Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kubis: cece tady na groweru jsem to nikoho delat jeste nevidel, ale v dokumentarnim filmu "I grow, chronic!" typek v rustu nezastipuje vubec a tejden po prepnuti stipne, coz ma za dusledek to, ze se vytvori 2 centralni salamy misto 1, takze bych se toho nebal
Zdravím ještě dotaz mam ve skříni 26* a to tam neni přítah ani odtah jen asi 4cm na 4cm otvor pro ůnik teplého vzduchu. v podlaze to samé bojim se že mi tam klesne příliš teplota kdyš tam dám odtah svítím 250W son-t a velikost pěstírny 75/70/150 můžete mi nejak poradit??
zdravím mám takový problém nejak se mi kroutí konečky listů smněrem dolů sou v7L květináčích a zalivka je 1 denně 0,5L zatím tam ještě není odtah poradte pleas..
Původní příspěvek od operator66 Neviete niekdo ako sa zastipava matka??
čoveče úpplně jinak momentík, ty si měl v bazaru nějaký řezy tuším...hehe no tak to se nedivim že si smázlej (edit - spletl sem si operatora se siemensem )
groumen:
wow no zaštípl si to fakt hodně brzo takhle nad děložníma lístkama
hodně štěstí
chjo některý lidi mě nebaví, dyť si stačí přečíst něco málo na začátku, trochu u toho i přemýšlet...taková demence tady
taky dělám zajímavý seky občas, ale až tak?
kubis:
na 99% nízkou vlhkostí - tohle nejlíp vyřeší zvlhčovačka anebo na ně dej sáčky, udělej jim mini pařník nějakej
Tak snad se tu nebudete hádat, prostě když zaštípneš kytku, tak asi každej ten zbytek vyhodí, usušit je to k ničemu! zasadit to můžeš, ale to si přečti řízkování jak to probíhá a jak to musíš udělat, ale to je zas trochu o něčem jinem
Ahoj. Vyskúšaj každú z možností a sám uvidíš, ktorá je najlepšia. Marihuana od raného štádia obsahuje určité množstvo (alebo koncentráciu) účinných látok, ktorých obsah sa dozrievaním zvyšuje. Preto, ak zaštipneš rastlinku napr. v druhom mesiaci rastu, záštipok môže mať nejaké tie účinky. Ale to skôr teoretizujem, pretože záštipky som síce skúšal, ale iba zo zvedavosti a párkrát. Je však otázne, aký podiel na účinkoch má placebo efekt.
Záštipok sa dá použiť aj ako klon, ale musí mať zodpovedajúcu veľkosť, samozrejme. Viac informácií poskytnú thready o klonovaní a zakoreňovaní.
Jak je to so spodníma vetvama na které neprosvíti dost svetla? Muzu je odriznout treba v 1 - 3 tejdnu kvetu, aby se živiny suostredili vic do palic výše?
prasátko:
ty nejspodnější chcípácké, zakrnělé větve můžeš později až bude mít kytka dost listů/větví odříznout. Na těch větvičkách stejně nic moc nevyroste a akorát kytku vysilují. Po odříznutí může kytka soustředit tu sílu do silných, nezakrnělých větví.
Cau hele sem zacatecnik jako uz mam par pestovani za sebou ale zrovna v zastipovani se nevyznam tak se me nesmejte!!! Kdyz chci kytku nizsi spis kerik rozvetveny tak to jako treba nad 2patrem normalne smiknu stonej? nak sem to nepochopil jeso mam tesne nad patrem uroznout celej ten stonek a ona se pak rozvetvi? dikes
Prosím berte ohledy na to, že začínám!!! pěstu ZDAR
fido - ne, uřízneš jen tu vrchní růžičku která se klube.)
představ si to jako krk a hlavu. uřízneš člověku hlavu tak, že ho setneš přes krk. trvá asi týden (podle podmínek), než se rozjedou (většinou dvě) hlavní větve - potom bude nabírat kytka tvar Y
doporučuju jak se trochu rozjedou ještě zaštipnout jednou u každýho z těch dvou vrcholů, porom to bude pěknej keřík
ps: čekni si taky co máš za odrůdu a jak se sama od sebe větví, kolikrát tohle neni potřeba, ale zase nic tim nezkazíš žejo
ps2 - ještě existuje technika FIM, kdy uřízneš člověku hlavu jakoby přes pusu a ne přes krk, a takhle ti může vyrašit až šest výhonků...
Ja zaštipujem tiež až za 3tím poschodím lystou a ket je rastlinka vedčšia tak to z 2heho poschodia dm až na prvé a mam jeden odrezok z 2ma rastlinkamy to nazívam 2veže mam ich aj vo svojom grove zatial vypadajú pohode....
Po vyjetí 6 sekundárních větviček je hned v prvním patře zastřihnu tenhle text sem trochu nepochopil,mohl by mi to nekdo vysvetlit co to jsou ty sekundární vetvicky?
Zajímavej článek o zaštipování je tady http://www.greenhome.cz/clanky/zast...stlin-ano-ci-ne Zajímavý je, že se nebrání ořezávat rostliny ještě v květu. Já to taky dělám, víceméně stejně, jako to píšou v tom článku a musim říct, že je to pro dobro věci. Mam mnohem míň práce při zpracovávání sklizně a palice jsou pěkně mohutný. Ze zkušenosti musim říct, že na kvantitu to vliv nemá. Pěstuju už 10 let a testoval jsem to fakt mockrát.
Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky
Původní příspěvek od Ksaviercz Prosim o radu.
Dnes zaštipuju poprvé a potřebuji rychlou odpověd.... mám asi 16 dní staré kytky, sou zhrubá 30 cm vysoké a mají okolo 8 pater...vypadají dost rozvětveně ani bych nezaštipoval ,ale musím protože jich mam málo a potřebuju řízky... otázka Zní:
Musím zaštípnout pouze poslední patro? (kousek pod vrcholem) ,nebo třeba uštípnout řízek který by se skládal ze tří pater?-tím padem z 8 pater by zbylo 5 pater...díky
V pohode mozes aj nad tym piatym.
Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!
Souhlas s LemonJelly. Ještě chci říct, že můžeš udělat řízky i z těch spodních větví (jestli za to stojí). Je to dobrý v případě, že nemáš všechny kytky stejně velký.
Příklad:
Když vyšší uřízneš vršek, bude stejně vysoká jako ta nižší. Kdybys pak uřízl vršek i tý nižší, bude zase o něco menší, jako na začátku. Můžeš teda z tý nižší uříznou spodní větve a budeš je mít stejně velký.
Znova opakuju, že řízky ze spodních větví má cenu dělat jenom v případě, že jsou pěkně silný a mají aspoň 2 patra.
Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Hi all Growers chtel by sem se jen optat jestli tady ma nekdy zkusenost s Himalayema??? Mam jich 20 pod 600W a je to full-full takze mi jde o to aby si ty kyti nejakym zpusobem nestinily nebo nebyly zbytecne moc rozkosateny, proto se chci zeptat jestli to vubec ma cenu zastipovat popr. jak moc??? S Himalayema a zastipovanim mam zkusenost pouze venku kde se ta kytka krasne kosati ale to ja zrovna nepotrebuju pri mym poctu kytek,zase nevim jak ta kyti vypada kdyz neni zastipnuta vubec , indoor je jedu prvne...tak se radsi zeptam :-) Diky moc za jakykoli komentar....
Původní příspěvek od Tounny Chtel bych se optat. Letos mám v plánu poprvé pěstovat outdoor.
Early Girl a Mandal #1. Není mi uplně jasný zaštipování outdoor modelů. Můžu to udělat následujícím způsobem?Psal to cca 7 let zpátky jiný uživatel groweru.
Př. Kytka,zaštípnutá při výšce 30cm,asi 5pater s listy schopnými života,začne se větvit na dva vrcholy,a povětšinou na záštip ještě zareagují spodní patra a začnou se taky větvit,například 3 a 4patro...takhle kytku nechat ještě tak 14 dnů až zase pěkně obrazí....a zkošatí...pak zaštípnout jen ty dva nejvyšší vrcholy...
Zatím co zpomalíš ty vrchní dvě větve,tak se pořádně rozjedou ty spodní,tak...že doženou ty vrchní...tak že máte skvělej keř s hromadou vrcholů....
