Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze uplynulo 3 mesiace ako som si objednal salviu aj ja (mimochodom mal som ju z www.plantae.sk, tam ju maju za 200 Sk) a pred tyzdnom som odtrhol 3 listy (velke ako dlane) a reku uz ususim a skusim to zhulit. Mal som cez vikend volny byt v byte bolo uplne ticho. Nacpustil som vedro vodou, a urobil bongo. Z tych 3 listov vyslo na 3 bonga. Natiahnem Prve a dam ho. drizim asi pol minuty a vydych..... zrazu som citil ako by ma tahal daky výr a tahalo ma dakde von (do 4tej dimenzie). Uz len ledva som rozmyslal ze co sa deje tu v "realnom svete". Natiahnem druhe bongo a dam ho. sadnem na gauc. zrazu vidim ako predomnou hmyria take modre ciarky cez steny (nieco ako ked Neo videl kod matrixu ale miesto cisel a znakov som videl nieco ako modre plosne spoje grafickej karty alebo nieco take).. absolutne som zabudol ze mam dake telo. oci som mal otvorene ale myslou som bol niekde uplne inde. Najzauimavejsie na salvii jhe ze ste uplne pri zmysloch a viete co robite, ake ked ste v klude a nemyslite na nic tak vtedy pridu vizualizacie. Tak som natiahol tretie bongo a dal ho. a vtedy to priso...... ocne viecka sa uz neudrzali a akoby prisla obrovska unava (taka aku som este nikdy necitil, nie fyzicka ale mentalna unava...nieco uzasne). a zavrel som oci. a zrazu bum..... telo som absolutne nevnimal, v tej sekunde som preletel cely vesmir, vsetky otazky ktore som si kedy polozil za zivot boli v zlomku sekundy zodpovedane,....zrazu je vsetko jasne,, zrazu............boze.......cely vesmir, uz viete ako funguje .... preco sme tu, preco sme sa narodili,....vsetko je iluzia...realita je iluzia......tam "vonku" su odpovede.. Bolo to take realne, realnejsie ako ked teraz citate tento prispevok. Zazitok ktory som "zazil" sa neda opisat slovami. Je to ako keby som chcel opisat farby slepemu. Zrazu ako by som mal nekonecne vela zmyslov. A poviem Vam.. to neboli halucinacie... Boli ste uplne pri zmysloch pri tych klasickych nasich piatich zmysloch) ibaze pri salvii sa vam uvolnili aj tie ostatne vsetky (nekonecne vela zmyslov). A zrazu tam bola aj "ona" pani salvia, nevidel som ju ale pritomnostou bola tu. Ako mal som uz v sebe uz vselico (chemicke aj prirodne) ale poviem Vam ze Salvii sa nic nevyrovna...Ono sa to ani za daku drogu alebo halucinogen nemoze povazovat.. ten "stav"... to je otvorenie "oci". toto bol moj druhy zazitok zo salvie. Prvy krat som ju mal (tiez u mna ked som mal volny byt ale bola tu moja partia) bolo tu rusno a mal som 2 bonga a riadne zachvaty smiechu som mal a brutalna euforia, hudba mala dalsie rozmery, prechadzal som sa po byte a mal som pocit akoby som lietal po galaxii... Ale ked si date salviu v absolutnom klude, ked je uplne ticho, vtedy zazijete tu pravu tvar, zmysel a ciel salvie divotvornej. Indiani jej hovoria aj "dar od boha" a po tomto zazitku uplne suhlasim, akoby v tej rastline bol zakodovany sam "boh", sama zakladna rovnica celej existencie tejto "iluzie" zvanej vesmir....
Taky sem si to myslel tak sem ji vcera prikryl urizlou PET flaskou ale nepomohlo to.Oproti vcerejsku jeste vic zhnedla. Nemuze to byt tim ze sem ji asi pred 10ti dny presadil?
nadmernou vlhkosti???celkem blbost ne?dyt rostlina zije volne v prostredi kde se vlhkost pohybuje okolo 100% takze cim vic tim lip.
si myslim ze na 98% to bude nizkou vlhkosti.jasny znamky NV je zhnednuti az zcernani listu ktere nasledne odpadnou a to je myslim i na fotce videt
pokud se pletu opravte me
zmetek: já šalvěj zalejvám tehdy, když má svěšené listy...podstatná bych řekl, že je nižší teplota a vysoká vzdušná vlhkost a propustnej substrát (stojící vodu rozhodně nesnáší)...dva měsíce už je dost na to aby to začalo něco dělat...nepohnojil jsi ji? já když jsem jednu jednou pohnojil (fakt lehce, AHáčkama) ...tak vypada stejně jako ta tvoje....furt stonky hnědly a hnědly až pošly....tehdy jsem si myslel, že to byla nějaká plíseň....btw. do teď přesně nevím...ale pošla mi....
to Flí: No 100 % vlhkost to urcite nje, a ked nieco zahniva, tak vacsinou je to prave od vysokej vlhkosti. Z fotky sa to neda uplne objektivne posudit, ale tieto problemy su s najvacsou pravdepodobnostou sposobene tazkym, nekvalitnym substratom, ktory drzi vela vody. Noa samozrejme sucasny nedostatok rozptyleneho svetla tomu moze len pomoct...
Co?:Ne nepohnojil ale hlina je ze skleniku do kteryho byl asi pred rokem navezenej hnuj. Zhnedl uz skoro cely stonek. Asi ji uz nezachranim. Ale par lisku ma jeste zdravych tak uvidim.
Flí:Nizkou vlhkosti to nebude. Asi od 2 tydnu co sem ji dostal rostla volne za "pokojovy vlhosti" a nic ji nebylo. Az asi po tydnu po presazeni zacal hnednout stonek a uvadat listy. Hned jak jsem to zpozoroval dal sem ji pod PET ale nepomaha to. Asi to bude tim jak pise Co? - hnuj v ty hline.
vies co zmetek mal by si ju reznut tak v polke a dat ju do noveho substratu kde bude vela piesku a vela perlitu salvia nieje moc narocna na ziviny takze ten piesok asi tak 50% substratu alebo ju daj iba do perlitu a nediv sa ze je ten perlit suchy aj ked je v miske plno vody(ja som sa dost divil)takze vlastne spravis novy odrezok a pojdes odznova