce pro otázky návykových látek
zastupitel MČ Praha 11
Původní příspěvek od Rory lidi já bych se ještě vrátil k tomu nápadu 3kyti na osobu a rok... no mě by to nevadilo, policie se nějak dohmátne že pěstim přijdou kouknou do skříně a tam 20 kytí... no 3 jsou moje, 3 maminky, tatínka, strejdy Antona, tety Antonie, babky dědy.... no a je to v poho... eventuelně pojedu ty +/- 3 kyti a udělam 4 sklizně do roka a vždicky budu tvrdit že todle je ta letošní jediná... myslím že by to byl průlom, po nějakej době by se to změnilo ve smyslu "no tak at si pěstujou"
Hele taky jsem si rikal - 4 lidi v byte = 12 kytek ve skrini, ale je tu pak takova neprijemnost, ze pokud pestujes v ramci organizovane skupiny (tzn. 3 osoby a vic), tak se na tebe vztahujou dalsi paragrafy. takze timhle stylem to pujde max 2 osoby = 6 kytek
no je to na výkladu těch paragrfů, ale já bych tvrdil (a ostatní taky) že si každej pěstuje ty 3 pro sebe a ne jako organizovaná skupina. to že jedeme 4 v autě který jede 90 km/h neznamená že jako organizovaná skupina jedeme dohromady 360km/h ... ale do takových výkaldů se člověk může pustit až když vidí ty zákony černé na bílém
410
Vládní návrh
na vydání
zákona,
trestní zákoník
(...)
§ 284
Výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě
omamné a psychotropní látky a jedu
(1) Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává prekursor nebo jiný předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku, který obsahuje omamnou nebo psychotropní látku, nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody až na pět let, peněžitým trestem, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,
(...)
ale to s tou organizovanou skupinou je uplně chorej výklad pokud by bylo povolno prostě 3 kyti na osobu tak v případě že tam těcho osob bude 10 a těch kytek teda 30 tak je to furt 3kyti na osobu a nechápu za co by mě měl někdo obviňovat, to by z logiky věci bylo organizované legální pěstování povoleného mnoužství konopí.
to je jako když se ještě před mnoha lety mohlo ze zahraničí bez nějakejch potíží přivést jeden karton cigar na osobu - jelo nás tenkráte 5 a vezlo se 5 kartonů, celník se podíval do kufru, pak na nás počty mu seděli a jeli jsme do prdele - nebyli jsme žádnej organizovanej gang pašeráků.
+kdyby platil ten tvuj výklad na to organizovanou skupinu tak by to automaticky narušovalo práva lidí v mém okolí, pač kdybych měl právo já pěstovat 3 kyti, tak to právo musí mít i další lidi co s nima bydlim..
Rory: je to jen polemizovani, ale zjednodusene receno kdyz budete mit kazdej svou skrin tak muzes mit v byte v kazdy skrini 3 kytky a skrini jako pocet lidi, ale pokud budete mit skrin spolecnou, tak je to organizovany zlocin .
Třeba ne, pač organizovaný zločin je "když skupina více lidí dělá nějakou trestní činnost", no ale pěstování těch třech kytek přeci trestná činnost nebude. Pokud to tam bude napsané stylem NA OSOBU, tak to jasně značí če se to na ty osoby přepočítává. Kdyby to tak nebylo, tak tam je IMHO třeba POHROMADĚ, nebo DOHROMADY.
Podle toho, co jsem pochopil z článku viz výše, vyplývá, že pěstování konopí není trestné, ale jeho sušení už trestné je. Jestli se pletu, tak mě opravte.
Cituji: "Dovození znaku úmyslné výroby omamné látky ze samotného faktu pěstování rostlin konopí setého není přesvědčivé," uvedla soudkyně zpravodajka Eliška Wagnerová".
Nico22474:
pochopil jsi to blbě. To, že to u nějakého soudu takhle prošlo neznamená, že se to může. Pěstování konopí je stále nelegální. Rozhodně nespoléhej na to, že to tak musí vyjít vždycky.
Cituji: "Dovození znaku úmyslné výroby omamné látky ze samotného faktu pěstování rostlin konopí setého není přesvědčivé," uvedla soudkyně zpravodajka Eliška Wagnerová".
títo citátem je myšleno nepochybně to, že PĚSTOVÁNÍ není důkazem, že chci vyrábět sušinu tedy marihuanu, pokud mi ale tento úmysl (vyrábět marihuanu) bude prokázán JINAK na základě jiného důkazu nebo důkazů, tak samotné pěstování je "jen" fáze výroby a tudíž je to ilegální jakožto POKUS O TRESTNÝ ČIN a ten je taktéž trestán podle našich zákonů.
EDIT: ještě jednodušeji to znamená, ž pokud by proti někomu bylo zozjrto trestní stíhání na základě JEDINÉHO "DŮKAZU" (to jako že se na zahradě našli kyti) a nebyl žádný jiný důkaz (svědci, marihuana z minulé sklizně,...) tak by ho měl doud osvobodit pro nedostatek důkazů...
Pokus je trestný jako dokonaný trestný čin, já vím. Jen je to k zamyšlení, že se u nějakého soudu pachtí s takovým to připadem tak dlouho. 499 kytek a jen podmínka, tak to je v poho, skoro.