Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Otázka tohoto threadu by měla spíš znít "Kolik toho víš o Rastafari...?"! Možná by jste se divili jak Rastafari opravdu vypadá, když ho člověk nezná jen z Bobovejch songů...
Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
je celkem prdel ze pan Salesia (pozdeji prijal titul Jah RasTafari, ras znamena cisar) byl 2krat v cechach. myslim ve zline. nedavno byl v TV porad o etiopii a Salesim a o nejakym cechovi kterej pomahal Salesimu v bojich proti anglicanum. etiopie byla prvni krestanskoui zemi svete (dodnes tvrdej ze maji archu umluvy ve svem opatrovani) cisaresky rod opravdu odvozuje svuj puvod od salamouna. ale myslim ze zasadni bylo ze salesia dokazal etiopii jakztakz vytahnout ze sracek a vykopat anglicky okupanty. husty je ze rastafariani za sviho mesiase povazujou postavu jenz zila v 20tym stoleti.
pro zajimavost pry mu nejblizsi pratele rikaly Negus, vcetne onoho cecha jehoz meno si nepamatuju.
Mocný Šalamoun si zamrd.. s "nějakou děvkou" ze Sáby, po 225 generacích z toho vzniknul Heille Selassie Ras Tafari Makonnen 1. - při čemž Ras zanmená princ a Tafari příjmení.
Etiopiané mu dali přívlastek pán pánů, král králu a považovali ho za jakého si poloboha... Protože jediný opravdový bůh je Jah - Jehovah, který se jim zjevil při pokuřování "neznámé rostlinky" z kouře-Jahovy mírumilovné zbraně: gunjah, která vyrostla na hrobě již zmíněného Šalamouna...
Existuje jaká si kniha, v které se ani nezpochybnuje Ježíš, pouze se tvrdí, že byl černý, ještě aby taky ne, jedná-li se o tzv. negrobibli.. Rastafariánství vzniklo kvůli nevolnictví a otrokaření, ovšem u dnešních lidí má už jinou podobu...
Proč dready? Protože rastové mají zakázano stříhat si vlasy, doslova je psáno: ,,nesmíš přijít o hřívu svou a šáhnout na bradku svou"...
K čemu víno? božzký dar? Tsss, co to za blbost? Bůh přeci nemohl dát lidem hotový výrobek... Proto je daleko pravděpodobnější, že Jah dal ( ukázal) lidem kouzelnou rostlinku...
Sice mám dready, téměř natty- což jsou dready, ne jako nějaký dělaný ksindly, ale nemyslím si bůh ví ( Jah ví) jakej jsem rasta!
Robert Nesta Marley - Bob, řekl jednomu bílýmu reportéroj, že se stane rastou, teprve až se v druhým životě narodí jako černej...tod asi vše co by vás mohlo zajímat, jinak se to dá napsat i daleko podrobněji na mnoho stránek. Závěrem bych chtěl apelovat na rádoby rasty, kteří si myslí, že když mají dready ( ještě k tomu dělaný ručně) a strašně hulí, že jsou děsně tvrdý a hustý rastové a myslí si o sobě že jsou prostě nej... Nedělej te to, co by na to nekorunovaný Jamaiský král řekl!!!!!!
Rastafarianství prochází tělem, srdcem, krví, mozkem i duší a proto si myslím, že
v mé duši a mém těle není jenom THC, ale i kousek černocha...
!!!PEACE!!!
Mad Lion: "Negus" je Etiopsky "Král", Selassiemuse říkalo Negus Negast, tedy něco jako Král Králů...
Soul Rebel: Jah se mu říkalo už za jeho života (Rastové popírají že zemřel, takže vlastně ještě furt). Rastafariáni vyznávají živoucího Boha z masa a kostí reprezentovaným Haile Selassiem I., jež není jen Jahova manifestace, ale přímo Jah samotný, jediný, živý a všemocný. Rastamani se tímhle dost distancují od křesťanské církve (přestože má Rasta Judaisticko-Křesťanské kořeny, s příměsí Hinduismu), kterou považují za kult smrti a Vatikán za největšího Antikrista. S tím kultem smrti musím souhlasit, páč zkuste někdy jít do katolickýho kostela a počítat kolik zobrazení smrti a utrpení tam uvidíte...!!! Podle Rastas je smrt výmyslem Babylonu a kdo žije v harmonii s Jahem - přírodou a stravuje se I-tal (vegetariánská strava, bez vajíček, mléka, chemikálií a bez soli) ten smrt nikdy neokusí.
JAHmaican: V celku souhlasím, jen pár detailů mi nesedí:
Zaprvé, i Rastamani si nechávají plést dreadlocks, jen ti nejortodoxnější to berou stylem Jah Jah Creation. Mají zakázáno se holit, stříhat a dokonce se česat - vše má zůstat tak, jak to Jah stvořil. O zaplétání dreadlocks nikde žádnej zákaz není, tak nevím proč jimmi tak pohrdáš? U Rastamanů je to jednoduchý - prostě jak kdo chce a co mu víc vyhovuje...
Zadruhé, jsi si jistý že Bob tomu reportérovi řekl že se musí narodit černej? Já mám pocit, že mu jen odpověděl že aby byl Rastamanem, musel by se znova narodit... Ale nechci se hádat, taky si tím nejsem úplně jistej. Jinak souhlasím že celistvý a srdcem-praktikovaný Rastafari je opravdu jen pro černý, základ Rastafari je Garveyho učení a to bělochovi i při tý největší snaze prostě nic neřekne. Pominu-li Garveyho, zbytek je vesměs univerzálně přijatelnej a je v něm MNOHO dobrého co si člověk jakékoli barvy pleti může vzít a z čeho čerpat. Ovšem jistá zákoutí (a mnozí tvrdí že zrovna ty hlavní) zůstanou ne-černochům navždy utajeny a uzamčeny. A mě to přijde jako jedině správně, možná právě jen díky tomu Rasta přežije v jeho krásné, divoké podobě....
No prostě nemám rád ty typy lidí, co si nechaj narůst vlasy po prdel a pak za 5000,- udělat "dready". Není lepší udělat začátky, což by měl dokázat každý a pak přírodu nechat pracovat samotnou?
Já bych to zas tak nezatracoval člověče... Já sice dready nemám, ale asi to u mě podobně dopadne. Ne, že bych se nějak rád fintil a že bych chtěl vypadat jako ze škatulky, ale přebírám vedení rodinný firmičky a kontakt se zákazníkama je pro mě nezbytnej. Vzhledem k tomu, že se tím chci uživit, nemůžu si dovolit vypadat jak ometený koště (i když se mi dready ala Jah Jah Creation líbí víc)... Prostě jak kdo chce a jak to komu vyhovuje, víc neřeším... To už bych spíš řešil jestli je v pohodě používat chemický šampóny...
to o tom osloveni Negus rikala vdova po tom panovi odnekud z cech co se s nim pratelil. pomahal mu v bojich a radil mu v ruznejch vecech.
nevideli ste nekdo ten dokument? na CT2 to bezelo asi pred pul rokem.
Co se týče oběvení psychotropních účínků, tak je jedna taková báje.
Šel nějakej chlápek ve slunci vyprahlé krajině a všimnul si, že i v takovém vedru jedna rostlina vzdoruje a dělá jí to náramě dobře.
Lehl si do jejího stínu a dostal hlad, tak jí začal pojídat květenství a zjistil, že to na něj nějak působí euforicky, svěřil se s tím svému kamarádovi a potají to spolu jedli mnoho let. Jo bylo to někde v Indii...
Tak takhle to nějak znělo, ale nevím jestli to je přesně.