Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Konopná mast v obrazech.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 57 58 59 60 61
Autor
Téma 
John.Mall
Stálý Člen

Karma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 296  

Příspěvek č. 291

citace:
Taky sem zatím udělal pouze z půl kila vazelíny rozpuštěné cca ve 4 litrech vody



a tady jsem tu vodu taky nějaak vytušil
citace:
Zelenou tekutinu nechal pod škraloupem ať pěkně naluhovává koláč.

prostě mi není jasný na co, kromě zvýšené pracnosti, rizika, že tam buď nějaká zůstane a zkazí se, nebo že to přepálí, ji tam dávají.

Já to jebu...


Jsou chvíle, kdy Ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.

Old Post 17-01-2013 v 16:50 PM
John.Mall je offline   Profil uživatele John.Mall   Find more posts by John.Mall   Foto galerie člena John.Mall   Click here to Send John.Mall a Private Message   Add John.Mall to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 292

Aha.

Podle me tam vsichni davaji vodu proto, ze se ridi hned prvnim navodem na vyrobu, kde vodu lidi davali a nezapoji mozek pokud vi, ze ve vode se rozpousti cenne latky, ktere pak vylijou a taky se jim to muze zkazit no. A podobne je to s tim vystavovanim vysokym teplotam (smazeni na panvi apod.) -> THC se zacina vyparovat tusim od okolo 130st. a dalsi kanabinoidy od 140-190st.

Radim tedy pripravovat mast i cokoliv jineho z konopi do teploty 120st.

Jeste trochu odbocim, ale souvislost to ma: dost lidi, kteri si vari mliko to delaji spatne a to tak, ze mleko s materialem vari v hrnci na primem plameni nebo elektricke plotynce/sklokeramicke desce a jeste treba material pred samotnym varenim prolijou VROUCI vodou aby vyplachli necistoty a zbavili se chlorofylu ktery zpusobuje horkou chut jenze nevi, ze vrouci voda (i kdyz nerozpousti kanabinoidy) roztopi voskove obaly trichomu (kde se nachazi kanabinoidy) i samotne kanabinoidy a splachne to s sebou do odpadu.

Old Post 17-01-2013 v 17:39 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Frigo
Nový Člen

Karma uživatele Frigo - 23% Pěstitelská

Registrován: Nov 2004
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 293

Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)

Old Post 18-01-2013 v 21:14 PM
Frigo je offline   Profil uživatele Frigo   Find more posts by Frigo   Foto galerie člena Frigo   Click here to Send Frigo a Private Message   Add Frigo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 294

Frigo, mast bude fungovat i u vyroby s vodou, ale prijdes o nejakou CAST dobrych latek a tak by se dalo rict, ze mast pripravovana bez vody, bude o neco ucinnejsi. Proste cim koncentrovanejsi obsah ucinnych latek ve vazeline tzn. vyroba bez vody a co nejvic materialu nacpaneho do vazeliny (kvalita materialu samozrejme pokud mozno co nejvyssi) tak tim ucinnejsi a rychlejsi lecba. Ze jsi nechal plavat vazelinu na te vode tyden/mesic/rok neznamena, ze do te vazeliny z te vody presly nejake ucinne latky -> nepresly, protoze voda a tuk se odpuzuji + vazelina byla tuha. Jedine ceho jsi dosahl, kdyz jsi mel tu vazelinovou zatku na te vode bylo, ze se ta voda nezacala kazit/kvasit, jak pises.

Old Post 19-01-2013 v 13:08 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dalick
Stálý Člen

Karma uživatele dalick - 67% Pěstitelská

Registrován: Sep 2012
Příspěvků: 82  

Příspěvek č. 295

citace:
Původní příspěvek od Frigo
Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)

Frigo : Přesně tak , já dával na každou vářku zhruba 1 litr nadrobno nadrcených paliček a finální produkt má neuvěřitelně krásnou smaragdovou barvu s vůní která bouchá do nosu.
Jinak k těm ztrátám.....Vařil jsem z 900g vazelíny a když sem to slejval do pixly tak 920 Ten kdo psal že měl asi 30% procentní ztráty to zřejmě užíral nebo to lil někomu za krk
Holt musíte myslet ekonomicky a nebát se na tu vyvařenou hmotu přitlačit . Já to lisoval tak dlouho dokud toho nebyla takříkajíc briketa !

"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................

Old Post 19-01-2013 v 14:16 PM
dalick je offline   Profil uživatele dalick   Find more posts by dalick   Foto galerie člena dalick   Click here to Send dalick a Private Message   Add dalick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:43 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 57 58 59 60 61  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8953880 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív