Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Určitě to tady někde bude, ale jestli máte problém s aroma masti, tak známá v poslední fázi prohřívání přidávala strouhanou pomerančovou kůru, kterou je samo sebou potřeba nakonec přecedit. Jen neznám potřebnej poměr, ale zdravej selskej rozum by mohl napovědět
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
Jo aroma s mastí, tak na to pozor.
Dělal jsem teď větší množství masti a protože to bylo obzvlášť silný tak jsem přikoupil mast a fouknul ke stávající a za chvíli jsem to cejtil.
Ta přidaná mast byla parfémovaná ! ! ! Takže pozor na to co kupujete a než to něčeho přidáte tak čichnout ! Další zkušenost.
Při vaření ten parfém smrděl v celým bytě, ale mastička už je v pohodě a vyčichlo to od toho parfému.
Tak jsem zkusila udělat pečenou verzi, 3 dny x 2 - 3 hodiny. Zkušebně, zatím jen z půl kila vazelíny. Rozdala jsem pár lidem a ohlasy mám zatím od dvou, pozitivní. Já momentálně nemám ekzém ani nic jinýho, tak jí testuju jako kosmetiku na kůži kolem nehtů, ta mě dost vysychá, někdy praská a dělaj se záděry. Působí výborně, rychle a zdá se, že i posiluje nehty. Navíc kráásně voní :-))
To Efis - Plně doporučuju, už rok používám mast připravovanou bez vody a tak všechny potřebné látky zůstávají ve vazelíně.
Když spěchám tak vařím 3 dny hned posobě a pokud mám víc času na vaření masti, tak mezi jednotlivími dny nechávám 2-3 dny přestávku.
Kupuju bílou vazelínu v balení 900 gr a do tohoto množství dávám rukou nadrcené palice a listy obsahem cca700 gr zavařovací sklenice.
Termostat na pečící troubě nastavím na teplotu 100 st.C a první hodinu se obsah postupně rozpouští a potom teprv počítám 3 hodiny vaření.
Účinky hodnotím na velmi dobrou.
Navíc se blíží svátky vánoční a tak jako bonus jsem si taky naložil do půllitrové flašky rozdrcené palice (bez listů a dekatboxilované 20 minut na 110 st.C) a zalil to domácí hruškovicí.Když jdu kolem skříně tak to trochu poobracím a na svátky začnu užívat.
Noo , tak sem to nemoh vydržet a konečně se do toho pustil taky ,protože moje beďatá huba to už hodně potřebovala .
Taky sem zatím udělal pouze z půl kila vazelíny rozpuštěné cca ve 4 litrech vody a do 1. várky sem přidal celý litr nadrcených paliček (chci aby to byla síla a matroše mám dost) a následně 2 hodiny hustou hmotu rozmíchával pomalu jentaktak aby se směs nezačala vařit ale zůstala pořád horká a pouze "macerovala" estli je o ten správný termín
Následně nechal schladit na balkoně a poté dal do lednice aby se udělal škraloooop.
Tento postup budu opakovat ještě 3X ale už s půllitrem travky aby něco zbylo do léta
Samozřejmně budu nechávat týdenní odstupy a zkusím podstoupit to kvašení , tomu se asi ani vyhnout nedá. Ovšem nemyslím si že by to bylo způsobeno nečistotou v uskladňovací nádobě.
Nakonec celou hmotu nechám "vysmažit" na pánvi ale pokud se opravdu jedná o smažení tak ho rozhodně vyloučím , protože musí každému dojít že je to hloupost. Teplota kterou dosáhne rozpálený tuk zabije všechno živé takže i účinné látky v mastičce a to asi nechceme ne?
No prostě to budu na pánvi ohřívat těsně nad bodem varu aby to nebublalo a uskladním ....
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................