Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Vstup do EU!ANO či NE???
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5
Autor
Téma 
Astahoe
Stálý Člen

Karma uživatele Astahoe - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 65

S Eu na věčné časy ..............tohle jsem už ale někde slyšel

Old Post 18-06-2003 v 14:20 PM
Astahoe je offline   Profil uživatele Astahoe   Find more posts by Astahoe   Foto galerie člena Astahoe   Click here to Send Astahoe a Private Message   Add Astahoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 66

jedina dobra vec je iba to ze nebudu hranice ale ja som proti globalizacii.ludia by mali byt slobodny. ale do sto rokov bude vacsina lutovat.vsetkych nas budu mat zmonitorovanych do posleneho kuska v nasej mysli kvoli mikrocipom.to vazne chcete?
ak si myslite ze moje keci maju nieco do seba tak skuste
aspon pozriet
www.freetekno.sk\]http:\\www.freetekno.sk\[/URL]
http:\\www.network23.org\

Old Post 03-04-2004 v 09:47 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Moltres
Stálý Člen

Karma uživatele Moltres - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 67

Po 10 letech otevřu tohle téma, abych se podělil o zkušenost, co mě nasrala. Jedná se o dotační politiku, která je všude kolem nás a mám pocit, že to tu v drtivé většině funguje tak, že kdo dostává, ten přežije!

Celkově si myslím, že systém dotací je velmi špatný a lehce zneužitelný. Zpětná kontrola téměř žádná, dotace se dostávají na každou hovadinu. Je to nefér systém, kdy zvýhodníš jednoho na úkor druhého..

K věci co se mi stalo:
Pracuji ve větším podniku (900 zaměstnanců). Podnik si zažádal o dotaci na vzdělávání svých zaměstnanců. Mělo proběhnout na etapy. Celkem 22 vzdělávacích aktivit (jedna aktivita=jeden školící den). proškoleno mělo být 150 osob.
Celé toto školení mělo za cíl to, aby firma byla schopna vyvinout Unikátní stroj ze specifického materiálu pro vědecké účely. Jak krásný odborný název!
DOTACE 3,5 milionů korun.

Vzhledem k tomu, že jsem se pár z těchto školení účastnil, měl jsem takto možnost nahlédnout, jak to vlastně funguje. Na prvních hodinách nás vyučovali pedagogové z vysokých škol, co napsali plno skript, ale v životě nedělali v praxi. Z praxe jsme se tedy nedověděli vůbec nic. Plno lidí tam chrápalo a nebo se věnovalo jiným aktivitám (hraní her na mobilu, facebook apod.), protože to teoretické bilancování po 5ti minutách všechny přestalo bavit. Postupně se školící místnost vylidňovala, až už tam zůstali jen Ti, co měli debila nadřízeného nebo neměli jinou práci.

Dnes jsem ale přišel z dalšího školení a to už mě fakt nasralo! Takto se plýtvá našimi penězi, co tam všichni přispíváme:
Školil nás náš !kmenový zaměstnanec! (můj kámoš). Připravil si prezentaci o svařování. Všechno už jsme všichni dávno znali a jen nás tam nahnali, aby vykázali nějakou činnost v oblasti vzdělávání. Potřebovali dostat celou tu slíbenou dotaci. Pěkně nás na závěr vyfotili u plakátu EU - dotační program. První den to trvalo 5 místo 8 hodin, druhý den to trvalo jen 1 hodinu a napsaných měli taky 8. A ještě nám řekli:
Neodcházejte z práce dřív, než v 15:00, protože by mohl být průser ze strany úřadu! Nemuseli bychom dostat vůbec nic!

Shrnutí:
Vzhledem k tomu, že naše fabrika teď nemá zrovna zlaté období, tak si zažádali o dotaci na školení zaměstnanců. Část peněz použili na ty pedagogy a zbytek se rozprostřel na pokrytí mezd zaměstnanců, kteří se školení účastnili. Ušetřili tak ze svého na jejich výplaty.
Ale opakuju, přínos školení pro zaměstnance velmi chabý a úroveň o ničem. Samozřejmě se žádný super stroj nevyvíjí a ani není v plánu ho vyvíjet. Jen se prostě sháněly prachy, když zrovna nejsou zakázky.

Ukazuje se tedy, že dotační politika je v tomto smyslu hovadina. Přeci když chce firma něco vyvíjet, tak musí investovat do vzdělání ze svých zdrojů a udělat to školení takové, aby bylo co nejefektivnější a ne takto plýtvat.

V našem městečku si jeden podnikatel zažádal o dotace na výzkumné pracoviště. Důležitě tam visela cedule, že je to z grantu.. No a dneska tam má dceruška byteček.

Jsem pro volný pohyb osob po Evropě, jsem pro volné obchodování, ale to přerozdělování a plýtvání cizími (našimi) penězi, to mě totálně vytáčí. Vemte si, kolik to takhle udělalo firem.

Místo toho, aby se budovaly silnice a dálnice, dětská hřiště, cyklostezky, investovalo do kultury, tak jsme pořád svědky toho, jak se rozhazuje. A všichni žijí na dluh! Včetně státu našeho i států kolem. Mzdy se stejně nikdy nevyrovnají západním zemím. Dotace na státní zakázky se rozkrádají ve velkém.. Zkrátka si myslím, že vstup do EU nebyl dobrý krok.

citace:
Původní příspěvek od magellan
kurva chlapi, vy tady vedete reci vetsina z vas, co jste proti, jste evidentne o EU ani nic moc necetli, pac byste neplacali takove blbosti. NIKDO nam nebude prikazovat vyrovnavat ceny (v zadne zemi EU ani NEJSOU stejne ceny!), nikdo nam nebude brat nasi suverenitu, nikdo nas nebude vykupovat a provadet sem zlotrile najezdy. Pres spoustu minusu (holt zijeme v dobe politiku) am EU hlavne hromadu plusu. Po divejte se na takove zeme jako Portugalsko, Spanelsko nebo Recko. Kde byly tyhle zeme pred vstupem do EU? Skoro v prdeli. A mrknete se tam dneska a zeptejte se treba tech Spanelu nebo Reku, jak se jim v EU zije a co si o tom mysli. A jeste jedna vec, nespojujte vsechno s hulenim, jako ze se vsichni tesite na dekriminalizacni zakony. Zivot neni huleni, i kdyz to tak obcas vypada

S odstupem času zhodnotíme:
Kde jsou ty země dneska? Řecko bankrot, Španělsko skoro bankrot, Portugalsko taky.. Ještě že nemáme Euro!!
Lidi jako Nemo, co tu obhajovali vstup do EU, se musí bít do hlavy.
Zákaz výroby obyč. žárovek, zemědělské kvóty, shit potraviny, už ani zabíjačku si nemůžeš na dvoře udělat. Zneužívání poslaneckých diet a náhrad, brutální byrokracie, která nemá obdoby. Spoustu vybraných peněz přijde vniveč.

To je ta EU, co jste chtěli?

Huliči a posilování

Grow 06 Passion 1 x Swiss crypto hashberry 2008 v obrazech

Old Post 26-08-2014 v 11:15 AM
Moltres je offline   Profil uživatele Moltres   Find more posts by Moltres   Foto galerie člena Moltres   Click here to Send Moltres a Private Message   Add Moltres to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kammo
Stálý Člen

Karma uživatele kammo - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 68

eu je dobry napad,ale nie takato eu ako sa vykrystalizovala...kolonia usa,s minikoloniamy zdieranych,vyuzivanych a do neba volajucou propagandou oblbovanych.

Old Post 26-08-2014 v 15:49 PM
kammo je offline   Profil uživatele kammo   Find more posts by kammo   Foto galerie člena kammo   Click here to Send kammo a Private Message   Add kammo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás