Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- odrůd je rozhodně velké množství a určitě se mezi nimi dají rozeznat vůně i chutě. Já osobně vařím, jak popisuješ (3dny x 3hod na 110°C) bez dekarboxylace - ta vlastně proběhne při procesu vaření ve vazelíně při těch 110°C a vařím ve skleněné pečící míse a hotová mastička pěkně voní po konopí. Co se týká barvy, tak pokud se vaří s větším podílem listů nebo pouze z listů tak je mastička tmavá, protože obsahuje větší množství chlorofylu jako mastička vařená z palic a ta je zase světlá.
Chlorofyl působí jako přírodní dezinfekce pro kůži a proto mastičku vařenou z listí je dobré použít na různé kožní ekzémy a mastičku vařenou z paliček na bolesti kloubů a kostí. Kdo vaří z paliček a listí dohromady, tak mastičku používá na všechno jako univerzální.
Tolik z mojí osobní zkušenosti, možná ti někdo poradí aj trochu jinak, tak ať slouží.
Tý vůně nějak nemůžu dosáhnout a pořád cítím tu vazelínu (prostě jako když se típne hořící svíčka), mám to na otevřeném litinovým pekáčku a možná mi to stříká na topný tělěso, proto to cítím.
O tom listí a palic vím, mám to tak v poměru 1:1.
Jakou odrůdu používáte, že vám to voní?
Začínal jsem NO-NAME , ale hodili se svou velikostí víc na OUT než na IN , tak jsem sehnal přes net model KAYA-47 , u toho jsem zůstal 2 roky a teď byla pod lampou testovaná španělská seedbanka s modelem Cream Caramel , Mohan Ram a SAD S1 - koukni sem :
No a jak to popisuješ v tom pekáčku tak je to jasný.Pálí se ti to od spodu !
Když to memáš v troubě s termostatem ale na vařiči, tak používej větší hrnec s vodou jako první na vařič a do něj dej menší s vazelínou a konopím.Tak se ti to nebude připalovat a budeš tam mít 100°C - nechal bych to ale vařit o hodinku víc.
Mám to to v troubě s termostatem, ale nyní po měření teploměrem jsem zjistil, že topí o trochu víc a asi se to trochu připalovalo, takže abych to měl na 110° tak to musím mít nastaveno na 95°C a zápach se zmenšil.
Jinak už mám zasazené i jiné odrůdy tak uvidím příště, jak to dopadne.
to Yara: Já myslím, že ta mastička co voněla mohla bejt ze sádla. Já jí taky vyrábím prvně, ze žlutý vazelíny, podle tety Bushky. Při tom počátečním smažení to začoudilo a zasmrdělo celej barák, tak jsem se bála, jestli to není spálený, ale tady někdo taky psal že mu listy skoro zčernaly a prej je to ok. Podle mě prostě smrdí ta vazelína a s tím toho moc nenaděláme. Žádnej parfém tam přidávat nehodlám. Každopádně bych chtěla zkusit ještě jednu "rychlomast" podle toho receptu pečení v troubě. U nás v práci seženu v lékárně kilo žlutý vazelíny za 160.