Ted mám jednu kyti,má 50čísel,a tak 11vrcholů...což je v klídku
Díky za rady a typy.
nechapem co ti na tom nie je jasne. ci nechapes dostatocne pisanemu slovu???
to pildo: nikdy sem kytky nezasmikaval, takze se ptam, jestli to muzu udelat zpusobem jakym sem popsal.chapeme se? nebo ses jeden z tech typku co jsou mistri sveta a misto toho, aby poradili, tak tady jen do lidi prudi?
no mas to tam celkom dobre napisane. ja som vzdy zastrihaval myslim ked mala rastlina tak 20-25cm a potom po kazdom 3-4 poschodi (moze to byt ekvivalent tych 14 dni). a ked som musel presadzat tak som to skombinoval, kedze aj po presadeni aj zastrihnutiu sa pozastavi rast.
Mám dotaz... Na začátku se tady řeší jestli kytkám prospěje na začátku květu zaštípnout vrcholovky, který se pak údajně rozvětví nebo budou masivnější a pár lidí tam píše, že to vyzkoušej, ale nenašel sem výsledek, tak by mně zajímalo, jak to s nima vlastně je?
Had you ever wonder, that your mommy had a blowjob right before she kissed you goodnight?
Cusovka,potebuju poradit,zasadil jsem poprve v zivote zacatkem kveta kytku.Ted ma asi 15 cm,hlinu mam tuto http://bioplants.cz/cz/Detail/1002/...Royalty-Mix-50l myslite ze je OKEJ?Jeste potrebuju vedet jak se tedkom mam starat o kytku abych neco neprosvihl.Vubec nevim jak je to se zastrihovanim,cetl jsem o tom na foru ale presne nevim jak to udelat.Mam fotecky tak kdyby byl nekdo tak hodneja zakreslil by mi do obrazku jak to zastrihnout byl bych radFotecky bych poslal na mail
co tak pozriet faq a precitat si par stranok? to ako treba kazdemu novacikovi vysvetlit zakazdim to iste??? co ste uz retardovani???
citace:
Původní příspěvek od pildo no mas to tam celkom dobre napisane. ja som vzdy zastrihaval myslim ked mala rastlina tak 20-25cm a potom po kazdom 3-4 poschodi (moze to byt ekvivalent tych 14 dni). a ked som musel presadzat tak som to skombinoval, kedze aj po presadeni aj zastrihnutiu sa pozastavi rast.
Nazdar lidi,
celý jsem to tady přečetl, ale stejně jsem nedostal odpověd na moji otázku... Jedu ScroG (250W) a kytky už mám přeplý asi dva týdny na květ a takovejch 85% větví mě pěkně dorostlo / přerostlo síť, ale ty zbylý větve k síti nedosáhnou, takže jim ty další budou pěkně stínit... A teď vůbec nevím, jestli mám ty menší vetvičky pod sítí ostříhat, aby kytka dala co nejvíc síly do těch vrchních palic a nebo je tam mám nechat a doufat, že na nich něco vyroste...
Původní příspěvek od Libi Nazdar lidi,
celý jsem to tady přečetl, ale stejně jsem nedostal odpověd na moji otázku... Jedu ScroG (250W) a kytky už mám přeplý asi dva týdny na květ a takovejch 85% větví mě pěkně dorostlo / přerostlo síť, ale ty zbylý větve k síti nedosáhnou, takže jim ty další budou pěkně stínit... A teď vůbec nevím, jestli mám ty menší vetvičky pod sítí ostříhat, aby kytka dala co nejvíc síly do těch vrchních palic a nebo je tam mám nechat a doufat, že na nich něco vyroste...
jestli jsou větvičky pod sítí slabé a nedostane se k nim světlo, nemilosrdně bych je odstříhnul, nic kloudnýho na nich nenaroste a kytka se do nich akorát bude marně pokoušet cpát živiny, který můžou být užitečný jinde..
Bushy Greenhouse 2009AK-47, White Russian, Durban Poison Bushy Dream 2010Nebula, Hashplant, JF, SSH, Euforia, Orange Bud, S.A.G.E
Be patient, because I am not..
Cau lidi, kdyz jsem 3x zastipnul kytky( poprve po 3 patre a pak hned po dalsim) a pak znich na 2x po tydnu odebral na rezy(spodni 2-3 patra) nebudou jak ty rezy, tak ty "matky", ktery sem dal uz kvest, geneticky nejak vyrazne oslabeny? Semena mam od DP to konkretne WW. Jinak rezy vypadaj pekne, jen trochu pomaleji rostou(jednou sem je stipnul), ale ty puvodni matky se v kvetu nijak moc necinej, oproti minule docela maly paldy. Kdyz tak smaznu. Dik