Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam na mysli maloplosne rozprasovaci trysky, viz. foto. Ja nevim, mozna s tim ma nekdo opacnou zkusenost, my to zkouseli na velmi vykonym cerpadle, pod kterym rotacni bezely naplno a strikaly skvele a z tech rozprasovacich vychazel jen slaby proud a nestrikaly vubec do vsech smeru, nehlede na jejich snadny ucpani necistotama. S rotacnima spokojenost, na kalfas o 8 kytkach staci dve, kazda na 4 kytky. Peace
Původní příspěvek od Mr. Kalfas Mam na mysli maloplosne rozprasovaci trysky, viz. foto. Ja nevim, mozna s tim ma nekdo opacnou zkusenost, my to zkouseli na velmi vykonym cerpadle, pod kterym rotacni bezely naplno a strikaly skvele a z tech rozprasovacich vychazel jen slaby proud a nestrikaly vubec do vsech smeru, nehlede na jejich snadny ucpani necistotama. S rotacnima spokojenost, na kalfas o 8 kytkach staci dve, kazda na 4 kytky. Peace
Tak to si mel pořád slaby čerpadlo(nejde ani tak o průtok jako spíš o tlak)
Ad.otazka nahoře-mlhovací delají aerosol(pokud se to dá tak nazvat) a rotační jen rozstřikují proudy vody(daleko vetší velikost kapek než u mlhovacích) na tenhle princip je třeba ten předraženej amazon.
zkuseni aeroponisti poradte mi nez se pustim do stavby - nevim jak by mel bejt vysokej ten prostor pro koreny..
komerci aera to maji ruzny, tak bu mel zajimal nazor nekoho se zkusenostma, dik
nn, myslel jsem to tak, že rezervoár s vodou bude přímo pod těma kořenama.. a z nich tam bude přímo stejkat. Nějak jak je to tady: http://www.simplyhydro.com/system.htm (úplně dole)
Na čerpadlo dám nějakou punčochu, to jsem tady čet, ale co se stane s těma kořenama, co porostou a dojedou až do vody? neuhnijou?
starte> to je dobry tak na rizky nebo malicky skrine.. ale m2 z toho neudelas..
pro ,,normalni,, growery je pouzitelny neco jako tohle http://www.eurohydro.com/dutchpot_aero.html
(jedna nadrz, nekolik kvetniku)
kdyz prorostou koreny az do vody tak se stane to ze zhnednou a behem par tydnu budou uhnivat, ale pokud se na spodku drzi hladina jen par mm tak to neni nic vaznyho vzhledem k tomu jak je ta voda dostatecne okyslicena a pri trosce peroxidu... pokud bys mel koreny v rezervoaru s vodou tak by ti stacilo pouzit bublak..
nezkousel nekdo na dnu rezervoaru pro koreny polozit nft folii?
Vrele doporucuju na odelelni korenu od rezervoaru polykarbonatovou desku,do kalfasu stala v OBI asi 100,na strane zbylo misto akorat na cerpadlo(cca 15cm).Do desky se da docela dobre vrtat,takze neni problem velkyam vrtakem udelat hromadu otvoru na odtok.
Pokud budeš mít oddelenej rezervoar na roztok a na kořeny,tak se ti do roztoku nedostanou nikdy.
Ale nejspíš si myslel,jak to proroste na spodek bedny(kalfasu apod.). No potom to funguje spíš jako NFT,ale ničemu to nevadí.
Myslím,že i kdyby byl rezervoar na kořeny vysokej klidne metr,tak ty kořeny se dostanou stejne až dolů...
Co se výšky týká tak 30-40cm musí stačit.
přesně, i když mám bedny těch 30 čísel vysoký, některý kořeny měly snad přes půl metra když jsem je vytáh..táhly se trubkama až do nádrže s roztokem..
citace:
Původní příspěvek od chicolo kdyz prorostou koreny az do vody tak se stane to ze zhnednou a behem par tydnu budou uhnivat, ale pokud se na spodku drzi hladina jen par mm tak to neni nic vaznyho vzhledem k tomu jak je ta voda dostatecne okyslicena a pri trosce peroxidu... pokud bys mel koreny v rezervoaru s vodou tak by ti stacilo pouzit bublak..
nezkousel nekdo na dnu rezervoaru pro koreny polozit nft folii?
s tímhle musím nesouhlasit, já mám zas zkušenost že když je na dně minimum vody kořeny se válej hnědnou....po zvednutí hladiny na asi 4 cm naprosto v pohodě...používám peroxid plus vzduchování
jj nam taky koreny rostly v kalfasu (vyska asi 45cm) i po dne a sem tam tam nejaka voda i stala, kdyz se trochu ucpal odtok a zadny koreny neuhnivaly. Pokud je roztok dostatecne okyslicenej, nemaji duvod uhnivat, pak to jede tak trochu na principu bubleru. Peroxid pouzivame taky.
zdar aerosoláci ten peroxid použít kdy při čištění?jinak ty mlžny trysky jedině jak řiká macho s vyžšim tlakem ty gardeny rotojující stačí ale maji moc velky mikrony na to aby to bylo aero origo .ale co čihám rotačky jsou takovy pseudo aero a jelikož já nemám silny čerpadlo ktery by utahlo tri kalfasy po třech tryskách tj 9 tak pojedu ty rotačkypo dvou na jeden kalfas.
chicolo; nemas pravdu,koreny hnednou z duvodu teploty. mel jsem koreny v desitkach cm vody bez bublani a pohoda.
viz take pseudo a jeste k tomu nizkotlaka aeroponie od GH.-)
Já to mám udělané následovně:
Jako rezervoár vody mám použít kvádrový malták o V 90 litrů,.Jako místo pro kořeny slouží druhý malták. Je tam jenom jedna díra pro hadici od čerpadla a druhá na odtok vody zpět do rezervoáru. Kořeny nehnědnou a neodumírají z důvody teploty vody, ale z důvodu malého množstí kyslíku ve vodě. (Klasický problém nedostatečně okysličeným bubblerů.) Kořeny v takto udělaném aeru nemají šanci dostat se do rezervoáru roztoku ( spodního druhého kalfasu. Na mechanické nečistoty samozřejmě poslouží pěnový filtr natažený na přívod nasávané vody do čerpadla. Ještě bych řekl, že je absurdní vodu v rezervoáru ovzdušňovat. Kyslík mají kořeny v celém prostoru horního kalfasu. Neskutečně důležité je správné pH. Peroxid liju v malém množství v rámci sterilizace pro dušení pohodu. Jel jsem i bez peroxidu a nepoznal jsem rozdíl. Spíš než peroxid je nadmíru důležité udržovat čistotu ve skříni obecně - utrhávat spodní nahnilé listy atd. Osobně nedám nad správně sestavené aero systémy dopustit.
mno,tak potom asi blbe(nedostaetcne dobre) rozprasujes:-/ , okyslicovani vody mi staci pouze timto a nic nehnedne,takze bych ukoncil tento OT protoze ten thread je o soucastkach k aeru.
spis by me zajimalo jeslti nekdo nasel uz poradny cerpadlo s tlakem jak se patri hlukem do 40dB.-)