Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Podle me tam vsichni davaji vodu proto, ze se ridi hned prvnim navodem na vyrobu, kde vodu lidi davali a nezapoji mozek pokud vi, ze ve vode se rozpousti cenne latky, ktere pak vylijou a taky se jim to muze zkazit no. A podobne je to s tim vystavovanim vysokym teplotam (smazeni na panvi apod.) -> THC se zacina vyparovat tusim od okolo 130st. a dalsi kanabinoidy od 140-190st.
Radim tedy pripravovat mast i cokoliv jineho z konopi do teploty 120st.
Jeste trochu odbocim, ale souvislost to ma: dost lidi, kteri si vari mliko to delaji spatne a to tak, ze mleko s materialem vari v hrnci na primem plameni nebo elektricke plotynce/sklokeramicke desce a jeste treba material pred samotnym varenim prolijou VROUCI vodou aby vyplachli necistoty a zbavili se chlorofylu ktery zpusobuje horkou chut jenze nevi, ze vrouci voda (i kdyz nerozpousti kanabinoidy) roztopi voskove obaly trichomu (kde se nachazi kanabinoidy) i samotne kanabinoidy a splachne to s sebou do odpadu.
Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)
Frigo, mast bude fungovat i u vyroby s vodou, ale prijdes o nejakou CAST dobrych latek a tak by se dalo rict, ze mast pripravovana bez vody, bude o neco ucinnejsi. Proste cim koncentrovanejsi obsah ucinnych latek ve vazeline tzn. vyroba bez vody a co nejvic materialu nacpaneho do vazeliny (kvalita materialu samozrejme pokud mozno co nejvyssi) tak tim ucinnejsi a rychlejsi lecba. Ze jsi nechal plavat vazelinu na te vode tyden/mesic/rok neznamena, ze do te vazeliny z te vody presly nejake ucinne latky -> nepresly, protoze voda a tuk se odpuzuji + vazelina byla tuha. Jedine ceho jsi dosahl, kdyz jsi mel tu vazelinovou zatku na te vode bylo, ze se ta voda nezacala kazit/kvasit, jak pises.
Původní příspěvek od Frigo Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)
Frigo : Přesně tak , já dával na každou vářku zhruba 1 litr nadrobno nadrcených paliček a finální produkt má neuvěřitelně krásnou smaragdovou barvu s vůní která bouchá do nosu.
Jinak k těm ztrátám.....Vařil jsem z 900g vazelíny a když sem to slejval do pixly tak 920 Ten kdo psal že měl asi 30% procentní ztráty to zřejmě užíral nebo to lil někomu za krk
Holt musíte myslet ekonomicky a nebát se na tu vyvařenou hmotu přitlačit . Já to lisoval tak dlouho dokud toho nebyla takříkajíc briketa !
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................